Hoe koop ik Bitcoin via mijn telefoon?

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in Bitcoin en willen graag investeren in deze populaire cryptocurrency. Echter denken velen dat het kopen van Bitcoin een ingewikkeld en tijdrovend proces is. Niets is minder waar! Met de opkomst van gebruiksvriendelijke exchanges, is het aanbod aan apps waarmee je Bitcoin kan kopen via je telefoon ruim. In dit artikel laat ik zien hoe eenvoudig dit proces is en geef ik een aantal handige tips en tricks voor het veilig en efficiënt kopen van Bitcoin via je telefoon.

Stappenplan Bitcoin kopen via je telefoon

Bitcoin kopen via je telefoon is veel makkelijker dan je denkt. Voer de volgende stappen uit om Bitcoin via je Bitvavo-app te kopen.

 1. Download de Bitvavo app en log in op je account.
 2. Doorloop het ‘Know Your Customer’-proces door je account te verifiëren. Je wordt gevraagd om een ID-bewijs te uploaden en de video-instructies op te volgen, zodat Bitvavo kan verifiëren dat jij degene bent die het account opent.
 3. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt op je Bitvavo account om Bitcoin te kopen. Zo niet, stort dan eerst geld op je account via iDeal of bankoverschrijving.
 4. Tik op het tabblad “Kopen” en selecteer Bitcoin als de cryptocurrency die je wilt kopen.
 5. Voer het bedrag in dat je wilt besteden aan Bitcoin of het aantal Bitcoin dat je wilt kopen.
 6. Kies de betaalmethode die je wilt gebruiken (bijvoorbeeld iDeal of Bancontact) en bevestig je aankoop.
 7. Nadat je transactie is voltooid, worden je gekochte Bitcoins automatisch toegevoegd aan je Bitvavo wallet in de app.
 8. Optioneel: Voeg een anti-phising code toe aan je account. Op deze manier kan je automatische mails van Bitvavo herkennen aan een persoonlijke code. Zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van phising mails, aangezien dit in de crypto-wereld veel gebeur. Ontdek hoe je de anti-phising code instelt.
Bitcoin kopen Bitvavo

Orders plaatsen in Bitcoin of Euro’s

Bij het plaatsen van een order, heb je twee opties om aan te geven hoe groot jouw order moet zijn. Je kunt aangeven dat je een X bedrag in euro’s wil spenderen. Het alternatief is om aan te geven hoeveel Bitcoin je wil aanschaffen. Het bedrag dat je moet betalen in euro’s past zich dan aan naar de huidige koers. Het is belangrijk om op te merken dat de prijs van Bitcoin constant fluctueert, dus zorg ervoor dat je de huidige marktprijs kent voordat je een aankoop doet en investeer alleen wat je bereid bent te verliezen. Wil je weten wat Bitcoin op dit moment waard is? Probeer verschillende bedragen uit in het interactieve blok hieronder.

Ik wil Bitcoin kopen!

Koop via Bitvavo en betaal geen transactiekosten over je eerste € 10.000

Verschillende ordertypes

Er bestaan verschillende ordertypes om waarmee je Bitcoin kunt kopen via je telefoon. De meestgebruikte zijn market- of limietorder, maar indien je actief in crypto wil handelen kunnen een stop-loss of stop-limiet order ook goed van pas komen. Ik neem de vier verschillende ordertypes kort met je door.

