Start een Whatsappgroep met beleggers

Vind je het lastig om up-to-date te blijven met de beurs? Start een whatsapp groep met vrienden, familie, collega’s of kennissen. Een Whatsappgroep waar alleen maar gepraat mag worden over beleggen. Op deze manier bundel je krachten, deel je kennis en blijf je meer up-to-date met de beurs. Zelf zit ik ook in zo’n Whatsappgroep en vaak is een beursontwikkeling al uitvoerig besproken zonder dat ik daar zelf van op de hoogte was. Handig

Alleen maar voordelen

Daarnaast heeft het nog veel meer voordelen: Vrienden kunnen aandelen als suggestie voorleggen, om je op ideeën te brengen. Als je twijfels hebt over een aandeel. gooi hem in de chat en vraag na wat anderen er van vinden. Een soort analisten advies, maar dan van bekenden. Vrienden of familie kennen jou ook beter als persoon. Ze weten of je wel van een risico houdt of liever op save speelt. Het is daarom fijn om met elkaar te sparren over een aandeel.

whatsapp

Informatie is key

Het draait op de aandelenmarkt om informatie. Je moet heel veel lezen om potentiele beleggingen te kunnen spotten. Een beursbuddies whatsapp groep kan je hierbij helpen, omdat anderen je bewust maken van beursontwikkelingen. Het is dus net een een gratis abonnement op beursnieuws.

Inspiratie nodig voor een naam voor de groep? 

Heb je inspiratie nodig hoe je jouw Whatsapp-beursgroep gaat noemen. Bedenk een leuke naam om de samenhorigheid in de app te vergroten. Geef jullie groep een hippe naam, zoals beurswolven, beursbuddies, The Wall STreet Club, YoungTraders, Stock Talk of Money Masters. Jullie motiveren elkaar om samen tot een hoger (financieel) niveau te komen.

whatsapp beleggen

Nog niet actief op de beurs?

Ben jij geïnteresseerd in beleggen, maar heb je de stap nog niet durven zetten? Dan wil ik je aanraden om een gratis account te openen bij DEGIRO. Op deze manier kan je rustig de beurs op je eigen tempo ontdekken via een brokersapp, voordat je direct geld hoeft te investeren in producten. Start met uitvogelen hoe het allemaal werkt. Op den duur zal je begrijpen hoe het werkt en zelfvertrouwen genoeg hebben om de eerste aankoop te doen.

De kern van de zaak

Beleggen is leuk, maar als je actief wil beleggen is het verstandig om up-to-date te blijven met het economische nieuws. Soms is dat best lastig, want we hebben allemaal een druk leven. Als je up-to-date wil blijven op een leuke manier, kan het helpen een Whatsappgroep aan te maken waar alleen in wordt gepraat over beleggen. Deel kennis en houd elkaar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Beleggen bij DEGIRO

Ben jij geïnteresseerd in beleggen, maar heb je nog geen broker? Een populair platform onder jongeren is het beleggersplatform van DEGIRO. Als je via deze link een account opent, dan ontvang je € 100 aan gratis transactietegoed. Wil je liever eerste een review lezen over deze broker? Klik dan hier.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.