saxo bank beleggen

Saxobank

Saxobank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen. In Nederland hadden we eerst Binckbank, maar dat heeft Saxo overgenomen. Nu is het één van de grootste brokers van Nederland. En dat is niet voor niks. De kwaliteit van dienstverlening is hoog en Saxo biedt een ruim aanbod van extra services: een online academy, fondsvergelijker en marktanalyse tool etc.

Voordelen

  • Ruim aanbod analysetools
  • Ruim aanbod beleggingsvormen
  • Snelle customer service

Nadelen

  • Hoge kosten

De keuze is reuze

Saxo scoort punten op het gebied van aanbod. Je kunt beleggen in meer dan 22.000 aandelen verspreid over meer dan 50 beurzen. Voornamelijk in Europese landen, verder in Noord-Amerika, Australië en de grootste Aziatische markten. Naast aandelen kan je beleggen in andere beleggingsvormen, zoals obligaties, Saxo bank ETF’s, fondsen, CFD’s en opties. Je kan ervoor kiezen om zelf te beleggen of om voor je te laten beleggen.

Pakketten

Saxobank begrijpt dat er verschillende type beleggers zijn. Deze broker biedt drie pakketten aan: Green, Blue en Black. Green is voor de particuliere belegger, terwijl black uitgebreider is qua aanbod en tools. Perfect voor de meer ervaren en gepassioneerde belegger. Blue zit ertussen in qua mogelijkheden. De service- en transactiekosten verschillen per pakket.

Tools

Saxobank kost dan wat meer, maar dan krijg je ook wat. Saxo biedt een shitload aan tools aan, zoals een marktverkenner en een fondsvergelijker. Chill voor als je even inspiratieloos bent voor nieuwe aankopen. In één oogopslag zie je per beleggingsproduct een score voor groeipotentie en waardering.

Beleggen bij Saxobank

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen bij Saxobank?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn van beleggen bij Saxo.

Transactiekosten

De kosten per pakket verschillen bij Saxobank. Als je gaat starten op de beurs als jonge belegger, kies je hoogstwaarschijnlijk voor het Green pakket. Daarom bespreek ik hier deze kosten. De transactiekosten voor het Green pakket zijn voor de Europese en Amerikaanse aandelen een minimaal bedrag van € 8 en een commissie bedrag van 0,15%. Voor Saxobank ETF’s’ betaal je een minimumbedrag van €6 en 0,10%. Meer informatie over de tarieven? Klik hier.

Servicekosten

De servicekosten verschillen ook per pakket. De servicekosten van het Green pakket zijn € 3,50 per maand + 0,01% van de waarde in je portefeuille. De servicekosten van het Blue pakket zijn € 8,25 + 0,015% van de waarde in je portefeuille.

Productkosten

De productkosten die je betaalt hangen af van het specifieke product dat je koopt. Deze kosten worden niet gerekend door Saxobank, maar door de uitgever van het product. De kosten worden verrekend in de koers, dus je hebt niet direct door dat je ze betaald.