bitvavo logo

Bitvavo

Bitvavo is dé toonaangevende cryptocurrency exchange in Nederland, bekend om zijn snelle groei en het toegankelijk maken van crypto voor iedereen – van beginners tot ervaren handelaren. Met een aanbod van meer dan 200 digitale valuta, staat Bitvavo bekend om haar gebruiksvriendelijkheid, betrouwbare klantenservice, en competitieve kosten. Investeren in cryptocurrency kent zijn risico’s, maar met een betrouwbare partner zoals Bitvavo aan je zijde, wordt deze reis een stuk zekerder. Profiteer nu van geen transactiekosten op de eerste €10.000,- wanneer je een account opent via mijn partnerlink.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Goede service en gebruiskvriendelijk
  • Staking beschikbaar
  • Periodiek investeren mogelijk

Nadelen

  • Minder assets dan internationale exchanges

Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo blinkt uit in gebruiksgemak, waardoor zelfs beginners zonder moeite crypto kunnen aanschaffen. Mocht je toch hulp nodig hebben, dan staat het supportteam altijd klaar om je te assisteren. De desktopversie biedt meer functionaliteiten dan de app, en er zijn acht betaalmethodes beschikbaar, inclusief iDeal en SEPA..

Aanbod en Staking

Met meer dan 200 munten is Bitvavo ideaal voor wie wil starten met de meest bekende cryptocurrencies, zoalsBitcoin (BTC) en Cardano (ADA). Hun aanbod breidt continu uit, dus houd hun listings in de gaten. Staking bij Bitvavo betekent dat je door je crypto vast te zetten, nieuwe munten als beloning kunt verdienen. Dit proces ondersteunt het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. Wil je leren hoe je zelf aan staking kunt doen? Lees dan dit blog: Wat is staking?

Kosten en Rendement

Lage kosten zijn essentieel voor een goed netto rendement. Bitvavo’s tarieven behoren tot de laagste in Nederland, met handelskosten die maximaal 0.25% bedragen. Dit is aanzienlijk lager dan de gemiddelde kosten bij andere Nederlandse exchanges. Een investering van €1.000 in Bitcoin kost je bijvoorbeeld slechts €2,50 aan servicekosten, waardoor je effectief meer van je investering overhoudt.

periodiek beleggen in crypto

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost Bitvavo?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn voor het handelen in de Bitvavo coins.

Transactiekosten

Bitvavo is een exchange die handelen in crypto aanbiedt tegen lage kosten. De handelskosten kunnen oplopen tot maximaal 0.25%. Andere crypto exchanges in Nederland rekenen gemiddeld zo’n 1% aan commissies en handelskosten. Bekijk hier een overzicht van de kosten.