Investeren in edelmetalen via GoldRepublic

GoldRepublic is een bedrijf gespecialiseerd is in het beleggen in goud, zilver en platina. Het bedrijf helpt duizenden beleggers wereldwijd om te investeren in de edelmetalen goud, zilver en platina. Vertrouwen staat bij GoldRepublic centraal, aangezien de markt van edelmetalen onvoorspelbaar van aard is en niet zonder risico. Meer leren over GoldRepublic? Lees dan ook mijn GoldRepublic review.

Direct investeren in goud

GoldRepublic is ontstaan uit een behoefte om direct te investeren in edelmetalen. Via de beurs kan je vrij eenvoudig investeren in edelmetalen via Exchange Traded Funds, maar dan bezit je enkel een belang in een groep bedrijf die opereren in de edelmetalen industrie. Je bezit dus geen fysiek product, zoals bijvoorbeeld een goudstaaf. GoldRepublic bracht hier verandering in en ontving in 2010 als eerste ‘goudverkoper’ ooit een AFM-vergunning. Het is de enige partij in Nederland die goud en andere edelmetalen op deze manier aanbiedt. 

Investeren bij GoldRepublic

Hoe werkt investeren in edelmetalen via GoldRepublic? 

Om te kunnen investeren via GoldRepublic, maak je eerst een account aan. Vervolgens geef je aan of je goud, zilver of platina wil kopen. In de rest van dit artikel focus ik voor gemak enkel op Goud. Je geeft aan of je een hele goudbaar (of een deel hiervan) wil kopen. GoldRepublic plaatst de bestelling bij een goudsmelterij, die jouw bestelling transporteert naar een van de drie kluizen van GoldRepublic. Het transport is zwaar beveiligd en bovendien volledig verzekerd. 

Veiligheid voorop

Een van de belangrijkste zaken omtrent het kopen van goud, is dat het goed en veilig wordt opgeslagen. Je wil immers niet dat dieven de kluis plunderen. Juist hier kan GoldRepublic de service bieden, die enorm kostbaar is als je dit als individu moet regelen. De kluizen van GoldRepublic zijn verspreid over drie Europese steden, namelijk: Zürich, Amsterdam en Frankfurt. Je besluit zelf in welke kluis je je goud wil bewaren. Het goud waar je in hebt geïnvesteerd staat daadwerkelijk op jouw naam en worden, zoals eerder benoemd, via een zwaar beveiligd waardetransport vervoerd. Gedurende het transport ben je volledig verzekerd en loop je geen risico.

investeren in edelmetalen Gold Republic

Iedereen kan goud kopen

Een goudstaaf kopen klinkt misschien wat onbereikbaar, maar GoldRepublic is er ook voor de kleine investeerder. Je kunt namelijk al investeren in goud vanaf € 50. Afhankelijk van de goudkoers op dat moment, koop je daar ongeveer een gram goud voor. Je kunt op ieder moment meer goud bijkopen, indien je dit wenst. Hoeveel kost het om te investeren in edelmetalen? GoldRepublic vraagt 1% aan transactiekosten (voor koop en verkoop) en opslagkosten voor het bewaren van je goud in de kluis kost (0.5% per jaar van je voorraad).

Stappenplan investeren in edelmetalen

Goud kopen bij GoldRepublic is enorm eenvoudig. Na het aanmaken van een account heb je binnen een paar stappen goud, platina of zilver aangekocht.

  1. Ga naar deze website en maak een account aan
  2. Bevestig je account middels de e-mail die je ontvangt
  3. Valideer je account via de website van GoldRepublic
  4. Kies de edelmetaal die je wilt aankopen en de hoeveelheid
  5. Kies je ordertype
  6. Betaal je bestelling

Een goudstaaf kopen klinkt misschien wat onbereikbaar, maar GoldRepublic is er ook voor de kleine investeerder.

Op welke manieren kan ik in edelmetalen investeren?

Je kunt op verschillende manieren fysieke edelmetalen aanschaffen. Denk hierbij aan:

  1. Je doet eenmalig een aankoop voor een X bedrag
  2. Je doet eenmalig een aankoop op basis van een X gewicht
  3. Je doet mee aan het GoldRepublic spaarplan. Je legt maandelijks een bedrag in (vanaf €50). Iedere week/maand/jaar leg je automatisch een bedrag in dat dan in edelmetalen wordt geïnvesteerd. Je beslist zelf waarin je investeert. Via deze methode investeer je volgens de Dollar Cost Averaging (DCA). Een voordeel? De transactiekosten worden via het spaarplan verlaagt naar 0,5%. Ontdek hoe het spaarplan werkt.
investeren in edelmetalen

Waarom zou ik investeren in edelmetalen?

Wat investeren in edelmetalen zo aantrekkelijk maakt, is dat het historisch gezien in de toekomst nog dezelfde koopkracht behoudt. Zo kun je voor een gram goud dezelfde hoeveelheid ruwe olie kopen als 50 jaar gelden. Dat is niet het geval wanneer we kijken naar monetaire valuta’s als de euro en dollar. Euro’s of dollars kunnen worden bijgedrukt, terwijl edelmetalen een schaars goed zijn. Het is erg lastig om ‘even’ wat extra goud te creëeren. 

Daarnaast worden edelmetalen vaak gebruikt om portfolio’s te diversifiëren. In tijden van financiële onrust, zoeken beleggers vaak naar waardevaste alternatieven. Zoals hierboven uitgelegd, zijn goud, zilver en platina schaars. Als de beurzen onrustig en volatiel zijn, neigen veel beleggers daarom naar edelmetalen om hun portfolio te diversifiëren. Investeren in edelmetalen kan dus een mooi alternatief zijn op de beurs. Slechts een voorbeeld: Iemand die op 1 januari 2000 goud kocht, heeft een rendement van 400% behaald. Wow!

De goudkoers in je broekzak

GoldRepublic heeft naast de eigen website ook een mobiele app, te downloaden voor iOS en Android. Een eenvoudig platform wat in een handig overzicht de actuele prijzen van goud, zilver en platina weergeeft. Geld storten en edelmetaal kopen is via de GoldRepublic app ook erg gemakkelijk.

De kern van de zaak

Investeren in edelmetalen kan via de beurs door ETF’s te kopen die actief zijn in deze sector. Maar je bezit dan geen fysiek product. GoldRepublic biedt de oplossing! Via GoldRepublic kan je direct investeren in edelmetalen. Je plaatst een order op hun platform en jouw edelmetaal wordt bewaard in een zwaar beveiligde kluis. Hoe dit precies werkt, lees je in dit artikel.

GoldRepublic

Heb jij interesse om te investeren in goud, zilver of platina? Dat kan nu heel eenvoudig via GoldRepublic. Na aankoop worden jouw edelmetalen naar een beveiligde kluis gebracht en ben je juridisch eigenaar. Open hier een account bij GoldRepublic of lees mijn review over deze partij.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.