obligatie-etf bux

Wat is een obligatie-ETF?

In onrustige beurstijden neigen veel beleggers naar obligaties. Maar kende je de obligatie-ETF al? Dit is een ETF, waarbij jij met één aankoop verschillende obligaties in je portfolio toevoegt. Daarmee verlaag je het risico in je portfolio. In dit artikel bespreken wat de voor- en nadelen van een obligatie-ETF zijn en welke er op de markt bestaan.

kunstmatige intelligentie

Beleggen in kunstmatige intelligentie

Er wordt hard gewerkt in de sector Kunstmatige Intelligentie. Robots kunnen steeds meer nabootsen van ons menselijk brein, maar toch blijft het een zoektocht hoe je bewustzijn bij een robot kunt creëeren. Deze sector is iniedergeval erg toekomstgericht en kan daarom interessant zijn voor beleggers. 

digitale transformatie

Beleggen in digitale transformatie

Beleggen is een methode om vermogen op te bouwen. Uiteindelijk wil je er geld mee verdienen. Echter, beleggen kost ook geld. Via de kernselectie van DEGIRO kan je op de kosten besparen, omdat je dan over een bepaald aantal ETF's geen transactiekosten hoeft te betalen.

cannabis

Beleggen in cannabis

Beleggen in cannabis. Het klinkt een beetje gek, maar er bestaan veel beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in de cannabis sector. Vanwege de pijn verzachtende eigenschappen wordt er veel onderzoek gedaan naar cannabis. Naast medicinaal gebruik, is cannabis blijvend populair onder particuliere gebruikers.

electric cars

Zo investeer je in elektrische auto’s

De sector van elektrische auto's is interessant. Er bestaan verschillende beursgenoteerde spelers in deze markt. Zo kan je denken aan fabrikanten, zoals Tesla, maar ook aan fabrikanten van laadstations, zoals Fastned. Zelfs traditionele autofabrikanten, zoals Mercedes-Benz, zijn actief op het gebied van elektrische auto's.