Investeren voor later

Hoe werkt beleggen?

Beleggen, hoe werkt het eigenlijk? Beleggen is geld investeren met de verwachting dat het meer waard wordt in de toekomst. Er bestaan verschillende beleggingsvormen. Zo kun je beleggen in aandelen, beleggingsfondsen en ETF’s, maar ook in vastgoed, kunst, goud en/of crypto’s. Je koopt een beleggingsproduct, en na een lange periode vasthouden verkoop je het weer. Op dat moment moet blijken of je verwachting is uitgekomen. Oftewel, of je er geld mee hebt verdiend of niet. Meer leren over beleggen? Neem een kijkje bij onze blog over beleggen.

Waarom zou je beleggen?

Door slim te beleggen, geef je je geld de kans om te groeien. Beleggen kent wel risico’s. Je kunt van tevoren niet voorspellen of het product waar je in belegt ook daadwerkelijk in waarde stijgt of niet. Is je beleggingsproduct bij de verkoop meer waard dan toen je het kocht? Dan maak je rendement. Andersom maak je verlies, wanneer je beleggingsproduct bij de verkoop minder waard is dan toen je het kocht. Door slim te beleggen kun je de risico’s managen. Meer leren over beleggen? Lees onze gratis blog, het boek Van Spaarvarken naar Beurswolf en/of volg onze cursus over ETF-beleggen.

Hoe werkt de beurs?

Beleggen op de beurs is tegenwoordig erg toegankelijk. Je hoeft enkel een app te downloaden en kan al beleggen. Op de beurs kan je investeren in aandelen, fondsen en ETF’s kopen. Online beleggen doe je via een broker. Dat is een tussenpartij die jouw orders uitvoert op de beurs. Jij geeft aan welke aandelen je wil kopen en je broker doet de rest. Makkelijk hè? 

Beleggen kent risico’s

Beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk dat je je goed bewust bent van de risico’s. Je kan je inleg verliezen, dus beleg alleen met centen die je kunt missen. Het is verstandig om eerst te leren beleggen, voordat je van start gaat. Zo begrijp je hoe het werkt en voorkom je dure beginnersfouten.

Beleggingsinstrumenten

Voor jonge beleggers is investeren op de beurs het meest toegankelijk. Via de beurs kan je beleggen in verschillende beleggingsvormen, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, exchange traded funds (ETF) en cryptocurrencies.

Brokers

Brokers bieden verschillende platformen aan met functies en specialiteiten. Ook op het aspect van kosten verschillen brokers van elkaar. De ene broker kan goed bij jou passen, terwijl je buurvrouw liever via een andere broker belegt. Start eerst met brokers vergelijken. Kies er vervolgens eentje die het beste bij je past

Trade republic

Trade Republic is een online broker met als missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs.

bitvavo logo

Wat is Bitvavo? Een top exchange in Nederland! Bitvavo groeit hard, want zij maken crypto écht toegankelijk voor beginners.

Logo_scalable_capital

Scalable Capital s een Europese broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren tegen lage kosten!

Bij Brand New Day beleggen kan op verschillende manieren, én tegen lage kosten. Brand New Day begrijpt dat iedere belegger met een andere doelstelling belegt.

etoro logo

eToro is een online broker, die bekend staat om het concept van social trading. Het platform waarop je belegt is een sociaal beleggingsnetwerk

saxo bank beleggen

Saxobank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

ETF beleggen cursus

Online cursus
WTF is een ETF?

Online videocursus waarin 5 experts
je leren hoe je een ETF-portfolio bouwt.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Na het lezen van dit no-nonsense boek
beheers jij de basis van beleggen.