3 redenen waarom ik beleg bij BUX

Afgelopen week heb ik een bold move gemaakt. Ik heb mijn portfolio overgezet van DEGIRO naar BUX. What? Ja, ik merkte dat ik steeds vaker in de BUX app actief was. BUX is een broker die flink heeft geïnnoveerd de afgelopen jaren. Naar mijn mening spelen ze in op de behoeftes van de gebruiker, waardoor beleggen écht een feestje wordt. In dit artikel deel ik drie redenen waarom ik beleg bij BUX.

Waarom is BUX voor mij de beste match?

Beleggen doe je voor de lange termijn. Zo 5, 10 of zelfs 20 jaar, afhankelijk van je persoonlijke doelen en dromen. Als je zoveel tijd in je leven spendeert aan beleggen, is het belangrijk dat je tevreden bent met je broker. Het kostenplaatje, het aanbod, gebruiksgemak en ondersteunende tools zijn factoren waar je een broker op kan beoordelen. Waarom beleg ik graag via BUX?

Broker BUX YoungTrader

#1 Gebruiksvriendelijkheid

Een van de redenen waarom ik beleg bij BUX is de gebruiksvriendelijkheid van het platform. Beleggen is toegankelijk via verschillende features, zoals fractionele aandelen, de beursagenda, een watchlist, thema-beleggen, een nieuwspagina en het spaarplan. Deze laatste tool licht ik graag even toe. Ik ben een periodieke belegger, dat houdt in dat ik maandelijks een X bedrag investeer in een standaard selectie aandelen en ETF’s. Via DEGIRO kon ik deze selectie niet altijd aankopen, want als de koersen flink waren gestegen vielen sommige producten buiten mijn budget.

Via het spaarplan van BUX kan ik fractionele aandelen kopen. Hoe werkt dit? Ik geef aan dat ik standaard 400 euro per maand wil beleggen in een selectie van vijf producten. Voor ieder product heb ik 80 euro beschikbaar. Stel, een Porsche-aandeel staat op mijn verlanglijstje. Op het moment dat mijn spaarplan ingaat is het aandeel 100 euro waard. Dankzij fractionele aandelen kan ik het aandeel met 80 euro alsnog kopen. Ik ontvang dan slechts 0.8 aandeel, maar heb het bedrijf Porsche wel in mijn portfolio. Via deze weg kan ik iedere maand in een bedrijf investeren, ongeacht wat de koers op dat moment is. Zo kan je dus ook met een kleiner budget meeliften op de groei van (soms prijzige) aandelen

Spaarplan_BUX

Daar komt bij dat BUX mijn spaarplan automatisch uitvoert. Het enige waar ik me druk om hoeft te maken is dat er tijdig genoeg geld op mijn rekening staat. Enkele dagen voor het uitvoeren van mijn spaarplan ontvang ik een notificatie van BUX. Of ik er wel even aan wil denken dat er genoeg geld op mijn beleggersrekening staat. Ideaal voor een warhoofd zoals ik. Achter de schermen is BUX zelfs bezig met een functie waarmee BUX geld van jouw rekening automatisch kan incasseren waarmee het zelfs volledig automatisch gaat.

Beleggen via BUX is toegankelijk dankzij de verschillende features die ze aanbieden, zoals fractionele aandelen, de beursagenda, een watchlist, thema-beleggen, een nieuwspagina en het spaarplan.

#2 Kostenplaatje

Beleggers focussen vaak enkel op rendement. Maar wist je dat het kostenplaatje bepalend is voor je nettorendement? De kosten van BUX vallen mij erg mee ten opzichte van andere brokers. Voor het uitvoeren van je spaarplan, waar dus meerdere orders in kunnen zitten, betaal je slechts 1 euro. Beleg je buiten je spaarplan om? Dan kan je kiezen voor een zero order. Er worden dan geen transactiekosten gerekend, maar de order wordt wel pas aan het eind van de dag uitgevoerd (Let op: de koers kan dan anders zijn dan toen je de order invoerde). Wil je een market of limietorder plaatsen? Dan betaal je 1,50 euro voor aandelen en ETF’s en maximaal 0.5% voor crypto. Je kunt commissievrij in crypto handelen wanneer je 1.000 BUX tokens in je portefeuille hebt.

En hoe zit het dan met de beheerkosten? Je betaalt niks noppes nada om je rekening bij BUX aan te houden. Vergelijk dat even met een ING, waar je jaarlijks zo’n 48,80 euro kwijt bent aan je rekening. Goede deal dus. Ben je benieuwd hoeveel jouw handelsactiviteiten bij BUX kosten? Maak een schatting via deze rekentool.

Bitcoin

#3 All in one broker

Naast beleggen in aandelen en ETF’s, investeer ik ook in crypto. Via BUX kan het allebei. Dat betekent dat ik zowel de beurs als de cryptomarkt in de gaten kan houden in één app. Lekker overzichtelijk! Zo, ik hoop dat ik via deze drie redenen mijn besluit heb kunnen toelichten. Zou je ook graag willen overstappen? Controleer wat het jou kan opleveren via deze pagina. Wil je weten hoe het overstappen in zijn werk gaat? Check dan mijn blogpost ‘Stappenplan: Overstappen naar BUX’.’

De kern van de zaak

Het kiezen van een broker is voor veel startende beleggers een struikelblok. De eerste stap is om na te denken wat je voorkeuren zijn: lage kosten, veel tools, een ruim aanbod en/of een gebruiksvriendelijk platform. Na het analayseren van deze factoren kwam ik uit bij BUX. In dit blogartikel deel ik drie redenen waarom ik beleg bij BUX.

Beleggen bij BUX
BUX is een broker waarbij het draait om beleggen toegankelijk maken. Via BUX kan je investeren in aandelen, fondsen, ETF’s en cryptocurrencies. Deze broker biedt zelfs de optie aan om in fractionele aandelen te investeren. Wil je starten met beleggen bij BUX? Open een account via deze link en ontvang een gratis aandeel na je eerste storting.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.