Starten met € 100 – Wat is een slimme investering?

Je staat voor een uitdaging: je hebt € 100 opzij gezet en nu wil je dit geld op een slimme manier investeren. Of je nu wil sparen voor de toekomst, wil beleggen of misschien wel een nieuwe vaardigheid wil leren d.m.v. een cursus, er zijn verschillende opties die je kunt overwegen. In dit artikel zullen we een aantal van deze opties bespreken, en hun mogelijke effect over een bepaalde periode. Laten we beginnen!

1. Sparen en het effect over X aantal jaar

Sparen is vaak de meest voor de hand liggende optie als je wilt beginnen met investeren. Het kan een veilige manier zijn om je geld te laten groeien, omdat je in principe geen risico loopt. Maar wat is het effect van sparen over een bepaalde periode? Laten we dat eens bekijken aan de hand van een voorbeeld.

Stel, je besluit om je € 100 in een spaarrekening te storten met een rentepercentage van 1% per jaar. Als we ervan uitgaan dat dit rentepercentage stabiel blijft, kunnen we een berekening maken van hoeveel geld je over een bepaald aantal jaar zou hebben.

 

Jaar Bedrag
1 €101
2 €102.01
3 €103.03
4 €104.06
10 €110.46

 

Zoals je kunt zien, zal het bedrag langzaam maar gestaag blijven groeien, maar het tempo van de groei is vrij laag. Na 10 jaar zou je €110.46 hebben gespaard, wat een bescheiden winst is. Hoewel sparen een veilige manier van investeren is, kan het niet de meest lucratieve zijn op de lange termijn.

rente Trade Republic

2. Beleggen en het effect over X aantal jaar

Als je bereid bent om wat meer risico te nemen, kan beleggen een interessante optie zijn. Beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of zelfs cryptocurrencies kan je de mogelijkheid bieden om je geld sneller te laten groeien dan met sparen. Uiteraard brengt beleggen ook risico’s met zich mee, dus het is belangrijk om goed onderzoek te doen en geïnformeerd te blijven. 

Laten we kijken naar een voorbeeld van beleggen met € 100 en het effect over een bepaalde periode.

Stel, je besluit om je € 100 te investeren in aandelen van een bedrijf dat naar verwachting zal groeien. Als we ervan uitgaan dat je een rendement van 5% per jaar behaalt, kunnen we een berekening maken van hoeveel geld je over een bepaald aantal jaar zou hebben.

Jaar Bedrag
1 €105
2 €110.25
3 €115.76
4 €121.55
10 €162.89

 

Zoals je kunt zien, kan beleggen leiden tot een veel hogere groei van je geld in vergelijking met sparen. Na 10 jaar zou je € 162.89 hebben, wat aanzienlijk meer is dan wat je zou hebben gespaard. Natuurlijk is rendement niet gegarandeerd en kunnen beleggingen ook verlies opleveren, dus wees voorzichtig en investeer verstandig.

 

3. Investeer in jezelf met een cursus of training

Een andere mogelijke investering is het investeren in jezelf door middel van een cursus of training. Het leren van nieuwe vaardigheden kan je niet alleen persoonlijk verrijken, maar kan ook je kansen op werk en financiële groei vergroten. Starten met € 100 betekent dat je al een breed scala aan online cursussen en trainingen kunt vinden die je helpen je kennis en vaardigheden te vergroten.

Het effect van een cursus of training op de lange termijn kan enorm zijn. Het kan je helpen om betere kansen op werk te krijgen, hogere inkomsten te genereren en je algemene waarde op de arbeidsmarkt te verhogen. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot langetermijngroei en financiële stabiliteit. Ik neem mijn cursus als voorbeeld: als je graag op een goede manier wilt leren beleggen, kan mijn beginnerscursus WTF is een ETF? en zeer waardevolle investering zijn. 

Hoewel het rendement van een cursus of training misschien niet direct meetbaar is in termen van geld, is het belangrijk om de waarde ervan op de lange termijn te erkennen. Investeren in jezelf is altijd een verstandige keuze en kan op verschillende manieren vruchten afwerpen.

Met €100 heb je verschillende opties om te investeren. Sparen kan veilig zijn, maar het rendement kan vrij laag zijn. Beleggen kan een hoger rendement bieden, maar brengt ook meer risico’s met zich mee. Het investeren in jezelf door middel van een cursus kan waardevol zijn op de lange termijn en je kansen op financiële groei vergroten.

Er is geen one-size-fits-all antwoord op de vraag wat de beste investering is voor €100. Het hangt allemaal af van je persoonlijke financiële doelen, risicotolerantie en interesses. Het is altijd verstandig om goed onderzoek te doen voordat je een investering doet en om advies in te winnen als je twijfelt.

Dus, neem de tijd om te overwegen wat je wilt bereiken met je €100 en kies de investeringsoptie die het beste bij jouw situatie past. Succes!

Kern van het verhaal

Er bestaat geen universeel antwoord op de vraag wat de beste investering is voor €100. Het hangt allemaal af van jouw persoonlijke financiële doelen, risicobereidheid en interesses. Het is altijd verstandig om grondig onderzoek te doen voordat je investeert en om advies in te winnen als je twijfelt.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Deze bank komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.