Hoe koop je crypto via de BUX app?

Op BUX kun je behalve in aandelen en ETF’s ook beleggen in crypto. Dat is super voordelig voor de aandeelhouder die de cryptomarkt toch eens wil uitproberen. Daarbovenop biedt deze toevoeging de mogelijk een gediversifieerd portfolio op te bouwen en beheren vanuit één app. Maar, voordat nu de Bitcoin tekens in je ogen verschijnen, is het belangrijk om te weten hoe je cryptocurrencies kunt aan- en/of verkopen in de BUX app. In deze post neem ik de stappen met je door.

Hoe koop je cryptocurrencies in de BUX Zero app?

De eerste stap is het openen de app. Heb je nog geen account? Je kunt er hier één aanmaken! Onderstaande stappen geven weer hoe jij cryptocurrencies aankoopt. Stap 1, Selecteer de crypto die je wilt. In stap 2 voer je het aankoopbedrag in dat je wilt besteden. In stap 3 stel je je aankoopbedrag in, waarbij je aangeeft of je dit bedrag in euro of crypto wil laten weergeven. In de vierde stap controleer je het bedrag. Een minimale order bedrdaagt 7 euro. Vervolgens bevestig je in stap 5 de aankoop. Let op: Het uiteindelijke bedrag kan iets hoger of lager zijn dan je invoert. Dat komt doordat BUX het exacte bedrag in cryptovaluta uitvoeren. Het kan dus zijn dat je € 500 invoert als aankoopbedrag, maar je order op € 498 uitkomt.

cryptocurrencies

Hoe zit het met de kosten en beveiliging van mijn crypto’s?

BUX staat bekend om de zero order, een ordertype die is ontwikkeld zodat iedereen commissievrij kan beleggen. Dit ordertype geldt ook voor de aan- en verkoop van cryptocurrencies. Alle transacties van beleggers worden gebundeld en één keer per dag uitgevoerd op een vooraf vastgesteld tijdstip. Het is een vergelijkbaar systeem als dat van beleggingsfondsen. Een groot voordeel is dat je geen transactiekosten betaalt. Een nadeel is dat je order tegen een andere koers kan worden uitgevoerd, dan de koers die geldt als je de order plaatst. De order wordt namelijk pas ‘s avonds uitgevoerd, wat een risico kan vormen. Jij betaalt spread-kosten (verschil tussen de biedprijs en laatprijs).

Hoe divers is het aanbod?

Het aanbod aan cryptocurrencies waar je in kan handelen is gevarieerd. Je handelt eenvoudig in bekende tokens zoals Ethereum, Polkadot, Chainlink en Litecoin. Altcoins die misschien wat minder bekend zijn – maar niet per se minder interessant – zijn er ook te vinden. Onderstaande afbeelding laat het aanbod zien van tokens die je kunt kopen via de BUX Zero app.

cryptocurrency bux

Zorg ervoor dat je dat alleen belegt in crypto met geld dat je kunt missen. Cryptocurrencies zijn erg volatile. Dat betekent dat je er mooie rendementen mee kunt verdienen, maar ook dat je je geld (deels) kunt verliezen.

Hoe zit het met de beveiliging van jouw cryptocurrencies bij BUX Zero?

Bij exchanges worden je cryptocurrencies bewaard in een hosted wallet of je bewaart ze zelf op een external wallet. Hoe worden je crypto’s bewaard die je via BUX hebt gekocht? Er zijn drie manieren hoe BUX de veiligheid van jouw cryptocurrencies waarborgt.

Allereerst wordt je cryptoportfolio beschermd door Fireblocks. BUX werkt met het geprezen beveiligingsplatform van Fireblocks om het verhandelen van crypto op een zeer goed beveiligde manier te laten verlopen. Met behulp van Fireblocks zorgen we ervoor dat je beleggingen goed zijn beveiligd door geavanceerde moderne technologieën (MPC) en een strikt beleid. Ten tweede wordt al het verkeerd versleuteld. Communicatie met BUX is versleuteld tot aan onze servers, met een versleuteling van ten minste TLS versie 1.2, vereist door de alom bekende PCI-normen (Payment Card Industry). Daarnaast houden we alle verkeerspatronen nauwlettend in de gaten om mogelijke kwaadwillenden buiten de deur te houden. We monitoren fondsen ook in real time, en bewaren de meeste fondsen in koude opslag. Als laatste worden er strikte processen en audits gevolgd. De beveiliging van jouw beleggingen staat bij BUX hoog in het vaandel. Om je crypto veilig op te slaan, werken ze intern met strikte processen, worden ze regelmatig intern en extern geaudit en worden er penetratietests uitgevoerd.

De kern van de zaak

Bij BUX kan je voortaan al je assets bewaren in één portfolio. Van aandelen tot en cryptocurrencies. Handig. En het aankopen van cryptocurrencies via BUX blijkt geen rocket science. Een aantal stappen volgen en je hebt cryptocurrencies gekocht via je vertrouwde broker. Maar let erop dat investeren in cryptocurrencies niet zonder gevaar is. Beleggen in cryptocurrencies is risicovol. Meer leren over cryptocurrencies? Ontdek andere posts via mijn crypto-blog.

Beleggen bij BUX

BUX is een broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren. Hoe werkt bux zero? Bij BUX kun je handelen in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies, tegen zeer lage tarieven. In tegenstelling tot andere brokers biedt BUX haar handelsplatform alleen aan via een gebruiksvriendelijke app. BUX biedt een welkomstactie aan: als je nu start ontvang je een gratis aandeel na je eerste storting.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.