ETF’s

Een ETF is een mandje met aandelen die een index volgt. Een index of indices (meervoud van index) is een groep aandelen, die zich focust op een bepaald thema. Het kan gaan om een top 25 grootste bedrijven in een bepaald land, of bijvoorbeeld de 100 meest duurzame aandelen. In het mandje zitten de aandelen die afkomstig zijn van die bedrijven. Door te beleggen in ETF’s koop jij een fractie van dat mandje.

ETF’s zijn populair en dat is niet zonder reden. Door ETF beleggen kun je je investering met één aankoop direct spreiden over verschillende aandelen. Spreiding over verschillende landen en sectoren helpt om risico’s te managen. Ten slotte hoef je dankzij ETF beleggen niet alle aandelen los te kopen.

Een ander voordeel van ETF beleggen is dat een ETF soms dividendaandelen in het mandje heeft. In dat geval ontvang je ook dividend tijdens het beleggen in ETF’s. Als laatste is ETF beleggen voordeliger dan beleggen in beleggingsfondsen, omdat er geen fondsmanager is die een vergoeding verlangt.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Leren beleggen was nog nooit zo leuk. In Van Spaarvarken naar Beurswolf leer je in acht simpele stappen beleggen. Inclusief QR-codes en opdrachten. Al meer dan 1000 jonge beleggers gingen je voor.

cursus ETF investere

Online Cursus
‘WTF is een ETF?’

Exchange Traded Funds zijn populair onder jonge beleggers. En dat is niet voor niks. Binnenkort lanceer ik een cursus waarin ik dieper inga op de schone kunst van ETF beleggen.