Blog

Hoe kan ik beleggen? Dat was een vraag die door mijn hoofd rondspookte toen ik startte op de beurs. Om meer kennis op te doen, starte ik YoungTrader en een blog over beleggen. Op deze pagina ontdek je mijn persoonlijke blog over beleggen. Dit blog bestaat uit vier categorieën met content: de basis van beleggen, tips & tools, verschillende sectoren en cryptocurrencies.

Nieuw

beleggen in goud

Beleggen in goud | De rol van goud door de jaren heen

Goud is niet alleen van fascinerende historische waarde en betekenis, maar het heeft ook bewezen een aangename investering te kunnen zijn. Door het vermogen om inflatie te weerstaan, stabiliteit te bieden in turbulente tijden en de mogelijkheid om je beleggingsportefeuille te diversifiëren, kan goud een waardevolle toevoeging zijn aan je financiële strategie. In dit artikel nemen we een kijkje terug in de tijd om de verschillende maatschappelijke rollen van goud (als investeringsmiddel) te bespreken.

hoe ik startte met investeren in goud

Hoe ik startte met investeren in goud

Ik investeer al meer dan een half jaar in fysiek goud. In dit artikel beschrijf ik hoe ik startte met investeren in goud en welke stappen ik heb genomen om mijn kennis en begrip van deze markt te vergroten. Mijn conclusie is dat investeren in fysiek goud makkelijker is dan de meeste denken. Overigens is het handig om je kennis te vergroten voordat je start met investeren in goud

investeren in fysiek goud

Waarom fysiek goud waardevol blijft

Dit artikel onderzoekt de rol van fysiek goud in een digitale wereld en benadrukt de voordelen ervan, waaronder veiligheid, bescherming tegen inflatie, diversificatie van de portefeuille en emotionele waarde. Het laat lezers kennismaken met de mogelijkheid om te investeren in fysiek goud via GoldRepublic.

Leren beleggen

Waarom beleggen bij Brand New Day?

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF's en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ideaal voor beginnende beleggers.

small cap aandelen

Wat zijn small cap aandelen?

Small cap aandelen zijn aandelen in small cap bedrijven die, zoals de naam suggereert, een small cap hebben. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen small, mid en large cap aandelen. Daarnaast kijken we naar de kansen en risico's die gepaard gaan met investeren in small cap aandelen. Als laatste zoomen we in op een aantal small cap aandelen en ETF's zodat je deze in de praktijk kunt herkennen.

ETF beleggen

Welke beurs kies je als een aandeel aan verschillende beurzen is genoteerd?

Veel beleggers vinden het verwarrend dat een aandeel soms aan meerdere beurzen is genoteerd. Welke beurs moet je dan kiezen? Het is wel degelijk relevant via welke beurs je een aandeel koopt, want die keuze kan veel impact hebben op de totale kosten en daarmee het rendement. In dit artikel hebben we besproken welke vragen je jezelf moet stellen bij het kiezen van de juiste beurs als je een aandeel aankoopt.

Time in the market beats timing the market

Tips & tools

warren buffett AVA

Waarom je bij de AVA van Warren Buffett wil zijn!

De AVA van Warren Buffett's bedrijf Berkshire Hathaway is een groot event. Sommige AVA's zijn saai om te bij te wonen, het event van Warren Buffett is dat zeker niet. Het is een evenement waar duizenden beleggers naartoe gaan om te leren van Warren zijn beleggingsstrategieën. In dit artikel benoemen we drie redenen waarom het de moeite waard is om dit event online bij te wonen.

woz-waarde bezwaar

Bezwaar maken op je WOZ-waarde

Moet jij ook zoveel onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting betalen? Deze belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van jouw huis. Deze WOZ-waarde wordt automatisch bepaald via de Gemeente. In 1 op de 5 gevallen valt de WOZ-waarde hoger uit dan nodig, waardoor de eigenaar te veel belasting betaalt. Wil je graag besparen op belasting? Maak dan in 3 minuten gratis bezwaar op bezwaarmaker.nl.

themabeleggen

Themabeleggen: ideaal voor de startende belegger

Startende beleggers vinden het vaak lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Het is ook lastig om in te schatten hoe een bedrijf in de toekomst zal presteren. We weten het ten slotte nooit zeker. Een ondersteunende tool voor startende beleggers is themabeleggen. Je belegt dan niet in één aandeel, maar in een economische ontwikkeling. BUX is een broker die op haar website verschillende thema's uitlicht en beleggingsproducten benoemt die behoren bij dergelijke thema's.

Cryptocurrencies

bitcoin altcoin

Vijf verhelderende vragen over cryptocurrencies

Cryptocurrencies kunnen vooral voor beginners soms lastig te volgen zijn. In deze blogpost behandel ik vijf verhelderende vragen over cryptocurrencies.

Overstappen van LiteBit naar Bitvavo

Breaking news. LiteBit heeft aangegeven te stoppen met het aanbieden van hun services. De reden is dat de onrust in de markt en de huidige marktontwikkelingen het lastig maken voor het bedrijf om voort te leven. Gelukkig biedt LiteBit haar klanten een makkelijke overstapservice naar Bitvavo aan. In dit artikel bespreken we ins en outs van dit nieuws!

starten met crypto

Starten met crypto – 5 strategieën voor starters

Steeds meer mensen willen graag starten met investeren in crypto. Als beginners kan de cryptomarkt vrij overweldigend zijn. In dit artikel bespreken daarom vier beleggingstrategieën die je als starten zou kunnen volgen. Daarnaast geven we handige tips om ervoor te zorgen dat je investering veilig en efficiënt verloopt.