 1. Market order: Een market order is de meest eenvoudige manier om cryptocurrency te kopen of verkopen. Met een market order geef je aan hoeveel Bitcoin (of andere cryptocurrency) je wilt kopen of verkopen en tegen welke prijs. De exchange zal dan direct de beste beschikbare prijs voor je vinden en de transactie uitvoeren.
 2. Limit order: Met een limit order kun je zelf de prijs bepalen waartegen je wilt kopen of verkopen. Je geeft hierbij aan welke prijs je wilt betalen voor een bepaalde hoeveelheid Bitcoin, en de exchange zal de order uitvoeren zodra de marktprijs deze prijs bereikt.
 3. Stop-loss order: Een stop-loss order is een order waarbij je een bepaalde prijs opgeeft waaronder je automatisch verkoopt om verliezen te minimaliseren. Wanneer de marktprijs deze prijs bereikt, wordt de order automatisch uitgevoerd.
 4. Stop-loss limit order: Dit is een geavanceerde versie van de stop-loss order. Hierbij geef je naast de stop-loss prijs ook een limiet op, waartegen de order wordt uitgevoerd wanneer de stop-loss prijs wordt bereikt. Dit kan handig zijn wanneer de marktprijs snel daalt en je niet wilt dat de order wordt uitgevoerd tegen een veel lagere prijs dan de stop-loss prijs.

Het is belangrijk om op te merken dat de prijs van Bitcoin constant fluctueert, dus zorg ervoor dat je de huidige marktprijs kent voordat je een aankoop doet en investeer alleen wat je bereid bent te verliezen.

Tips om succesvol Bitcoin te kopen via je telefoon

Natuurlijk is het belangrijk om veilig en efficiënt Bitcoin te kopen via je telefoon. Hieronder vind je een aantal handige tips en tricks:

 1. Kies een betrouwbare app: Er zijn veel verschillende apps beschikbaar voor het kopen van Bitcoin via je telefoon, maar niet alle apps zijn even betrouwbaar. Kies voor een app dicht aan huis met goede reviews en een sterke reputatie in de markt, zoals Bitvavo.
 2. Beveilig je account: Zorg ervoor dat je account goed beveiligd is met een sterk wachtwoord en eventueel tweefactorauthenticatie. Dit vermindert de kans op hackers die toegang tot je account proberen te krijgen.
 3. Wees bewust van phishing: Wees alert op phishing e-mails of berichten die je proberen te verleiden om op een link te klikken of je persoonlijke informatie te delen. Hackers kunnen zich voordoen als een betrouwbare partij, dus wees altijd voorzichtig met het delen van gevoelige informatie.
 4. Bepaal je budget: Investeer alleen wat je bereid bent te verliezen en houd je aan je budget. Bitcoin is een volatiele asset, dus het is belangrijk om je investeringen te spreiden en niet al je geld in één keer te investeren.
 5. Houd de markt in de gaten: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en houd de prijzen van Bitcoin in de gaten. Op deze manier kun je op het juiste moment instappen en profiteren van gunstige koersbewegingen.
 6. Bewaar je Bitcoin veilig: Zodra je Bitcoin hebt gekocht, is het belangrijk om deze veilig op te slaan. Overweeg om je Bitcoin over te zetten naar een hardware wallet, zoals een Ledger of Trezor, voor extra veiligheid en gemoedsrust.

Door deze tips en tricks in gedachten te houden, kun je veilig en efficiënt Bitcoin kopen via je telefoon en profiteren van de groeiende populariteit van cryptocurrency. In samenwerking met Bitvavo mag ik je een mooie actie aanbieden. Klik op onderstaande afbeelding en je hoeft geen transactiekosten te betalen over de eerste Bitcoin(s) die je aankoopt.

De kern van de zaak

Cryptocurrency zoals Bitcoin wordt steeds populairder en steeds meer mensen willen graag investeren in deze digitale assets. Gelukkig is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om Bitcoin te kopen via je telefoon, met behulp van verschillende mobiele apps. In dit artikel bespreken we hoe je succesvol Bitcoin kunt kopen via je telefoon en geven we handige tips om ervoor te zorgen dat je investering veilig en efficiënt verloopt.

Bitvavo

Indien je interesse hebt om een account te openen bij Bitvavo, kan je gebruik maken van een doorlopende welkomstactie. Als je via deze link een account opent, dan hoef je over de eerste 1000 euro aan handel geen transactiekosten te betalen. Meer leren over Bitvavo? Lees mijn blog ‘Hoe bescherm ik crypto bij Bitvavo?’

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.