warren buffett AVA

Waarom je bij de AVA van Warren Buffett wil zijn!

De AVA van Warren Buffett's bedrijf Berkshire Hathaway is een groot event. Sommige AVA's zijn saai om te bij te wonen, het event van Warren Buffett is dat zeker niet. Het is een evenement waar duizenden beleggers naartoe gaan om te leren van Warren zijn beleggingsstrategieën. In dit artikel benoemen we drie redenen waarom het de moeite waard is om dit event online bij te wonen.

woz-waarde bezwaar

Bezwaar maken op je WOZ-waarde

Moet jij ook zoveel onroerendezaakbelasting en waterschapsbelasting betalen? Deze belastingen zijn gebaseerd op de WOZ-waarde van jouw huis. Deze WOZ-waarde wordt automatisch bepaald via de Gemeente. In 1 op de 5 gevallen valt de WOZ-waarde hoger uit dan nodig, waardoor de eigenaar te veel belasting betaalt. Wil je graag besparen op belasting? Maak dan in 3 minuten gratis bezwaar op bezwaarmaker.nl.

themabeleggen

Themabeleggen: ideaal voor de startende belegger

Startende beleggers vinden het vaak lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Het is ook lastig om in te schatten hoe een bedrijf in de toekomst zal presteren. We weten het ten slotte nooit zeker. Een ondersteunende tool voor startende beleggers is themabeleggen. Je belegt dan niet in één aandeel, maar in een economische ontwikkeling. BUX is een broker die op haar website verschillende thema's uitlicht en beleggingsproducten benoemt die behoren bij dergelijke thema's.

cover_veronique_estie_youngtrader.nl

Bekijk mijn spaarplan via BUX

Periodiek beleggen houdt in dat ik elke maand een vast bedrag in een (vaste) selectie beleggingsproducten investeer. Een deel van mijn beschikbare vermogen beleg ik periodiek. Het andere deel bewaar ik op mijn beleggersrekening om toe te slaan als de beurs laag staat. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke beleggersverhaal en geef ik je een inkijkje in mijn spaarplan.

interview_kelly_weekers

Kelly Weekers over haar Money Mindset

Kelly Weekers is succesvol ondernemer en bekend in Nederland, onder andere om de verschillende bestsellers die zij geschreven heeft. Ze is voor mij een voorbeeld op het gebied van Money Mindset. YoungTrader kreeg de eer Kelly te mogen interviewen. Wat kunnen we leren van haar positieve (money) mindset?

hoeveel verdien je met beleggen

Hoeveel kan je verdienen met beleggen?

Veel beleggers kiezen voor indexbeleggen. En dat is niet voor niks! Indexbeleggen is relatief eenvoudig en kost je weinig tijd. Daarnaast kan je door middel van indexbeleggen veel spreiding in je portfolio toepassen, omdat je met één aankoop direct spreidt over verschillende bedrijven.

broker kiezen

Hoe kies ik de beste broker?

Krijg je stress van het kiezen van een broker? Begrijpelijk, want hoe kies je dan de béste broker? Dit hangt vooral af van persoonlijke voorkeur. Maar om je verder te helpen, heb ik een kleine checklist voor je opgesteld. Let bij het kiezen van een broker vooral op de volgende punten:

computer beleggen

Webinar voor beleggers

Beleggen is voor iedereen. Maar veel jonge beleggers vinden het lastig om te beslissen waar ze in moeten investeren. Een online webinar is een prettige tool om meer te leren over de basis van beleggen. In dit artikel noem ik een aantal handige sites waar jij online webinars voor beleggers kunt vinden.

guruwatch

Guruwatch

Wil je graag up-to-date blijven met de aandelenmarkt? Kijk dan eens naar Guruwatch. Guru’s zijn analisten die de aandelenmarkt voor jou in de gaten houden. De website van Guruwatch deelt koersdoelen, koop- en verkoopadviezen voor specifieke aandelen.

debt rati0

Wat houdt de debt ratio in?

De D/E-ratio is een getal dat je vertelt hoeveel schulden een bedrijf heeft, in relatie tot het eigen vermogen. Het wordt berekend door het vreemd vermogen (schulden) te delen door het eigen vermogen (aandelenkapitaal en reserves). Elk bedrijf heeft schulden, dat is erg gebruikelijk. Schulden an sich zijn niet problematisch, maar de hoeveelheid schuld ten opzichte van het aandelenkapitaal is essentieel.

bux broker beleggen

Zes valkuilen van beleggen

Beleggen is een activiteit waar veel emoties bij komen kijken. Het kan nuttig zijn om je bewust te zijn van de psychologische valkuilen van beleggen, want zo voorkom je dat je erin trapt. In dit blogartikel leg ik acht verschillende psychologische valkuilen uit, zodat jij hierop kunt letten tijdens het beleggen.

beleggen

Beheer je cryptoportfolio’s met Delta

Veel van ons beleggen in cryptocurrencies. Soms doe je dat bij meer dan één broker, omdat het aanbod in cryptomunten per exchange nogal verschilt. Het kan daardoor lastig zijn om overzicht te houden over je cryptovermogen. Delta is een app die al je portfolio's kan koppelen, zodat jij in één oogopslag een overzicht hebt van je vermogen.