Alles over de nieuwe T-token (Threshold)

De afgelopen jaren zijn we het internet steeds vaker gaan gebruiken. Hierdoor zijn we onze privacy belangrijker gaan vinden. In veel gevallen moeten we dan ook een afweging tussen privacy en bruikbaarheid maken. Wanneer we een online product of dienst zo makkelijk mogelijk willen gebruiken, moeten we daar in veel gevallen een deel van onze privacy voor inleveren.

Veel techbedrijven doen iets aan dit probleem en zetten de privacy van hun gebruikers op één. Dat zien we ook steeds vaker binnen de crypto- en blockchainwereld terugkomen. Veel mensen denken dat crypto volledig anoniem is, maar dat is niet waar. Threshold is een cryptoproject dat een technologie heeft ontwikkeld waarmee het vertrouwen tussen partijen wordt vergroot, zonder dat er op de privacy wordt ingeleverd. Hier kun je Threshold bij Bitvavo kopen, en hieronder leggen we uit hoe het project werkt.

Let op: Dit artikel bevat geen financieel advies. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een persoonlijk stuk is over de bevindingen rondom deze crypto-token. YoungTrader is geen financieel expert en je dient dit artikel dan ook niet op te vatten als financieel advies. Het is bedoeld ter educatie en inspiratie. Doe altijd zelf je onderzoek en wees je ervan bewust dat investeren in cryptocurrencies gepaard gaat met risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Wat is Threshold Network?

Threshold Network is een project dat is opgericht om de veiligheids- en privacyproblemen aan te pakken die gebruikers ondervinden bij veel op blockchain gebaseerde diensten en applicaties. We hebben het dan over DeFi-applicaties en dApps. Dit zijn applicaties die op de blockchain draaien en waar iedereen gebruik van kan maken.

Threshold richt zich op het versleutelen van informatie, wat betekent dat data wordt omgezet naar een speciale code zodat niemand de data kan stelen. Het versleutelen gebeurt door data over verschillende computers binnen het netwerk van de blockchain te versturen. Wanneer de data meerdeere keren van computer is verplaatst, is het lastig om de originele verzender te achterhalen.

Je kunt dat vergelijken met het doorvertellen van een verhaal. Wordt een verhaal vaak doorverteld, is de kans groot dat het verhaal er na 100 keer heel anders uit ziet dan aan het begin. Dat is dus ook de manier waarop Threshold de data versleutelt.

Threshold werkt volledig decentraal en is niet afhankelijk van een centrale partij. Er is dus ook geen grote machtige partij die bij de gegevens van gebruikers kan komen. Dit is voor veel mensen een reden om Threshold te gebruiken.

 

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange en maakt handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor beginners. De exchange is simpel opgezet, biedt een divers aantal digitale valuta aan en heeft een snelle customer service. In een rumoerige wereld van crypto, is het fijn om zo’n betrouwbare exchange te hebben. Je kunt daarnaast Threshold (T) veilig kopen bij Bitvavo.

t token kopen in nederland

Samenwerking Bitcoin en Ethereum is lastig

Om de werking van het ecosysteem te garanderen, maakt het Threshold Netwerk gebruik van twee belangrijke elementen: de PRE (Proxy Re-encryption) en de tBTC v2. De PRE beschermt de gegevens van gebruikers, terwijl de tBTC v2 als brug tussen Ethereum en Bitcoin werkt. We leggen je even uit waarom dat zo belangrijk is.

Bezitters van Bitcoins (BTC) kunnen profiteren van deze brug, want hiermee kunnen zij Bitcoin naar Ethereum verplaatsen en gebruiken voor DeFi-applicaties. Dat is erg bijzonder, want Bitcoin en Ethereum zijn twee afzonderlijke blockchains die normaal gesproken niet met elkaar kunnen samenwerken. Beide blockchains gebruiken hun eigen programmeertalen, protocollen en andere technologieën. Een Bitcoin-munt kun je dus niet zomaar op de blockchain van Ethereum laten draaien, terwijl je een Ethereum-munt niet naar de Bitcoin-blockchain kunt versturen.

Je kunt dat vergelijken met twee mensen die twee verschillende talen spreken. Iemand die Arabisch spreekt kan niet praten met iemand die Nederlands spreekt. Zij hebben een tolk nodig om met elkaar te communiceren. Zo werkt ook de tBTC V2 brug van Threshold.

