BUX

BUX Zero is een broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren. Hoe werkt bux zero? Bij BUX Zero kun je handelen in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies, tegen zeer lage tarieven. In tegenstelling tot andere brokers biedt BUX haar handelsplatform alleen aan via een gebruiksvriendelijke app.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Aandelen en cryptocurrencies
  • Gratis aandeel bij openen account

Nadelen

  • App only

Hoe werkt bux zero?

BUX Zero is een app-only broker, die het mogelijk maakt om te handelen in aandelen, ETF’s en cryptocurrencies. Bij BUX Zero kan je ook handelen in fractionele aandelen.
Met fractionele aandelen en ETF’s kun je al vanaf € 10 een stuk (fractie) van een aandeel kopen. Zo kan je dus ook stukjes van een aandeel kopen met een hoge koers, zoals Amazon. En dat geeft je de vrijheid om een gevarieerd portfolio op te bouwen door kleine bedragen te beleggen in populaire aandelen en ETF’s.

Educatie

Naast de focus op jongeren, probeert BUX Zero ook in te zetten op de educatie van (nieuwe) beleggers. Door middel van video’s en in simpele taal geschreven blogposts probeert BUX Zero beleggen toegankelijk te maken voor een grote doelgroep.

Cryptocurrencies

Op BUX Zero kun je behalve in aandelen en ETF’s ook beleggen in crypto. Dat betekent dat je nu een super gediversifieerd portfolio kunt opbouwen en beheren vanuit één app. Dit is een bijzondere feature van BUX Zero, want normaal gesproken kan je alleen beleggen in aandelen OF crypto bij een broker of exchange.

Beleggen BUX broker

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen bij BUX zero?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn van beleggen bij BUX Zero.

Transactiekosten

Bux Zero biedt lage transactiekosten aan. Voor Zero orders betaal je € 0 aan transactiekosten. Deze orders worden aan het eind van de dag uitgevoerd. Het voordeel van de lage kosten kan verloren gaan in de uitvoering van de orders door hogere bied-laatspreads. Voor Europese markt- en limietorders betaal je € 1,99 aan transactiekosten en over Amerikaanse markt- en limietorders slechts € 0. Ook over crypto-orders betaal je € 0 aan transactiekosten.

Servicekosten

Naast transactiekosten moeten klanten van BUX sinds april 2023 ook een service-fee betalen van € 2,99 per maand om je account draaiende te houden. Dit betekent dat je dit bedrag maandelijks moet betalen, ook als je niet actief bent geweest op de beurs.