themabeleggen

Themabeleggen: ideaal voor de startende belegger

Startende beleggers vinden het vaak lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Het is ook lastig om in te schatten hoe een bedrijf in de toekomst zal presteren. We weten het ten slotte nooit zeker. Een ondersteunende tool voor startende beleggers is themabeleggen. Je belegt dan niet in één aandeel, maar in een economische ontwikkeling. BUX is een broker die op haar website verschillende thema's uitlicht en beleggingsproducten benoemt die behoren bij dergelijke thema's.

cover_veronique_estie_youngtrader.nl

Bekijk mijn spaarplan via BUX

Periodiek beleggen houdt in dat ik elke maand een vast bedrag in een (vaste) selectie beleggingsproducten investeer. Een deel van mijn beschikbare vermogen beleg ik periodiek. Het andere deel bewaar ik op mijn beleggersrekening om toe te slaan als de beurs laag staat. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke beleggersverhaal en geef ik je een inkijkje in mijn spaarplan.

hoeveel verdien je met beleggen

Hoeveel kan je verdienen met beleggen?

Veel beleggers kiezen voor indexbeleggen. En dat is niet voor niks! Indexbeleggen is relatief eenvoudig en kost je weinig tijd. Daarnaast kan je door middel van indexbeleggen veel spreiding in je portfolio toepassen, omdat je met één aankoop direct spreidt over verschillende bedrijven.

broker kiezen

Hoe kies ik de beste broker?

Krijg je stress van het kiezen van een broker? Begrijpelijk, want hoe kies je dan de béste broker? Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Maar om je verder te helpen, heb ik een kleine checklist voor je opgesteld. Let bij het kiezen van een broker vooral op de volgende punten:

computer beleggen

Webinar voor beleggers

Beleggen is voor iedereen. Maar veel jonge beleggers vinden het lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Een online webinar is een prettige tool om meer te leren over de basis van beleggen. In dit artikel noem ik een aantal handige sites waar jij online webinars voor beleggers kunt vinden.

guruwatch

Guruwatch

Wil je graag up-to-date blijven met de aandelenmarkt? Kijk dan eens naar Guruwatch. Guru’s zijn analisten die de aandelenmarkt voor jou in de gaten houden. De website van Guruwatch deelt koersdoelen, koop- en verkoopadviezen voor specifieke aandelen.

debt rati0

Wat houdt de debt ratio in?

De D/E-ratio is een getal dat je vertelt hoeveel schulden een bedrijf heeft, in relatie tot het eigen vermogen. Het wordt berekend door het vreemd vermogen (schulden) te delen door het eigen vermogen (aandelenkapitaal en reserves). Elk bedrijf heeft schulden, dat is erg gebruikelijk. Schulden an sich zijn niet problematisch, maar de hoeveelheid schuld ten opzichte van het aandelenkapitaal is essentieel.

bux broker beleggen

Zes valkuilen van beleggen

Beleggen is een activiteit waar veel emoties bij komen kijken. Het kan nuttig zijn om je bewust te zijn van de psychologische valkuilen van beleggen, want zo voorkom je dat je erin trapt. In dit blogartikel leg ik acht verschillende psychologische valkuilen uit, zodat jij hierop kunt letten tijdens het beleggen.

beleggen_bux_broker

Start een Whatsappgroep met beleggers

Beleggen is leuk, maar als je actief wil beleggen is het verstandig om up-to-date te blijven met het economische nieuws. Soms is dat best lastig, want we hebben allemaal een druk leven. Als je up-to-date wil blijven op een leuke manier, kan het helpen een Whatsappgroep aan te maken.

beleggen

Beheer je cryptoportfolio’s met Delta

Veel van ons beleggen in cryptocurrencies. Soms doe je dat bij meer dan één broker, omdat het aanbod in cryptomunten per exchange nogal verschilt. Het kan daardoor lastig zijn om overzicht te houden over je cryptovermogen. Delta is een app die al je portfolio's kan koppelen, zodat jij in één oogopslag een overzicht hebt van je vermogen.

kernselectie degiro

Hoe werkt de kernselectie van DEGIRO?

De kern van de zaak Beleggen is een methode om vermogen op te bouwen. Uiteindelijk wil je er geld mee verdienen. Echter, beleggen kost ook geld. Via de kernselectie van DEGIRO kan je op de kosten besparen, omdat je dan over een bepaald aantal ETF's geen transactiekosten hoeft te betalen.

beleggen

Inspiratie opdoen met ETF.db

Exchange Traded Funds zijn een interessant product voor (jonge) beleggers die hun investeringen graag spreiden. Vind je het lastig om te bedenken in welke ETF je moet investeren? Je kan eenvoudig inspiratie opdoen via ETF.db. Een tool waarbij je talloze ETF's kunt screenen op basis van een aantal filters.