etoro logo

eToro

eToro is een online broker, die bekend staat om het concept van social trading. Het platform waarop je belegt is een sociaal beleggingsnetwerk. Beleggers delen strategieën, zodat anderen die kunnen kopiëren. eToro richt zich vooral op laagdrempelig korte termijn handelen en niet zozeer op lange termijn beleggen. Daar zitten meer risico’s aan verbonden.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Informatie inzien van andere beleggers
  • Aandelen en cryptocurrencies

Nadelen

  • Gericht op korte termijn handel (risicovol)
  • Verleiding meer transacties uit te voeren

Hoe werkt etoro?

Kenmerkend aan eToro is het sociale aspect. eToro is een ‘social-media broker’. Je kunt op het platform chatten met meer dan 10 miljoen beleggers wereldwijd. Wow. Je kan van deze gebruikers de profielen en activiteiten inzien, wat een schat aan informatie oplevert. Je hebt zelfs de optie om hun activiteiten te kopiëren, maar daar zitten veel risico’s aan verbonden. Denk dus goed na of je dat echt wilt. Het is beter om je eigen onderzoek te doen en zelf beslissingen te nemen op de beurs, of je te laten adviseren door een expert.

Hoe werkt eToro crypto?

Naast alle beleggingsproducten op eToro, bestaat er ook eToro crypto. Je kunt dus aandelen en crypto bewaren in één portefeuille. Zo hoef je geen apart account aan te maken bij een crypto-exchange. Je kan maar liefst beleggen in meer dan 2700 aandelen en 63 crypto’s.

Risicovol

Hoe werkt eToro? eToro pusht een beetje om op korte termijn te handelen. Wees je ervan bewust dat daar meer risico’s aan kleven. Zo biedt eToro de mogelijkheid aan om in CFD’s en opties te handelen, ook als jonge belegger. Nogal complexe producten, waarbij je snel veel geld kunt verliezen. Lees je van tevoren goed in voordat je hier aan begint.

eToro broker beleggen

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen bij eToro?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn van beleggen bij eToro?

Transactiekosten

Je betaalt geen transactiekosten bij eToro, maar er zijn wel andere kosten. eToro verdient aan spreadkosten, inactiviteitskosten, valuta conversiekosten en kosten voor het opnemen van geld. Hoe werkt eToro’s kostenstructuur precies? Klik hier voor meer info.

Servicekosten

eToro rekent geen servicekosten.

Productkosten

Als je in CFD’s handelt, moet je rentekosten betalen. Verder kan eToro jouw aandelen uitlenen aan een derde partij. Orders bij eToro worden niet rechtstreeks uitgevoerd, ze worden eerst doorverkocht aan een derde partij. Liquiditeit en prijsvorming is daardoor minder transparant.