Crypto’s overzetten van Binance naar Bitvavo in 2023

Sinds een paar jaar beleg ik actief in cryptocurrencies. Ik begon met investeren in cryptocurrencies via Binance. Binance is een exchange die er voor beginners complex uit kan zien, maar het voordeel van Binance is dat het een brede selectie van alt-coins aanbiedt. Ik was tevreden over het handelen via Binance, maar er staan zo vaak negatieve berichten in het nieuws over Binance. Ik koos voor een alternatieve optie: mijn crypto’s overzetten van Binance naar Bitvavo. In dit artikel leg ik uit hoe dat werkt.

Waarom crypto overzetten van Binance naar Bitvavo?

De Duitse toezichthouder BaFin waarschuwde Binance voor het risico op een boete wegens het aanbieden van effecten zonder een wettelijk verplicht prospectus. Vervolgens kwamen er soortgelijke berichten van de Amerikaanse belastingdienst IRS, de Britse FCA en toezichthouders in Japan en Singapore. En als klap op de vuurpijl heeft Binance nu geen registratie gekregen bij de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat iedereen voor 17 juli zijn crypto moet verkopen óf overzetten naar een andere exchange. Belangrijk om in actie te komen dus. In dit artikel leg ik je uit hoe je succesvol je crypto overzet van Binance naar Bitvavo!

Bitvavo

Even in het kort: wat is Bitvavo? Bitvavo is een exchange van Hollandse bodem met een kantoor in Amsterdam. De exchange is gebruiksvriendelijk, de transactiekosten zijn laag en er staat een support team voor mij klaar als ik vragen heb. Lang verhaal kort: een exchange waar ik me véél prettiger bij voel dan Binance, ondanks de kleinere selectie aan tokens die ze aanbieden. Wil je je activa overzetten naar Bitvavo? Dan heb ik een leuke actie voor je. Gebruikers die hun Binance activa bij Bitvavo storten, kunnen tot 10% APY ontvangen tot 31 juli. In normale taal: dit is ongeveer 1% rente op maandbasis over de stortingen die je vanuit Binance naar Bitvavo doet voor 31 juli. Dit bedrag wordt op je Bitvavo-rekening gestort in euro’s op 15 augustus.

Toen kwam ik voor een uitdaging te staan. Hoe zette ik mijn crypto’s secuur over van Binance naar Bitvavo? Als ik een foutje zou maken, konden mijn crypto’s zo maar naar een verkeerde wallet gestuurd worden.

Verkopen en opnieuw kopen?

Toen kwam ik voor een uitdaging te staan. Hoe zet ik mijn crypto’s secuur over van Binance naar Bitvavo? Je kunt ervoor kiezen om je crypto’s eerst te verkopen, om ze vervolgens op Bitvavo te kopen. Er zit een groot nadeel aan deze methode: de transactiekosten. Het is mega duur om zo te handelen, daardoor is het overzetten van je cryptocurrencies van Binance naar Bitvavo een slimmer idee. Het is dan wel super belangrijk dat je dit proces goed doorloopt, anders kan je je cryptocurrencies verliezen. Daarom heb ik dit stappenplan voor jullie geschreven. In dit artikel leg ik tot in de kleine details uit hoe je je crypto’s kunt overzetten van Binance naar Bitvavo. Ik heb het stappenplan samen met Bitvavo gemaakt en al meerdere keren gebruikt, dus je kunt er zeker van zijn dat het op deze manier succesvol verloopt. 

Stap 1. Maak een account aan bij Bitvavo

We gaan je activa overzetten van Binance naar Bitvavo. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat je een Bitvavo account hebt, dus je moet er eentje aanmaken. Goed nieuws, ik heb op dit moment een samenwerking met Bitvavo: open je nu een account en stort je je crypto’s van Binance naar Bitvavo, dan ontvang je 10% APY over je totale stortingen. Dit bedrag wordt gestort in euro’s op 15 augustus. Klinkt dat wat vaag? Dit is vergelijkbaar met 1% rente per maand.

 

Stap 2. Zet Binance klaar

De eerste stap is om in te loggen bij Binance. Daarna ga je naar Wallet en klik je op Overview. Klik ik het wallet-overzicht vervolgens op Withdraw. Er opent een nieuwe pagina. Kies dan eerst de muntsoort die je wil overzetten naar Bitvavo. In dit voorbeeld zet ik BTC over, dus ik kies voor BTC als muntsoort. De volgende stap is het wallet-adres invullen van Bitvavo.

Binance naar Bitvavo Withdraw

Stap 3. Bitvavo wallet adres

Om het wallet adres op te halen, log je eerst in bij BitvavoGa vervolgens naar de lijst met valuta’s. Typ in de zoekbalk de muntsoort die je wil gaan overzetten. In dit stappenplan zoeken we dus op BTC en klikken erop. Er verschijnt nu een overzichtspagina van BTC. Bovenin de overzichtspagina staan vijf tabbladen (Handel, Transactiegeschiedenis, Staking, Storten, Opnemen). Klik op Storten

binance naar bitvavo stappenplan

Stap 4. Netwerk kiezen

Je krijgt nu jouw Bitvavo Wallet Adres te zien. Kopieer eerst het adres van Bitvavo door op de vierkantjes te klikken aan de rechterkant van de balk. Vervolgens plak je dit wallet adres in het vak Address bij  Binance. In de balk Network die eronder staan, moet je het blockchain netwerk kiezen die je wil gebruiken om je crypto’s te verzenden naar Bitvavo.

