cryptocurrency trends 2023

Trends cryptocurrencies 2023 volgens experts

Veel mensen hopen dat de cryptomarkt in 2023 meer te bieden heeft dan in 2022. Mede door de oorlog in Oekraïne zagen we de kosten in veel landen oplopen, terwijl de koopkracht daalde. Dat is een van de redenen dat veel mensen hun geld uit beleggingen haalde en we in een bear market terecht kwamen. In dit artikel delen we wat volgens experts de trends en ontwikkelingen voor cryptocurrencies in 2023?

Bitvavo

Hoe werkt staking bij Bitvavo?

Hoe werkt staking bij Bitvavo? Je bent tegenwoordig een 'leek' in crypto als je nog geen gebruik maakt van staking. Via staking zet je je digitale valuta vast, waardoor je recht hebt op een vergoeding. Deze type vergoeding wordt een 'staking reward' genoemd.

Hoe bescherm je jezelf tegen een cryptoscam?

We zien binnen de cryptowereld veel oplichtingspraktijken die ook binnen andere financiële markten voorkomen. Een aantal scams zijn specifiek voor de cryptowereld.

Crypto begrippenlijst

Als je start met beleggen in cryptocurrencies, dan kan er best een hoop informatie op je afkomen. In het begin kan dit nogal overwhelming zijn. In dit blogartikel tackelen we daarom 10 begrippen die je moet kennen als je wil beleggen in cryptocurrencies.

cryptocurrencies en belasting

Belasting betalen over je cryptocurrencies

Het is verplicht om belasting over je crypto te betalen. Wanneer je crypto bezit of verhandelt, is het belangrijk om jezelf bewust te zijn over deze belastingen. In veel gevallen betaal je belasting in box 3. Je mag hier zelf voor de oude of nieuwe rekenmethode kiezen. Kijk vooral welke methode voor jou het voordeligst uitpakt. Zorg ervoor dat je jouw crypto altijd bij de Belastingdienst aangeeft.

eerste hulp bij cryptocurrencies

Eerste hulp bij Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn lastig te volgen. Vooral voor beginners. Een coach of een online cursus kan je helpen om meer kennis op te doen over cryptocurrencies. In dit artikel licht ik toe hoe het leerplatform van Bitvavo werkt. Eerste hulp bij cryptocurrencies is onderweg.

bitvavo crypto

Bescherm je crypto met Bitvavo

Bij cryptocurrencies liggen risico's altijd op de loer. Naast schommelende wisselkoersen, bestaat er ook de dreiging van hackers. Het blijft tenslotte online geld. Hackers worden steeds slimmer. Bitvavo ondersteunt haar klanten door een garantiestelsel aan te bieden.

bitvavo verschillende ordertypes

Verschillende ordertypes bij Bitvavo

Als je besluit om te investeren in cryptocurrencies, dan is het belangrijk om te weten dat er verschillende ordertypes bestaan. Zo kan je kiezen tussen een marktorder, limietorder of een stop-limietorder. In deze post leg ik uit hoe je deze ordertypes instelt via Bitvavo.

Beginnen met crypto stappenplan

Beginnen met crypto? Volg dit stappenplan

Beginnen met crypto? Let erop dat je goed voorbereid van start gaat, want de cryptomarkt kent veel risico. Volg dit stappenplan om te zorgen dat je goed voorbereid bent voordat je begint met handelen in cryptocurrencies.

cryptocurrencies

Bitcoin versus Altcoin

Als je start met handelen in cryptocurrencies, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Een bekend dilemma onder jonge beleggers is 'Bitcoin versus Altcoin'. Hoe weet je in welke coin je wil investeren.

binance bitvavo

Hoe kan ik mijn crypto overzetten van Binance naar Bitvavo?

Binance wordt vaak negatief besproken in het nieuws. Om die reden besloot ik mijn crypto te overzetten van Binance naar Bitvavo. Het is belangrijk dat je secuur handelt. Je kan je crypto verliezen door een foutje. Via mijn stappenplan leer je hoe je je crypto succesvol kunt overzetten van Binance naar Bitvavo.

sinterklaas cryptocurrency

Crypto cadeau voor Sinterklaas

Wil jij je vrienden of familie verrassen met cryptocurrencies in hun schoen? Dat is mogelijk via een paper wallet. Cryptocurrencies op een paper wallet zetten is goed te doen, als je de stappen in dit blog goed volgt.