Zo maak je van Black Friday een succes

Black Friday wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer bedrijven doen mee met de kortingsgekte en steeds meer mensen slaan hun slag tijdens deze dag. Het is de laatste jaren zo populair, dat het eigenlijk niet eens meer om één dag gaat. Veel winkels stunten de hele maand november met acties. Het is wel slim om een lijstje bij te houden met de spullen die je écht wil hebben of echt nodig hebt, zodat je niet ongemerkt geld uit gaat geven aan dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Wil jij weten hoe je van Black Friday een succes maakt? Ik deel het met je in deze blog.

Maak een lijstje met de deals die jij wil scoren

Rondom november zie je overal om je heen reclames en aanbiedingen. De kans is groot dat je hierdoor door de bomen het bos niet meer ziet en dat je niet weet of iets nou wel of niet een goede deal is. Daarom is het slim om al van te voren een lijstje te maken met spullen die jij nodig hebt of gewoon graag wil hebben. Schrijf er dan ook bij wat deze producten op dat moment kosten. Dan kun je tijdens Black Friday controleren of je wel écht een goede deal te pakken hebt.

black friday

Controleer of je wel écht een goede deal ziet

Veel bedrijven en winkels gooien vlak voor Black Friday hun prijzen omhoog, om vervolgens ‘te stunten’ met hun prijzen. Dat is eigenlijk niet oké, maar het gebeurt vaker dan je denkt. Het zou zonde zijn als jij denkt een goede deal te scoren, terwijl je dus eigenlijk de normale prijs betaalt. Je kunt dit dus voorkomen door de prijzen te noteren van spullen die jij graag wil hebben. Maar hoe doe je dat dan met onverwachte leuke ‘deals’ die je tegenkomt? Ik snap dat je niet van alle spullen in de wereld de prijzen kunt opschrijven.

Gelukkig hoeft dat ook niet, want op sommige websites kun je de historische prijzen bekijken. Je kunt op Tweakers elektronica vergelijken en op Brickwatch kun je de prijzen van Lego vinden.

Zo fiks je extra korting tijdens Black Friday

Al die kortingen zijn natuurlijk fantastisch met Black Friday, maar wist je dat er manieren zijn om nóg meer korting te fiksen? Je kunt bijvoorbeeld -als je online gaat shoppen- nog extra cashback fiksen door je aankoop via bijvoorbeeld Woolsocks of Cashback XL te doen. De aankoop ging je toch al doen en op deze manier krijg je nog geld terug ook.

black friday

Je kunt ook via Woolsocks naar Wissel gaan om daar cadeaubonnen te kopen met korting. Dit zijn ‘tweedehands’ cadeaubonnen die jij met een kleine korting kunt overnemen. Als je dit doet, wordt jouw Black Friday helemaal een succes want je fikst op deze manier korting op korting.

Wees slim en koop alleen de dingen die je nodig hebt

Je bespaart pas echt wat je niet uitgeeft

Flauw he, maar wel waar. Alles wat je niet uitgeeft, bespaar je sowieso. Dus wees slim en koop alleen dingen die je nodig hebt. Nu ben ik ook de flauwste niet, het is soms gewoon leuk om iets nieuws te kopen. Je kunt dit op een leuke manier oplossen: maak een apart ‘fun’ potje aan. Hier stort je het geld in wat je mag uitgeven aan een leuke deal die je zomaar tegenkomt. En hierbij geldt dan wel: op is op. Probeer echt te bedenken of je héél erg blij wordt van de aankoop, want als je overal warm voor loopt dan is je potje zo op.

De kern van de zaak

Met Black Friday vliegen de deals je om de oren, maar niet alles is echt een goede deal. In deze blog worden tips gedeeld over hoe jij erachter kunt komen wat een goede deal is en hoe je een goede deal scoort.

Woolsocks

Gebruik Woolsocks voor extra cashback op de deals die je gaat scoren. Je koopt via Woolsocks het product bij een online webshop. Woolsocks registreert hierbij jouw unieke link en vervolgens krijg jij hier een percentage van terug. Maak Woolsocks aan via mijn affilaitelink en support YoungTrader in het publiceren van gratis content.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.