Dit is belangrijk! Ga terug naar Bitvavo. In het oranje vak – bij de tweede bulletpoint – staat aangegeven welk netwerk jij moet gebruiken om je crypto’s te verzenden naar Bitvavo. In sommige gevallen kan Binance het juiste netwerk automatisch aflezen aan het adres (Tip: Controleer dit alsnog even dubbel). Indien Binance geen netwerk voor je selecteert, moet je zelf een netwerk kiezen uit de opties die Binance aanbiedt. Hier zou dan hetzelfde netwerk tussen moeten staan als het netwerk dat Bitvavo benoemd bij de tweede bulletpoint. Indien je deze stap niet goed uitvoert, zullen je crypto’s niet aankomen. Zorg er dus voor dat je het juiste netwerk kiest.

Binance naar Bitvavo crypto overzetten

Stap 5. Vul in hoeveel crypto je wil overzetten

Vervolgens moet je nog aangeven hoeveel van je cryptocurrencies je wil overplaatsen. Ik kies ervoor om mijn volledige Binance account leeg te halen, dus ik klik op MAX. Al mijn crypto’s zullen worden overgeplaatst. Tip: bezit je erg veel crypto? Je kunt er ook voor kiezen om eerst een gedeelte te verzenden naar Bitvavo. Zo kan je zien of het proces goed verloopt, voordat je je hele vermogen verzend. Indien je dit stappenplan juist uitvoert, zal het goed gaan. Maar als je het alsnog spannend vindt, doe dan eerst een gedeelte van je crypto’s om te zien hoe het werkt.

Binance naar Bitvavo overzetten

Stap 6. Beveiligingsverificatie

Klik vervolgens op doorgaan. Om de opname van Binance te bevestigen, moet je een verificatie doorlopen. Er zijn hier meerdere methoden van verificatie mogelijk, dat ligt even aan hoe je het zelf hebt ingesteld. Zo verloopt mijn verificatie via e-mail en SMS, maar het kan ook zijn dat je een e-mailverificatiecode en een Google-verificatiecode ontvangt.

  • E-mailverificatiecode: In het veld bij e-mailverificatiecode klik je op Send Code. Er wordt dan een verificatiecode verstuurd naar je e-mailadres. Open de mail van Binance en kopieer de verificatiecode naar het veld.
  • Google-verificatiecode: De tweede verificatiecode haal je uit de Google Authenticator App op je mobiele telefoon. Zoek deze code op en vul die in.
  • SMS-verificatiecode: Klik op de knop Send Code om een SMS te ontvangen met daarin een code van Binance. Voer deze code in onder SMS-verificatie.

Stap 7. Crypto’s overzetten Binance naar Bitvavo

Nadat je beide codes hebt ingevoerd, klik je op Confirm. Het opname verzoek is nu ingediend. Ga vervolgens naar je Bitvavo account. Zoek naar de munt die je net hebt overgezet. Klik op de overzichtspagina van deze munt. Als het goed is, zie je hieronder (na een tijdje) de hoeveelheid munten die je aan het overzetten bent verschijnen. Er staat dan vaak nog ‘In afwachting’ bij. Als de transfer compleet is, dan verschijnen de cryptocurrencies in je wallet.

Krijg niet direct paniek als ze er nog niet direct staan, want het kan zo 5 tot 60 minuten duren. Als de transfer succesvol is verlopen, krijg je van Binance een mail. Daarnaast krijg je van Bitvavo een notificatie als de crypto’s in je nieuwe wallet staan. 

De kern van de zaak

Binance ligt vaak onder het vuur in het nieuws. Het voelde voor mij niet langer prettig om mijn digitale assets bij Binance te bewaren. Ik besloot dat ik graag mijn crypto’s wilde overzetten van Binance naar Bitvavo. Een risicovol proces. Je moet voorzichtig handelen om te voorkomen dat je je crypto’s verliest. Ik leg je aan de hand van een stappenplan uit hoe je succesvol je wallet crypto kunt overzetten van Binance naar Bitvavo.

Bitvavo

Indien je interesse hebt om een account te openen bij Bitvavo, kan je gebruik maken van mijn affiliate-link. Je hoeft dan geen transactiekosten te betalen over je eerste 5000 euro aan handel. Verder geldt tot 31 juli de actie dat je 10% APY ontvangt over je stortingen via Binance. Dit komt neer op zo’n 1% rente over je stortingen per maand. Dit bedrag ontvang je op 15 augustus in euro’s op je account. Meer leren over Bitvavo? Lees mijn review of lees mijn blog ‘Hoe bescherm ik mijn crypto bij Bitvavo?’

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.