Hoe kan Trade Republic zulke lage kosten aanbieden?

Trade Republic heeft zich snel ontwikkeld tot een populaire broker onder jonge beleggers in Europa. Niet voor niks, want Trade Republic heeft in rap tempo veel nieuwe innovaties in hun aanbod toegepast. Met een gebruiksvriendelijke app biedt Trade Republic een platform voor beleggers om hun portfolio’s te beheren, real-time marktgegevens te bekijken en te investeren in een breed scala aan financiële producten. 

Naast beleggen bieden ze een betaalkaart aan met 1% Saveback en nog veel meer financiële voordelen. En zet je liever je geld even opzij? Dat is geen probleem, want over je niet-belegde cash ontvang je 4% aan rente bij Trade Republic. Wow! En dat allemaal tegen bizar lage kosten! Hoe is het mogelijk? Let’s find out.

Met deze kosten moet je rekening houden

De kostenstructuur van Trade Republic is opmerkelijk eenvoudig en transparant. Aangezien ze verschillende services aanbieden, zijn er ook verschillende kosten. We nemen ze een voor een met je door. 

    • Transactiekosten: Marktorders kosten € 1 aan transactiekosten bij Trade Republic. Een marktorder plaats je op een bepaald moment en wordt dan meteen uitgevoerd. Beleg je via de functie Periodiek Beleggen? Dan betaal je geen transactiekosten. Je orders worden dan uitgevoerd op het moment dat jij hebt ingesteld via de app, maar geheel kosteloos. Fijn! 
    • Valutaomrekeningskosten: Voor het handelen in activa in een andere valuta dan je basisvaluta worden valutaomrekeningskosten in rekening gebracht.
    • De betaalkaart: Wil je de betaalkaart van Trade Republic ontvangen? Snap ik, want er zijn nogal wat financiële voordelen aan deze kaart verbonden! In het geval van de mirror card is dat € 50, de classic kaart is het bedrag € 5 en de virtuele kaart is gratis. In dit artikel lees je hoe jij deze kaart kunt ontvangen.
    • Wereldwijd betalen met de kaart: Je kunt wereldwijd kosteloos geld opnemen bij geldautomaten vanaf € 100, maar bij buitenlandse geldopnames onder de € 100 wordt € 1 in rekening gebracht.
Trade Republic betaalkaart

Lage kosten zijn belangrijk

Trade Republic kan lage kosten handhaven door efficiëntie en schaalbaarheid in hun bedrijfsmodel te integreren. Ze maken gebruik van technologische innovaties om kosten te besparen op traditionele overhead. Bovendien helpt hun focus op een digitale ervaring om de operationele kosten laag te houden en deze besparingen door te geven aan de klanten. 

 

Waarom zijn lage kosten bij een broker belangrijk?

Extra kosten, zelfs zo klein als 1%, kunnen over de lange termijn aanzienlijk je rendement beïnvloeden. Bijvoorbeeld, een investering van €10.000 met een jaarlijks rendement van 5% over 20 jaar zou zonder extra kosten uitgroeien tot ongeveer €26.533. Als de kosten met 1% stijgen, zou dit bedrag verminderen tot ongeveer €21.725. Dit benadrukt het belang van lage kosten voor het maximaliseren van je investeringsrendement.

Trade Republic lage kosten

Is Trade Republic veilig?

In zee gaan met een financiële partij is altijd spannend. Het gaat immers om je geld. Trade Republic staat onder toezicht van de BaFin, de federale financiële toezichthouder in Duitsland. Daarnaast heeft het een banklicentie gekregen van de ECB, waardoor de broker onder het depositogarantiestelsel valt. Dat houdt in dat als Trade Republic failliet zou gaan jouw vermogen tot € 100.000 in contanten is verzekerd. De aandelen die je bij Trade Republic in bezit hebt, worden bewaard bij de HSBC Bank in Duitsland. Dit biedt ook een extra laag zekerheid en vertrouwen voor beleggers.

Zo start je met periodiek beleggen

Goed, wil je dus optimaal profiteren van de lage kosten bij Trade Republic? Dan kun je het beste investeren via de ‘periodiek beleggen’ functie en de virtuele betaalkaart aanvragen. Voor beide diensten betaal je namelijk niks.

Beginnen met beleggen is eenvoudig via Trade Republic. Je kunt de app hier downloaden, stelt een vast bedrag in en geeft aan in welke beleggingsproducten je dit geld wil investeren. Wil je bij het openen van een account direct een gratis ETF cadeau? (t.w.v. maximaal € 20). Klik hier en geef tijdens de onboarding de referral code YOUNGTRADER20 op tijdens je onboarding. Succes!

 

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Trade Republic. 

Kern van het verhaal

Ontdek hoe Trade Republic beleggers in staat stelt om meer uit hun investeringen te halen door hun verrassend lage kosten. Met innovatieve services zoals periodiek beleggen zonder transactiekosten en een rendabele spaaroptie, verandert Trade Republic de spelregels in de beleggingswereld. In dit artikel gaan we dieper in op welke kosten Trade Republic precies rekent.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Deze bank komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.