De Intelligente Belegger

‘De Intelligente Belegger’ wordt ook wel de bijbel voor beleggers genoemd. Het boek stamt uit 1949, maar geldt nog altijd als fundamentele basis voor veel beleggingsstrategieën. In ‘De Intelligente Belegger’ legt auteur Benjamin Graham de basisprincipes van succesvol beleggen uit. Als voorwaarde om succesvol te beleggen noemt hij het vermogen om financiële ontwikkelingen te voorzien. Om dat te kunnen, is financiële achtergrondkennis vereist.

Graham suggereert dat je nooit zomaar moet starten met beleggen, maar dat je eerst je kennis van beleggen dient te vergroten. ‘De Intelligente Belegger’ verdient zijn geld niet door aandelen te kopen en verkopen, maar door aandelen te bezitten en beheren op de lange termijn. Volgens Warren Buffet is ‘De Intelligente Belegger’ verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Het boek is af en toe even doorpakken, want de tekst bevat wel wat jargon. Maar, ‘De Intelligente Belegger’ is een boek dat je als belegger gelezen móet hebben om de kern te begrijpen.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.