Hoe werkt het?

Wat is beleggen?

Beleggen, hoe werkt het eigenlijk? Beleggen is geld investeren met de verwachting dat het meer waard wordt in de toekomst. Er bestaan verschillende beleggingsvormen. Zo kun je beleggen in aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s, maar ook in vastgoed, kunst, goud en/of crypto’s. Je koopt een beleggingsproduct, en na een lange periode vasthouden verkoop je het weer. Op dat moment moet blijken of je verwachting is uitgekomen. Oftewel, of je er geld mee hebt verdiend of niet.

Waarom zou je beleggen?

Door slim te beleggen, geef je je geld de kans om te groeien. Maar let op, zelf beleggen kent ook risico’s. Je kunt van tevoren niet voorspellen of het product waar je in belegt ook daadwerkelijk in waarde stijgt of niet. Is jouw beleggingsproduct bij de verkoop meer waard dan toen je het kocht? Dan maak je rendement. Andersom maak je verlies als je beleggingsproduct bij de verkoop minder waard is dan toen je het kocht.

Door slim te beleggen kun je de risico’s managen. Het is dus aan te raden om je van tevoren goed in te lezen. YoungTrader kan je ondersteunen als je besluit om te leren beleggen door op een luchtige manier de basis tips & tricks met je te delen via Instagram, blog en/of een cursus.

Hoe werkt de beurs?

Beleggen op de beurs is tegenwoordig erg eenvoudig. Je hoeft enkel een app te downloaden en je kunt al van start met online beleggen. Op de beurs kan je investeren in aandelen, fondsen en ETF’s kopen. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies via online exchanges.

Online beleggen doe je via een ‘broker’. Dat is een tussenpartij die jouw orders uitvoert op de beurs. Jij geeft aan welke aandelen je wil kopen via een app en je broker doet de rest. Makkelijk hè? Je kan nog een stapje verder gaan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor zelf beleggen of laten beleggen. In dat laatste geval geef je de activiteiten uit handen en bepaalt een vermogensbeheerder waar je vermogen in wordt geïnvesteerd. Aan jou de keuze wat je prettig vindt en hoeveel tijd je hebt.

Beleggen kent risico’s

Beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk dat je je goed bewust bent van de risico’s. Je kan je inleg verliezen, dus beleg alleen met centen die je kunt missen. Het is verstandig om eerst te leren beleggen, voordat je van start gaat. Zo begrijp je hoe het werkt en voorkom je dure beginnersfouten.

Beleggingsinstrumenten

Voor jonge beleggers is investeren op de beurs het meest toegankelijk. Via de beurs kan je beleggen in verschillende beleggingsvormen, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, exchange traded funds (ETF) en cryptocurrencies.

Brokers

Brokers bieden verschillende platformen aan met functies en specialiteiten. Ook op het aspect van kosten verschillen brokers van elkaar. De ene broker kan goed bij jou passen, terwijl je buurvrouw liever via een andere broker belegt. Start eerst met brokers vergelijken. Kies er vervolgens eentje die het beste bij je past

DEGIRO_LOGO

DEGIRO is een populaire broker in Nederland. Niet voor niks, want ze bieden een divers aanbod aan beleggingsproducten en beurzen. Daarnaast rekenen ze ongekend lage tarieven.

investeren via Gold Republic

GoldRepublic is de enige Nederlandse partij waar je kunt handelen in fysieke edelmetalen.

bitvavo logo

Wat is Bitvavo? Een top exchange in Nederland! Bitvavo groeit hard, want zij maken crypto écht toegankelijk voor beginners.

Bij Brand New Day beleggen kan op verschillende manieren, én tegen lage kosten. Brand New Day begrijpt dat iedere belegger met een andere doelstelling belegt.

BUX Zero is een broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren tegen lage kosten!

Trade republic

Trade Republic is een online broker met als missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

FinFit template

Het FinFit
template

Inzicht in je geldzaken is essentieel als je je financiële doelen wil realiseren. Met het FinFit template verkrijg je inzicht in je uitgaven en inkomsten en blijf je in controle over je vermogensontwikkeling.

ETF beleggen cursus

Online cursus
WTF is een ETF?

ETF’s zijn hot en happening voor startende beleggers! In deze online videocursus leer je hoe je een toekomstgericht ETF-portfolio samenstelt en beheert op basis van je eigen toekomstvisie.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Leren beleggen was nog nooit zo leuk. In Van Spaarvarken naar Beurswolf leer je in acht simpele stappen beleggen. Inclusief QR-codes en opdrachten. Al meer dan 1000 jonge beleggers gingen je voor.