Trade republic

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met als missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Trade Republic komt uit Duitsland en staat daarom onder Duits toezicht. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten, de optie om een spaarplan in te stellen en het aanbieden van zowel fractionele aandelen als obligaties.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Periodiek beleggen via het spaarplan
  • Ruim aanbod beleggingsvormen
  • Fractionele aandelen en obligaties

Nadelen

  • Niet onder toezicht AFM
  • Prijsvorming minder transparant

Trade Republic Spaarplan

Trade Republic wordt ook wel een spaarplatform genoemd. Je kunt namelijk investeren volgens het Trade Republic spaarplan dat je zelf instelt. Van te voren selecteer je een aantal ETF’s en vervolgens geef je aan hoe vaak je hierin wil investeren. Je zorgt dat de instellingen goed staan en Trade Republic voert vervolgens jouw plan op de achtergrond uit. Een ander voordeel: over de transacties die je uitvoert voor jouw spaarplan, hoef je geen transactiekosten te betalen.

Aanbod

Je kunt bij Trade Republic handelen in meer dan 9000 beleggingsproducten. Naast ETF’s kun je investeren in (fractionele) aandelen en obligaties. De gebruiksvriendelijke app en web omgeving van Trade Republic bieden veel analysetools aan, zodat je de markt eenvoudig kunt analyseren. Wist je dat? Als je je inschrijft voor de cursus WTF is een ETF? en via deze cursus een account opent bij Trade Republic, dan krijg je € 20 euro cadeau om je eerste ETF mee te kopen!

Payment to order flow

Trade Republic kan beleggers zeer lage transactiekosten aanbieden, doordat het de orders van klanten doorverkoopt. Dit het een Payment to order flow systeem. Orders van beleggers worden dan doorverkocht aan een tegenpartij, die een tegenovergesteld belang van de belegger heeft. In zowel Europa als in de VS wordt daarom aan een verbod gewerkt. De vraag is hoe lang dergelijke verdienmodellen nog stand zullen blijven houden.

Beleggen Trade Republic

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen bij Trade Republic?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn van beleggen bij Trade Republic.

Transactiekosten

Trade Republic is een goedkope broker. Het rekent slechts € 1 aan transactiekosten per order, ongeacht hoe groot het orderbedrag is. Dit is mogelijk dankzij het payment to order flow systeem. Over de Exchange Traded Funds die je via je spaarplan aanschaft, betaal je € 0 aan transactiekosten.

Servicekosten

Trade Republic rekent geen servicekosten. Je hoeft niks te betalen voor het aanhouden van je beleggersrekening. Je kan dus gratis een account openen bij Trade Republic. Als je nu een account opent, ontvang je een gratis aandeel t/m waarde van € 200. Claim je gratis aandeel.