1% Saveback bij Trade Republic

Sinds 1 januari 2024 biedt Trade Republic de optie om een betaalkaart aan te vragen in de app. In dit artikel lees je over de verschillende voordelen van deze betaalkaart. Eén van die voordelen is de 1% saveback die je ontvangt als je een transactie uitvoert met deze betaalkaart. Dat klinkt interessant, daarom gaan we in dit artikel dieper in op deze functie. Wat houdt 1% saveback precies in?

Trade Republic verovert Europa

Voordat we de diepte in gaan, een korte blik op Trade Republic, voor als je deze broker nog niet kent. Trade Republic werd vijf jaar geleden opgericht in Berlijn en heeft sindsdien al 4 miljoen Europese klanten voor zich gewonnen met een totaal beheerd vermogen van 35 miljard! Een snelle groei dus. De missie van deze broker is om beleggen toegankelijker te maken voor iedereen. De innovatieve betaalkaart is hun nieuwste paradepaardje!

betaalkaart Trade Republic

Keuze uit 3 soorten kaarten

Trade Republic biedt drie varianten van hun betaalkaart. Om er een te ontvangen, moet je eerst een rekening openen bij Trade Republic en de kaart in de app aanvragen. Je kunt kiezen uit de volgende drie kaarten:

  1. Mirror Card: Met een opvallend spiegelachtig design, perfect voor wie van een beetje bling houdt. Deze kaart kost wel eenmalig € 50,-. Je moet wat voor die bling bling over hebben.
  2. Classic Card: Dit is een meer traditioneel ogende kaart voor degenen die het simpel en klassiek willen houden. Ook voor deze kaart betaal je eenmalig een klein bedrag.
  3. Virtuele Kaart: Ideaal voor online shoppers en digitale betalingen. Deze kaart is gratis en zichtbaar in je app.

 

1% saveback bij elke transactie

Wat maakt de Trade Republic kaart zo speciaal ten opzichte van andere betaalkaarten? Naast wereldwijd gebruik en beleggen met je wisselgeld, ontvang je over iedere transactie die je uitvoert met deze kaart maar liefst 1% van je geld terug.

Huh? Ja, dat hoor je goed. Je doet een betaling en ontvangt vervolgens 1% van het bedrag terug dat je direct investeert in een beleggingsproduct naar keuze. Van tevoren geef je aan in welk product (bijvoorbeeld een fractioneel aandeel, obligatie of ETF) je wil investeren en vervolgens zal 1% van ieder bedrag dat je met de kaart uitgeeft automatisch worden geïnvesteerd in dit product (met een maximum van € 15 per maand.)

saveback Trade Republic

De voorwaarden

Dat klinkt erg goed. Maar om te voorkomen dat je nu als een gek geld gaat uitgeven, zetten we graag de voorwaarden voor je op een rijtje. Er zijn namelijk drie voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

  • Maximaal Voordeel: Met een limiet van €15 per maand, wat overeenkomt met €1500 aan uitgaven, biedt de Saveback een mooie balans tussen uitgeven en sparen.
  • Directe investering: De savebacks worden direct omgezet in beleggingen, wat compounding interest stimuleert. Je geeft zelf aan in welk beleggingsproduct je wil investeren via de app. Er geldt wel een voorwaarde dat je zelf ook € 50 per maand belegt. Zo maak je optimaal gebruik van je Trade Republic app: alles is gefocust op beleggen toegankelijker maken.
  • Flexibiliteit in beleggingskeuzes: Wil je tussentijds je investering wisselen? Geen probleem, dit kan eenvoudig in de app. Kies uit een breed scala aan beleggingsopties, waardoor je portfolio divers blijft.

Vermogen opbouwen voor later

De 1% Saveback maakt van elke transactie een investeringskans. Dit is bijzonder waardevol voor jonge beleggers die slim willen omgaan met hun financiën. Het maakt beleggen toegankelijk en geïntegreerd in het dagelijks leven, waardoor een stabiele financiële toekomst binnen handbereik komt. De kaart heeft daarnaast nog andere voordelen, zoals beleggen met je wisselgeld en geen abonnementskosten. Je leest meer over deze voordelen in Hoe werkt de betaalkaart van Trade Republic?

De Trade Republic betaalkaart biedt een goede combinatie van financieel gemak en vermogen opbouwen voor later. Wil je de kaart proberen? Vraag hem aan in de app van Trade Republic en ontvang hem als één van de eerste.

 

– De inhoud van dit artikel is gesponsord door Trade Republic.

Kern van het verhaal

Trade Republic heeft een nieuw product toegevoegd aan haar aanbod: een betaalkaart. Deze betaalkaart biedt drie voordelen ten opzichte van andere betaalkaarten: 1% saveback, beleggen met je wisselgeld en wereldwijd betalen. In dit artikel bespreken we deze voordelen en leggen we uit hoe je de kaart kunt ontvangen.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Trade Republic komt uit Duitsland en heeft een bankregistratie van de ECB. Trade Republic kenmerkt zich als broker door haar gebruiksvriendelijke platform waar je fractionele aandelen, ETF’s en obligaties kunt verhandelen tegen lage kosten.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.