Beleggingsproducten

Aandelen

Aandelen zijn het meest bekend onder de beleggingsvormen. Aandelen zijn ‘stukjes’ eigendom van een bedrijf. Als je een aandeel koopt, word je mede-eigenaar van een bedrijf. Het aandeel is in jouw bezit totdat je hem weer verkoopt. In de tussentijd kan het aandeel meer of minder waard worden. Dit hangt af van de prestaties van een bedrijf en de economische- en marktontwikkelingen. Op de hoogte blijven van aandelennieuws? Volg YoungTrader op Instagram.

Obligaties

Obligaties zijn ‘stukjes’ schuld. Als je een obligatie koopt, leen je je geld uit aan de overheid. Waarom zou je dat doen? Als beloning voor het uitlenen van je geld, ontvang je periodiek rente. Na een afgesproken periode ontvang je je het uitgeleende bedrag weer terug. Een andere optie is dat je de obligatie in de tussentijd verkoopt via de beurs.

Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn digitale valuta. Dat is een nieuw soort geld. Cryptocurrencies schommelen erg in waarde. Sommige beleggers vinden het daarom interessant om te handelen in cryptocurrencies, maar wees ervan bewust dat dit ook meer risico met zich meebrengt.

Beleggen kent risico’s

Beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk dat je je goed bewust bent van de risico’s. Je kan je inleg verliezen, dus beleg alleen met centen die je kunt missen. Het is verstandig om eerst te leren beleggen, voordat je van start gaat. Zo begrijp je hoe het werkt en voorkom je dure beginnersfouten.

Beleggingsfondsen

Een fonds is een mandje met verschillende aandelen. Een manager bepaalt welke aandelen er in het mandje gaat. Als je investeert in een fonds, ontvang je een ‘stukje’ van het mandje. Zo spreid je direct je inleg over meerdere bedrijven. Je betaalt een kleine commissie aan de manager. Dit bedrag wordt van je rendement afgetrokken.

Exchange Traded Funds

Net als een fonds is een ETF een mandje met aandelen. Een ETF wordt niet beheerd door een manager, maar volgt een vaste groep aan bedrijven. Deze groep is vaak gebaseerd op een bepaald thema. Bijvoorbeeld, de top 25 grootste bedrijven in Nederland. Je hoeft bij een ETF geen vergoeding te betalen aan een manager.

Brokers

Brokers bieden verschillende platformen aan met functies en specialiteiten. Ook op het aspect van kosten verschillen brokers van elkaar. De ene broker kan goed bij jou passen, terwijl je buurvrouw liever via een andere broker belegt. Start eerst met brokers vergelijken. Kies er vervolgens eentje die het beste bij je past

Trade republic

Trade Republic is een online broker met als missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs.

bitvavo logo

Wat is Bitvavo? Een top exchange in Nederland! Bitvavo groeit hard, want zij maken crypto écht toegankelijk voor beginners.

Logo_scalable_capital

Scalable Capital is een Europese broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren tegen lage kosten!

Bij Brand New Day beleggen kan op verschillende manieren, én tegen lage kosten. Brand New Day begrijpt dat iedere belegger met een andere doelstelling belegt.

etoro logo

eToro is een online broker, die bekend staat om het concept van social trading. Het platform waarop je belegt is een sociaal beleggingsnetwerk

saxo bank beleggen

Saxobank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

ETF beleggen cursus

Online cursus
WTF is een ETF?

Online videocursus waarin 5 experts
je leren hoe je een ETF-portfolio bouwt.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Na het lezen van dit no-nonsense boek
beheers jij de basis van beleggen.