Obligaties

Beleggen in obligaties werkt anders dan beleggen in aandelen. Een aandeel is een eigendomsbewijs, terwijl een obligatie een schuldbewijs is. Door het kopen van een obligatie leen je je geld uit aan een andere partij. Deze partij is een bedrijf of de staat. Als beloning voor het uitlenen van je geld, ontvang je rente.

Waarom zou je beleggen in obligaties, als je ook aandelen kunt kopen? Simpel. Obligaties brengen minder risico met zich mee. Bij een staatsobligatie is de Staat verplicht om jou je ingelegde bedrag na een aantal jaar terug te betalen, tenzij de Staat failliet gaat (maar dat gebeurt niet zo snel).

Wil je in obligaties beleggen? Dan kan je je daarvoor inschrijven. Vervolgens ontvang je ieder jaar rente over je obligaties. Wil je tussentijds graag van je obligaties af? Geen probleem. Via de beurs vind je genoeg mensen die willen beleggen in obligaties. Zij kopen de obligaties van je over tegen de koers die op dat moment geldt. De koers hangt af van het geleende bedrag en de looptijd.

Tijdens crises zijn obligaties populair onder (jonge) beleggers. Een crisis belemmert de groei van bedrijven, wat kan leiden tot dalende aandelenkoersen. Beleggen in obligaties brengt minder onzekerheid met zich mee.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

FinFit template

Het FinFit
template

Inzicht in je geldzaken is essentieel als je je financiële doelen wil realiseren. Met het FinFit template verkrijg je inzicht in je uitgaven en inkomsten en blijf je in controle over je vermogensontwikkeling.

ETF beleggen cursus

Online cursus
WTF is een ETF?

ETF’s zijn hot en happening voor startende beleggers! In deze online videocursus leer je hoe je een toekomstgericht ETF-portfolio samenstelt en beheert. Of doe als VIP-cursist en ontvang waardevolle extra’s.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Leren beleggen was nog nooit zo leuk. In Van Spaarvarken naar Beurswolf leer je in acht simpele stappen beleggen. Inclusief QR-codes en opdrachten. Al meer dan 1000 jonge beleggers gingen je voor.