5 apps voor beleggers – Maak slimme keuzes

Als belegger is het belangrijk om de juiste tools en apps te gebruiken. Op die manier kun je inzicht krijgen in de markt en slimmere keuzes maken. Met de juiste app kun je eenvoudig je beleggingen beheren, trends volgen en zelfs automatisch handelen. In dit artikel neem ik 5 handige apps voor beleggers met je door waarmee je kunt starten.

Waarom de juiste app kiezen belangrijk is

Het kiezen van de juiste app is zeer belangrijk, omdat het je in staat stelt om op een efficiënte en effectieve manier inzicht te krijgen in de markt. Met de juiste app kun je eenvoudig je beleggingen beheren, trends volgen en belangrijke informatie analyseren. Daarnaast kan een goede app je ook helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

1. Trade Republic: beleggen en sparen in één app

Trade Republic is een Duitse broker die sinds 2023 ook actief is in Nederland. Het platform is in korte tijd een populaire app onder beleggers geworden omdat het zowel beleggen als sparen mogelijk maakt. Met deze app kun je eenvoudig aandelen, ETF’s en fondsen kopen en verkopen zonder transactiekosten. 

Daarnaast biedt Trade Republic ook de mogelijkheid om geld te sparen tegen een aantrekkelijke rente. Trade Republic biedt een rente van 4% per jaar over het saldo tot € 50.000 aan. Met de gebruiksvriendelijke interface en de uitgebreide analyse tools is Trade Republic een app die je zeker wilt bekijken. 

Beleggen Trade Republic

2. DEGIRO: fijne handelservaring en betaalbare prijzen.

DEGIRO is een bekende naam in de beleggingswereld en biedt een uitgebreid scala aan mogelijkheden voor beleggers. Met deze app kun je eenvoudig handelen in aandelen, opties, futures en meer. De Giro biedt ook een breed scala aan analysetools en grafieken om je te helpen bij het nemen van beslissingen. Daarnaast kun je met De Giro uiteraard ook beleggen in ETF’s en fondsen.

 

3. BUX Zero: beleggen met een simpele interface

BUX Zero is een app die zich richt op beginnende beleggers. Met een eenvoudige en intuïtieve interface maakt BUX Zero beleggen toegankelijk voor iedereen. Met deze app kun je eenvoudig aandelen en ETF’s kopen en verkopen zonder transactiekosten. Dit geldt echter alleen voor de zogenaamde ‘Zero Orders’, die aan het einde van de handelsdag worden uitgevoerd. Voor andere soorten orders, zoals marktorders of limietorders, kunnen wel transactiekosten in rekening worden gebracht. Daarnaast biedt BUX Zero ook educatieve content en een community waar je ervaringen kunt delen met andere beleggers.

 

4. e-Toro: Sociaal Beleggen en Copy Trading

eToroE-toro is een multi-asset platform. Dit betekent dat je niet alleen kunt handelen in aandelen, ETF’s en cryptovaluta’s, maar ook in grondstoffen, valuta’s, indices en meer. Met eToro kun je andere succesvolle beleggers volgen en hun strategieën kopiëren. Dit wordt ook wel copy trading genoemd. Het kopiëren van andere beleggers is daarentegen geen garantie voor succes. Met de uitgebreide analyse tools en de mogelijkheid om te leren van andere beleggers, is eToro een interessante app voor zowel beginners als ervaren beleggers.

 

5. Plus500: Handelen in CFD’s

Plus500 is een app die zich richt op het handelen in CFD’s (Contracts for Difference). Met deze app kun je handelen in aandelen, indices, grondstoffen, cryptocurrencies en meer. Plus500 biedt een gebruiksvriendelijke interface en geavanceerde analyse tools om je te helpen bij het nemen van beslissingen. Het is belangrijk om op te merken dat handelen in CFD’s risico’s met zich meebrengt vanwege het hefboomeffect en niet geschikt is voor alle beleggers.

 

Meer leren over beleggen in ETF’s?

Wil je meer leren over beleggen en in het specifiek over ETF’s? Dan is mijn cursus “WTF is een ETF?” zeker iets voor jou! In deze cursus leer je alles wat je moet weten over ETF beleggen. We gaan van de basisprincipes tot geavanceerde strategieën. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met beleggen, deze cursus biedt waardevolle kennis en inzichten. 

 

De juiste app is een waardevolle aanvulling op beleggingsstrategie!

Met de juiste app kun je als belegger inzicht krijgen in de markt en slimme keuzes maken. Trade Republic, DEGIRO, BUX Zero, eToro en Plus500 zijn vijf handige apps die je kunnen helpen bij het beheren van je beleggingen en het nemen van de juiste beslissingen. Kies de app die het beste bij jouw behoeften en ervaringsniveau past en vergroot je beleggingsvaardigheden!

Kern van het verhaal

Met de juiste apps voor beleggers kun je inzicht krijgen in de markt en slimme keuzes maken. Trade Republic, De Giro, BUX Zero, eToro en Plus500 zijn vijf handige apps die je kunnen ondersteunen bij het beheren van je beleggingen en het nemen van de juiste beslissingen.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Trade Republic komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.