Zo werkt de 3,75% rente bij Trade Republic

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag voor het eerst in vijf jaar de rente verlaagd, van 4% naar 3,75%. Deze stap markeert een belangrijk moment voor de Europese economie, aangezien de toezichthouder van mening is dat de inflatie nu onder controle is. Met deze renteverlaging wil de ECB de economie verder aanjagen en groei stimuleren.

 

Wat betekent dit voor Trade Republic klanten?

Trade Republic, een van Europa’s toonaangevende online brokers, geeft de rente van de ECB direct door aan zijn klanten. Voorheen betekende dit dat klanten 4% rente ontvingen op de niet-belegde cash die bij Trade Republic geparkeerd stond. Nu de ECB de rente heeft verlaagd, volgt Trade Republic deze trend. Het nieuwe rentepercentage van 3,75% gaat in vanaf 12 juni. Dit percentage is op jaarbasis en de rente wordt maandelijks uitbetaald, oftewel bijgestort op je rekening.

Een voorbeeld ter illustratie

Op 6 juni 2024 heeft de ECB de Europese depositorente verlaagd van 4% naar 3,75% per jaar. Trade Republic blijft deze ECB-rente matchen en zal vanaf 12 juni 2024 een rente van 3,75% per jaar uitkeren over het saldo van nieuwe en bestaande klanten (tot €50.000 maximaal). De rente wordt dagelijks berekend over het saldo van die dag en maandelijks ontvang je je opgebouwde rente in die maand op je rekening.

Volgens onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben Nederlandse gezinnen 90% van hun spaargeld ondergebracht bij de Nederlandse grootbanken tegen een gemiddelde rente van 1,6%. Dit komt neer op gemiddeld €41.000 per gezin, wat resulteert in €656 per jaar. Bij Trade Republic zou datzelfde bedrag tegen de nieuwe rente van 3,75% jaarlijks €1537 opleveren, een verschil van €881 per jaar.

Zo wil Trade Republic miljoenen Europeanen in staat stellen om efficiënt te beleggen en te sparen door de volledige ECB-rente door te geven aan al onze klanten (dit geldt tot maximaal 50.000 euro).

Renteverlaging

Renteverlaging in het kort

Dus, de recente renteverlaging van de ECB heeft directe gevolgen voor klanten van Trade Republic. Vanaf 12 juni 2024 ontvangen klanten een rente van 3,75% op hun niet-belegde cash, een significant hogere rente dan de meeste traditionele banken bieden. Dit benadrukt het voordeel van sparen bij Trade Republic, waar de volledige ECB-rente wordt doorgegeven aan de klant.

Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente

Sparen en beleggen

Naast sparen biedt Trade Republic ook de mogelijkheid om tegen lage kosten te beleggen, waardoor het een aantrekkelijk platform is voor zowel beginnende als ervaren beleggers. Profiteer van de voordelen die Trade Republic te bieden heeft en maak deel uit van een groeiende gemeenschap van tevreden spaarders en beleggers. Naast beleggen biedt het platform ook een betaalkaart voor klanten, waar verschillende financiële voordelen aan gekoppeld zijn zoals Saveback en beleggen met je wisselgeld. 

Wil je graag klant worden van Trade Republic? Dan kan je je aanmelden via mijn partnerlink. Als je vervolgens de referral code YOUNGTRADER20 invoert, kun je ook € 20 aan ETF-waarde ontvangen na je eerste beleggingen.

 

~ Dit artikel is in samenwerking geschreven met Trade Republic.

Kern van het verhaal

De ECB heeft de rente verlaagd van 4% naar 3,75%, wat directe gevolgen heeft voor klanten van Trade Republic. Vanaf 12 juni ontvangen zij 3,75% rente op niet-belegde cash. Dit is aanzienlijk hoger dan de gemiddelde rente bij traditionele banken, wat Trade Republic een aantrekkelijke keuze maakt voor sparen en beleggen.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Deze bank komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.