Ontdek ‘Round Up’ bij Trade Republic

Wil je graag serieus aan je vermogen voor later werken? Dan heb ik goed nieuws voor je: dat is namelijk eenvoudig te realiseren. Trade Republic biedt sinds kort een betaalkaart aan die je motiveert om dagelijks te beleggen. Het is een betaalkaart met meerdere voordelen. Zo ontvang je 1% saveback bij iedere betaling (dat wordt belegd), je kunt er internationaal mee betalen én je wisselgeld beleggen! In dit artikel focussen we op dat laatste voordeel. Trade Republic noemt deze functie: Round Up in hun app.

Hoe werkt ‘Round Up’?

Heel simpel: je belegt je wisselgeld na elke betaling. Iedere keer dat je betaalt met je Trade Republic betaalkaart, wordt het bedrag tot een hele euro afgerond (naar boven). Deze extra centen worden vervolgens opgespaard en belegd in een aandeel of ETF naar keuze. Of je nu een broodje koopt of een treinticket, met elke betaling investeer je ook een klein bedrag voor later. Vraag de betaalkaart aan.

Liever wat meer beleggen?

Geef jij liever wat meer gas? Dan bestaat de optie om een hefboom aan je wisselgeld toe te voegen. Dat houdt in dat je het bedrag aan wisselgeld x2, x3, x5 of x10 belegt per betaling. Stel, je hebt Round up geactiveerd en kiest voor een hefboom van 2. In het weekend koop je voor € 2,50 een koffie. De aankoop wordt dan automatisch afgerond naar € 3. Dat betekent dat je wisselgeld € 0,50 bedraagt. Dit wordt vermenigvuldigd met 2. Je investeert bij deze betaling dan automatisch € 1 via Round Up.

Trade Republic betaalkaart

Zo werkt het

  1. Download de app > Ga naar Saldo > Selecteer ‘Round up’ bij ‘Benefits’ 
  2. Kies of je een hefboom wil toevoegen
  3. Geef aan in welk aandeel of welke ETF je je wisselgeld wil beleggen
  4. Elke keer dat je betaald, wordt het Round Up-bedrag door naar de dichtstbijzijnde euro naar boven af te ronden, vermenigvuldigd met je optionele hefboom. 
  5. Je Round up-bedrag wordt van je saldo afgetrokken en opgespaard. Het opgespaarde bedrag wordt belegd op de 2e, 9e, 16e en 23e van elke maand. Valt dit in het weekend? Dan wordt het belegd na deze data, op de eerstvolgende werkdag. Let op: je kunt je Round-up  bedrag niet tussentijds opnemen. 
Round Up Trade Republic

Wijzig je Round Up instellingen ieder moment

Ga dan naar: Saldo > Benefits > Round up > Bewerken. Hier kun je je beleggingsproduct en/of hefboom aanpassen, of de functie Round up uitzetten of pauzeren. Veranderingen in je beleggingsproduct of hefboom zijn direct van kracht. Je kunt maximaal in één aandeel of ETF tegelijk investeren via Round up.

Periodiek beleggen als gewoonte

Round Up maakt beleggen eenvoudig. Je kunt er je gewoonte van maken. Elke keer dat je betaalt met de betaalkaart van Trade Republic, investeer je een klein (of groot) bedrag. Met andere woorden, je bent een periodieke belegger. Periodiek beleggen helpt bij het spreiden van risico over tijd, bevordert discipline, maakt gebruik van het rente-op-rente-effect. Dankzij Round Up is periodiek beleggen super simpel vol te houden. Een slimme en eenvoudige manier om consistent te bouwen aan je vermogen voor later.

Wil je de kaart graag ontvangen? Download de app van Trade Republic verifieer je account en vraag de kaart aan in de app. Dat doe je door in het beginscherm naar beneden te scrollen en te klikken op: Vraag betaalkaart aan. Meer leren over Trade Republic? Lees ons review over deze broker hier.

 

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Trade Republic.

Kern van het verhaal

Transformeer elke aankoop in een investering met de Round Up functie van de Trade Republic betaalkaart. Rond je transacties af naar de dichtstbijzijnde euro en investeer het verschil in een aandeel of ETF naar keuze. Liever wat extra’s beleggen? Dan kun je een hefboom aan je wisselgeld toevoegen. In dit artikel bespreken we hoe de Round Up functie werkt en hoe je deze instelt via de Trade Republic app.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Dit platform komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.