5 manieren om geld te verdienen met crypto

Wil je misschien gaan investeren in crypto en vraag je je af hoe je er nou eigenlijk geld mee kunt verdienen? Je denkt misschien als eerste aan het traditionele handelen en investeren, maar er zijn meer manieren waarop je je vermogen kunt laten groeien met behulp van crypto. In dit artikel bespreken we vijf manieren hoe jij geld kunt verdien aan de hand van cryptocurrencies, daarnaast laat ik je zien hoe Bitvavo je daarbij kan helpen.

1. (Korte termijn) handelen

Handelen is één van de meest voor de hand liggende manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies. Dit houdt in dat je crypto’s koopt en eigenlijk direct ook weer verkoopt. Bijna op dagelijkse basis zelfs. Het idee hiervan is dat je profiteert van prijsvolatiliteit: idealiter koop je een cryptomunt als ie weinig kost, en verkoop je hem zodra de munt op de top van z’n waarde zit. Hier kun je snel geld mee verdienen, maar weet ook dat als je dit succesvol wilt doen, je veel kennis moet hebben, constant op de hoogte moet zijn van de markt en snel moet kunnen reageren – en zelfs dan is het geen garantie voor succes.

Voor korte termijn handelen is het belangrijk dat je een platform kiest waarmee je snel en gemakkelijk verschillende crypto’s kunt aan- en verkopen. Ikzelf maak gebruik van het Nederlandse platform Bitvavo. Bij hen kun je namelijk meer dan 190 digitale valuta aan- en verkopen en de app is ontzettend makkelijk in gebruik. Een aanrader! Indien je interesse hebt, kun je hier een account aanmaken en dan hoef je geen transactiekosten te betalen over de eerste € 10.000 die je investeert.

2. (Lange termijn) investeren

Een andere manier om geld te verdienen met crypto is investeren. Hiermee bedoelen we dat je crypto’s aankoopt met het idee om ze wel voor een lange tijd vast te houden en zo te profiteren van prijsstijgingen op de lange termijn. Deze strategie wordt ook wel HODL – Hold On for Dear Life – genoemd. Veel geduld, rust en tijd heb je daarvoor nodig: je zult uitgebreid onderzoek moeten doen naar veelbelovende projecten in de markt. Bovendien is het belangrijk dat je geen impulsieve acties onderneemt als de munt sterk in waarde daalt of stijgt (wat in de cryptomarkt nog weleens gebeurt).

3. Staking

Staking houdt in dat je crypto’s als het ware ‘vastzet’, waardoor je recht hebt op een vergoeding. Zie het als crypto’s sparen op een spaarrekening, waarvoor je als beloning rente ontvangt in de vorm van crypto’s. Veel trading platforms bieden staking aan, maar vaak is de manier waarop ze het aanbieden op elk platform weer anders. Hier lees je hoe je op Bitvavo kunt staken. Wil je graag meer leren over staking? Ik heb hier een apart artikel over geschreven: Hoe kan ik mijn crypto’s staken?

4. Mining

Mining wordt ook wel gezien als de ‘klassieke’ manier om geld te verdienen met crypto. Mining is veel technischer en complexer dan de andere manieren, maar kan zeker winstgevend zijn. Bij mining worden blockchain-transacties gevalideerd en worden nieuwe datablokken aan de keten toegevoegd. Omdat je als miner bijdraagt aan het beveiligen van blockchain-netwerken, word je vaak beloond met nieuwe crypto’s.

 

5. Airdrops

Soms kun je, als je eigenaar bent van bepaalde cryptocurrencies, gratis munten ontvangen via airdrops. In tegenstelling tot traditionele cryptoverkoop, hoef je bij airdrops geen aanbetaling te doen. In plaats daarvan deel je bijvoorbeeld projectinformatie op social media, word je lid van een online community, of wordt er van je verwacht dat je educatieve video’s bekijkt. Hoewel airdrops geen gegarandeerde manier is om geld te verdienen, kan het zeker interessant zijn om te onderzoeken.

Zoals je ziet kun je dus op verschillende manieren geld verdienen met crypto – niet alleen door te handelen en te investeren, ook staking, mining en airdrops kunnen interessante én leuke tactieken zijn om je crypto-imperium op te bouwen. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende onderzoek doet naar de crypto markt en het crypto-project waar je interesse in hebt. Veel crypto-investeerders kiezen er ook voor om te diversifiëren, om zo de risico’s van hun investeringen te spreiden en dus te minimaliseren. – Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bitvavo.

De kern van de zaak

Wil je profiteren van de crypto-wereld? Naast de bekende handel zijn er diverse strategieën om je vermogen te laten groeien. Ontdek in dit artikel vijf manieren, variërend van korte- en langetermijninvesteringen tot staking, mining en airdrops. Duik mee in de dynamische wereld van cryptocurrency en bouw aan je eigen crypto-imperium.

Bitvavo

Indien je interesse hebt om een account te openen bij Bitvavo, kan je gebruik maken van een doorlopende welkomstactie. Als je via deze link een account opent, dan hoef je over de eerste € 10.000 aan handel geen transactiekosten te betalen. Meer leren over de veiligheid bij Bitvavo? Lees mijn review of lees mijn blog ‘Hoe bescherm ik mijn crypto bij Bitvavo?’

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.