Beleggen voor Dummies

‘Voor Dummies’ is een bekende reeks aan boeken die complexe materie op een makkelijke manier uitleggen. Het kon ook niet anders dat er ‘Beleggen voor Dummies’ boek geschreven moest worden.

Het boek ‘Beleggen voor Dummies’ is helder en duidelijk omschreven en maakt je stap voor stap wegwijs in de wereld van beleggingen. In de eerste hoofdstukken wordt de basis uitgelegd, wat ideaal is als je écht nog niks over het onderwerp weet. En hoewel het boek niet zo lekker wegleest als een romannetje, is het boek prima door te komen. Het ‘Beleggen voor Dummies’ boek lees je makkelijk binnen een paar avonden uit. De basis over beleggen wordt uitgelegd, verschillende beleggingsstrategieën worden aangekaart en in het boek worden handige tips vermeld. Het enige nadeel? De informatie is soms ietwat oppervlakkig.

Hoewel het boek ‘Beleggen voor Dummies’ toegankelijk en praktisch is en best diep op de materie ingaat, worden sommige begrippen niet volledig of voldoende uitgelegd. Voor echte verdieping moet je dus eigenlijk nog meer boeken over beleggen lezen. Het is echt de basis. Ook voor mensen die al het een en ander weten over beleggen, kan het een nadeel zijn dat er op sommige onderwerpen niet dieper wordt ingegaan.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.