 

Threshold to the rescue

Threshold heeft het probleem opgelost door een tokenized BTC te lanceren. Dit is een token dat op Ethereum draait en de waarde van Bitcoin volgt. Op het moment dat je Bitcoin via de tBTC v2 bridge naar Ethereum stuurt, wordt de Bitcoin in de bridge vastgehouden. Deze geldt als onderpand voor het token dat wordt uitgegeven op Ethereum. Dit is de tBTC token, dat de waarde van Bitcoin volgt. Heb je Bitcoin, kun je het dus op deze manier gebruiken voor applicaties op Ethereum.

Deze twee belangrijke elementen zijn een aantal van de redenen dat de waarde van de T-cryptocurrency, welke je bij Bitvavo kunt kopen, de afgelopen tijd met een opmars bezig is. Op dinsdag 27 januari 2023 steeg de waarde op één dag met maat liefst 86,41%.

Threshold Bitvavo

Om de stabiliteit van het ecosysteem te garanderen, gebruikt Threshold Network Proxy Re-encryption (PRE) en tBTC v2.

Wat is het DAO-systeem?

Threshold is een uniek project dat volledig wordt bestuurd door een DAO. Dit staat voor Decentrale Autonome Organisatie en wordt vaak gebruikt voor het bestuur van crypto- en blockchainprojecten. Bij een DAO hebben de tokenhouders inspraak in het bestuur. Zij kunnen een plan insturen, stemmen op voorstellen en bepalen in welke richting het project verder ontwikkeld moet worden.

Het DAO-systeem van Threshold is gebaseerd op Compound’s Governor Bravo en bestaat uit drie onderdelen: Token Holder DAO, Staker DAO en Elected Council. Samen stellen zij het bestuur van Threshold voor, al heeft ieder onderdeel zijn eigen verantwoordelijkheden en houdt de andere twee partijen verantwoordelijk. 

De T-token geeft houders de benodigde bevoegdheden. Zo kunnen tokenhouders het ecosysteem ondersteunen door te staken. Dit is het vastzetten van T-tokens om zo een bijdrage te leveren aan de verwerking van transacties en de veiligheid. Door T-tokens te staken kun je een passief inkomen verdienen. 

Naast de drie onderdelen van de DAO, heeft Threshold ook nog een aantal andere teams. We hebben het hier over de Marketing Guild, de Integrations Guild en de Treasury Guild. Iedere ‘Guild’ wordt door een andere groep mensen bestuurd, die hiervoor verkozen zijn. Je kunt zelf ook op de bestuursleden stemmen. Threshold is dus zonder twijfel een decentraal en democratisch project te noemen.

banner bitvavo

Waar kun je Threshold (T) veilig kopen?

Je kunt Threshold (T) veilig kopen bij Bitvavo. Deze Nederlandse exchange ondersteunt de koop, verkoop en opname van de T coin. Hier kun je Threshold (T) met een gerust hart kopen, want de exchange wordt door de Nederlandse overheid gereguleerd. En nog beter: mochten jouw cryptocurrencies ooit verloren raken tijdens een hack, worden deze tot €100.000 vergoed.

De cryptocurrency van Threshold kun je in de wallet van Bitvavo opslaan (schakel dan wel two-factor authentication (2FA) in) of in een hardware wallet van Ledger of Trezor bewaren.

De kern van de zaak

Threshold Network is een project dat de veiligheids- en privacyproblemen aanpakt die gebruikers ondervinden. Het werkt op basis van threshold cryptography en versleutelt informatie door data over verschillende nodes te verplaatsen. Dit project werkt volledig decentraal en is niet afhankelijk van een centrale partij. Threshold, dat door een DAO bestuurd wordt, gebruikt Proxy Re-encryption (PRE) en tBTC v2 om de stabiliteit van het ecosysteem te garanderen. 

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange. Het platform maakt handelen in cryptocurrencies toegankelijk voor beginners. De exchange is simpel opgezet, biedt een divers aantal digitale valuta aan en heeft een snelle customer service en biedt staking services aan. In een rumoerige wereld van crypto, is het fijn om een betrouwbare exchange te hebben. Open nu een account bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste € 1000 aan handelstegoed.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.