4% rente over je niet-belegde cash bij Trade Republic

Trade Republic, de populaire Duitse online effectenmakelaar, heeft onlangs aangekondigd dat ze de rente op ‘niet-belegde cash’ zullen verhogen naar maar liefst 4%. Dit is een opvallende zet, omdat het ruim boven de rentepercentages ligt die momenteel worden geboden door andere vrij opvraagbare spaarrekeningen in Nederland. In dit artikel zullen we de details van deze renteverhoging bespreken en wat het betekent voor spaarders en beleggers.

Hoogste rente bij Trade Republic – Hoe kan dat?

Vanaf 1 oktober 2023 verhoogt Trade Republic de rente naar 4% over niet-belegde cash. Let wel op: dit geldt tot een maximum van € 50.000. Dit betekent dat klanten tot €50.000 op hun rekening kunnen laten staan en hierover 4% rente zullen ontvangen. Deze rente is aanzienlijk hoger dan wat de meeste traditionele banken momenteel bieden voor spaargeld.

Addertje onder het gras?

Zo’n mooi tarief; zal er een addertje onder het gras zijn? Dat is het eerste wat ik me afvroeg. Inmiddels heb ik wat onderzoek gedaan en lijkt er geen addertje onder het gras te bestaan. Trade Republic heeft aangegeven dat het tarief van 4% over je niet belegde cash mogelijk wordt gemaakt door partnerbanken, zoals JP Morgan, die deze rentetarieven kunnen aanbieden vanwege de forse stijging van de rentetarieven van de Europese Centrale Bank (ECB).

beleggen bij Trade republic

Maandelijkse rentebetaling

Een ander voordeel is dat Trade Republic jouw rente per maand uitbetaalt in je account. Iedere eerste van de maand wordt je opgebouwde rente bijgestort in je account. Je hoeft dus niet tot het einde van het jaar te wachten, zoals bij traditionele banken.

 

Let op: Rentetarief activeren

Ben je inmiddels wel overtuigd? Begrijpelijk. Als je gebruik wil maken van de 4% rente is het wel belangrijk dat je zelf het rentepercentage van 4% activeert. Je doet dat als volgt:

  • Stap 1. Download de app
  • Stap 2. Valideer je account door het KYC-process door te lopen
  • Stap 3. Ga naar Saldo
  • Stap 4. Klik op rente
  • Stap 5. Klik op activeer saldo van 4%
Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente

Concurrentie op basis van rente

Spaarrentes zijn op dit moment hét product om op te concurreren. Ondanks dat Trade Republic op dit moment het hoogste rentetarief over je spaargeld biedt, is het niet de enige financiële instelling die haar rente heeft verhoogd. Andere banken en financiële dienstverleners proberen ook klanten te lokken via het rentetarief, en dat is alleen maar voordelig voor ons spaarders en beleggers. Wil je weten welke tarieven je kunt ontvangen bij andere partijen? Lees dit artikel: Spaarrentes – waar ontvang je wat?

Kern van het verhaal

De beslissing van Trade Republic om de rente op niet-belegde cash te verhogen naar 4% lijkt een aantrekkelijke optie te zijn voor spaarders en beleggers, vooral gezien de huidige lage rentetarieven elders. Tot nu toe lijkt er geen addertje onder het gras te zijn. Het tarief is te verklaren door alle renteverhogingen van afgelopen tijd. Ik heb een groot deel van mijn spaarrekening geparkeerd bij Trade Republic, want eerlijk is eerlijk: 4% op jaarbasis met zekerheid verdienen is een goede deal.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Trade Republic komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.