bitvavo logo

Bitvavo

Wat is Bitvavo? Een top exchange in Nederland! Bitvavo groeit hard, want zij maken crypto écht toegankelijk voor beginners. Je kunt bij Bitvavo beleggen in meer dan 200 digitale valuta. De Exchange staat bekend om haar snelle groei en behulpzame customer service. Investeren in cryptocurrencies, gaat gepaard met veel risico’s. Daarom is het fijn om zo’n betrouwbare exchange te hebben. Open je nu een account via mijn partnerlink? Dan hoef je géén transactiekosten te betalen over de eerste € 10.000 euro!

Voordelen

  • Goedkoopste exchange van Nederland
  • Eenvoudige interface
  • Staking mogelijk
  • Betrouwbaar

Nadelen

  • Relatief minder assets dan andere exchanges

Gebruiksvriendelijkheid

Bitvavo is populair, omdat elke newbie kan hier crypto kopen. Zo gebruiksvriendelijk is het. Vind je het alsnog lastig? Dan staat er een supportteam voor je klaar. De desktopversie van Bitvavo coins biedt meer mogelijkheden dan de app. Bitvavo faciliteert acht verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, SEPA, Bancontact, Giropay en EPS.

Aanbod

Bitvavo biedt meer dan 175 coins aan. Voor beginners is dit aanbod vaak voldoende, want het zijn vooral de bekende munten die je kunt kopen, zoals Bitcoin (BTC), Cardano (ADA). Maar, Bitvavo groeit zo hard dat er steeds meer coins en tokens worden gelist. Open nu een account via mijn partnerlink en ontvang gratis transactiekosten over je eerste € 10.000 aan handel.

Hoe werkt Bitvavo coins staking?

Staken houdt in dat je coins en tokens vastzet in je wallet. Door het vastzetten kunnen transacties worden gevalideerd en nieuwe blokken worden toegevoegd aan een Proof of Stake blockchain. Klinkt nogal complex, maar onthoud het volgende: door je crypto’s vast te zetten, geeft Bitvavo je nieuwe crypto’s als beloning. Hoeveel dat er zijn, lees je onder ‘staking’ via hun website. Wil je leren hoe je zelf aan staking kunt doen? Lees dan dit blog: Wat is staking?

Cryptocurrency Bitvavo

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost Bitvavo?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn voor het handelen in de Bitvavo coins.

Transactiekosten

Bitvavo is de goedkoopste exchange van Nederland in 2022. De handelskosten kunnen oplopen tot maximaal 0.25%. Andere crypto exchanges in Nederland rekenen gemiddeld zo’n 1% aan commissies en handelskosten.

Rekenvoorbeeld

Stel dat je voor € 1.000,- aan Bitcoin koopt dan betaal je in totaal € 2,50 aan handelskosten (€ 1.000* 0.25%). Dit betekent dat je voor € 997,50 aan Bitcoin ontvangt en € 2,50 aan Bitvavo betaald voor de service.