Portfolio overzetten naar BUX

Een tijdje terug deelde ik via mijn kanalen dat ik ben overgestapt naar BUX. Naar aanleiding van dit bericht kreeg ik een hoop vragen van volgers over hoe een portfolio transfer in zijn werk gaat. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je je portfolio kunt overzetten en waar je op moet letten.

Waarom een portfolio transfer?

Beleggen doe je voor de lange termijn. Wel zo prettig dus om te beleggen bij een broker die past bij jouw wensen. Hecht je veel waarde aan de kosten? Of ligt jouw focus op gebruiksgemak? Zo zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een broker. Inmiddels beleg ik al vier jaar bij DEGIRO, maar een tijdje geleden ontdekte ik dat BUX beter aansluit bij mijn voorkeuren. Wil je weten waarom BUX voor mij de beste match? Lees dan dit artikel: 3 redenen waarom ik beleg via BUX.

Beleggen BUX broker

Wat levert het op?

Benieuwd of je kosten kunt besparen via een portfolio transfer? Een groot voordeel van beleggen via BUX is dat je geen beheerkosten hoeft te betalen. Daarnaast vallen de transactiekosten ook erg mee. Als periodieke belegger betaal ik maandelijks 1 euro aan transactiekosten, want ik laat mijn orders uitvoeren via het spaarplan. Wil je ontdekken of jij hoeveel kosten jij kunt besparen via BUX? Via deze pagina zie je een vergelijking met brokers zoals Saxobank, ING en Rabobank.

bux portfolio transfer overzicht

Hoe start je een Portfolio Transfer?

Via deze pagina kan je het proces van Portfolio Transfer in gang zetten. Scroll naar beneden en klik op de roze knop met ‘Doe de check’. (Let op: heb je nog geen BUX-account? Maak er dan eerst eentje aan. Maak via deze link een account aan en krijg je je eerste aandeel gratis).

Beleggen BUX broker

Een groot voordeel van beleggen via BUX is dat je geen beheerkosten hoeft te betalen. Daarnaast vallen de transactiekosten ook erg mee. Via mijn spaarplan betaal ik maandelijks maar € 1 aan transactiekosten.

Vul vervolgens het formulier in. Eerst vul je je persoonlijke gegevens is. Let erop dat je bij ‘Rekeningnummer’ niet je eigen privé-rekeningnummer invult, maar het rekeningnummer van je beleggersrekening bij je huidige broker. (Beleg je bij DEGIRO? Vul dan je accountnaam in. DEGIRO werkt niet met rekeningnummers). Vervolgens vul je je posities in bij ‘Overzicht portefeuille’. BUX controleert of deze assets beschikbaar zijn via hun platform. Als dit niet het geval is, word je daar over geïnformeerd per email. Wil je er zeker van zijn dat je alles goed hebt doorgegeven? Download dan je portfoliogegevens via je huidige broker in pdf-formaat en upload dit bestand via ‘Portefeuille bestand uploaden’. Zo weet je zeker dat een kleine typo niet geen problemen veroorzaakt. Aan het eind vul je jouw e-mail adres nog in, geef je toestemming middels een handtekening en verzenden maar!

overstappen naar bux

Hoe lang duurt het om mijn portfolio over te zetten?

In dezelfde week na het verzenden van je formulier ontvang je een email van BUX. Ze informeren je welke assets wél of niet overgezet kunnen worden. De mail wordt afgesloten met de vraag of je na deze informatie nog steeds interesse hebt om je portfolio over te zetten. Is dat het geval? Stuur dan een bevestigende email terug waarin je akkoord geeft. Vanaf dat moment zal BUX met je huidige broker gaan schakelen om jouw posities over te plaatsen. Afhankelijk van je huidige broker duurt dit proces zo’n 2 tot 4 weken.

Wat kost het om je portfolio over te zetten?

Let op: wees je ervan bewust dat veel brokers kosten rekenen voor het overzetten van je portfolio naar een nieuwe broker. Je kan via de website van je huidige broker controleren hoeveel de overstapkosten zijn. Sommige brokers rekenen hoge kosten, andere brokers bieden deze service gratis. Soms is het ook afhankelijk van de hoeveelheid posities die je wil overzetten. Belangrijk dat je dit van tevoren dus even controleert voordat je een portfolio transfer aanvraagt. BUX rekent geen kosten voor de portfolio transfer. Je betaalt dus enkel kosten aan je ‘oude’ broker.

veronique_bux_beleggen_portfolio_overzetten

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om al je beleggingen te verkopen om deze vervolgens weer te kopen via BUX. Check eerst hoeveel deze methode je gaat kosten en hou er rekening mee dat koersen in de tussenperiode kunnen schommelen. Er zitten dus risico’s aan deze methode verbonden. Eén tip: Weeg de ‘eenmalige’ overstapkosten af tegen de kosten die je – dankzij de portfolio transfer – gaat besparen op de lange termijn. Neem op basis daarvan een beslissing. Veel succes!

De kern van de zaak

Het kiezen van een broker is lastig. Op basis van een aantal factoren – kosten, gebruiksvriendelijkheid, tools, aanbod etc – kies ik een broker. BUX is een broker die de laatste tijd hard is gegroeid. Ze bieden verschillende features aan, waardoor deze broker nu het beste past bij mijn voorkeuren. In dit artikel leg ik uit hoe je je portfolio kan overzetten van je huidige broker naar BUX.

Beleggen bij BUX

BUX is een broker waarbij het draait om beleggen toegankelijk maken. Via BUX kan je investeren in aandelen, fondsen, ETF’s en cryptocurrencies. Deze broker biedt zelfs de optie aan om in fractionele aandelen te investeren. Wil je starten met beleggen bij BUX? Open een account via deze link en ontvang een gratis aandeel na je eerste storting.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.