Slim: Periodiek beleggen bij Trade Republic

Je zou denken dat succes in beleggen afhangt van hoeveel tijd en moeite je erin steekt. Toch is er een slimmere manier: periodiek beleggen. In plaats van actief aandelen te selecteren en constant de markt te volgen, kun je gewoon ontspannen en de markt zijn werk laten doen. En dat kan nog lucratiever zijn ook! Trade Republic maakt dit nog aantrekkelijker met hun ‘Periodiek Beleggen’ optie, waarbij je geen transactiekosten betaalt. Hier is hoe je kunt profiteren.

 

1. Lage kosten, meer winst

Actief beheerde fondsen hebben vaak hoge kosten door de constante handel en managementkosten. Bij Trade Republic kan je beleggen tegen lage kosten. Marktorders vragen € 1  aan transactiekosten. Maar nog beter is het om mee te doen via’Periodiek Beleggen’.  Je betaalt dan namelijk géén transactiekosten. Dat maakt een enorm verschil op de lange termijn! Zelfs een klein percentage kosten kan een groot effect hebben op je rendement. Lage kosten betekenen dat meer van je geld belegd blijft, en dus resulteert in een hoger netto rendement.

 

2. Ontspan en laat de markt voor je werken

Veel starters denken dat ze actief moeten handelen om succes te behalen. Ze proberen de juiste momenten in te stappen en volgen het nieuws op de voet. Maar dit kost veel tijd, energie en transactiekosten. Onnodig! Met periodiek beleggen hoef je niet constant bezig te zijn met de beurs. Je kiest gewoon een vast moment en een vast bedrag uit, die je investeert in een selectie ETF’s. Zo spreid je je inleg en focus je op de lange termijn. Hierdoor kun je zonder stress toch meebewegen met de markt. Maak het jezelf relaxed.

Ontvang gratis € 30 ETF-waarde

Dit artikel is in samenwerking geschreven met het platform Trade Republic. Om anderen te enthousiasmeren ook te starten met beleggen of sparen (3,75% rente), mag ik als partner een welkomstactie aanbieden. Als je je nu aanmeldt bij Trade Republic via deze link, dan ontvang je € 30 aan ETF-waarde na het doorlopen van de onboarding.

eindejaarsrally

3. Minder doen, meer bereiken

Het mooie van periodiek beleggen bij Trade Republic is dat je met minder inspanning meer kunt bereiken. Je volgt simpelweg de markt, profiteert van brede spreiding en houdt je kosten laag. Met de optie voor periodiek beleggen, hoef je je geen zorgen te maken over het juiste instapmoment. Je investeert automatisch op vaste momenten, zonder transactiekosten. Dit helpt je om consistent te beleggen en maakt het proces eenvoudig en stressvrij. Minder doen, meer bereiken: het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt.

 

4. Wat is periodiek beleggen?

Periodiek beleggen betekent dat je op regelmatige basis, bijvoorbeeld maandelijks, een vast bedrag investeert in een selectie ETF’s. Je gokt niet op één enkel aandeel, maar spreidt je risico over vele bedrijven. Trade Republic maakt dit eenvoudig met hun ‘Periodiek Beleggen’ optie. Hier kun je zonder transactiekosten periodiek beleggen in ETF’s die de prestaties van de markt volgen. Dit betekent dat je met een kleine inspanning een brede spreiding kunt bereiken en profiteert van marktgroei op de lange termijn. Dit maakt beleggen niet alleen eenvoudiger, maar ook veiliger.

Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente

Nieuw: Limieten voor uitgaven instellen

Handig: een nieuwe functie bij Trade Republic is de mogelijkheid om limieten in te stellen op je uitgaven. Zo voorkom je dat je teveel belegt of in een opwelling handelt. Of je nu een starter op de beurs bent of meer ervaring hebt, dit soort limieten helpen te voorkomen dat je impulsieve handelingen uitvoert. Het is menselijk om in paniek te handelen als je je vermogen snel ziet verdampen op een volatiele dag. Dan ben je blij als zo’n limiet je beschermt tegen zo’n momentopname.

Periodiek beleggen bij Trade Republic

Goed, het moge duidelijk zijn dat beleggen dus gewoon lekker simpel mag zijn. Het platform van Trade Republic maakt het mogelijk om ‘zo simpel als mogelijk’ te beleggen. Eenmalig een plan instellen en vervolgens periodiek, zonder transactiekosten te betalen, iedere maand beleggen. Een simpele, maar effectieve manier van vermogen opbouwen. En met de nieuwe mogelijkheid om limieten in te stellen, houd je ook nog eens controle over je uitgaven. Wil je meer weten? Lees dan mijn eerdere artikelen over het financiële aanbod bij Trade Republic, zoals ‘Zo werkt de 3,75% rente over je spaargeld bij Trade Republic.’ en ‘De financiële voordelen van de betaalkaart van Trade Republic.’

 

~ Dit artikel is in samenwerking geschreven met Trade Republic.

Kern van het verhaal

Periodiek beleggen bij Trade Republic biedt een slimme manier om lange termijn rendement te behalen met lage kosten, brede spreiding en gemak. Met de nieuwe functie voor limieten op uitgaven, houd je controle over je beleggingen en vermijd je impulsief handelen. Ontdek hoe eenvoudig en voordelig periodiek beleggen kan zijn.

WTF is een ETF?

WTF is een ETF is een online video-cursus, waarin je leert ETF beleggen. De cursus start met de basis: je leert over de kansen, risico’s en kosten van investeren in ETF’s. Verder ontdek je hoe je lastige ETF-titels kunt ontcijferen en hoe je een financieel plan opstelt. Klik hier voor meer informatie over de cursus. De cursus is nu met 50% korting te verkrijgen door de code ZOMER50 in te voeren. 

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.