Ontvang gegarandeerd een goede rente over je pensioen-spaargeld

Heb je spaargeld dat je voorlopig niet nodig hebt? Dan is dit het wellicht een slim idee om het voor langere tijd vast te zetten, tegen een mooie rente. Met een spaardeposito maak je een bewuste keuze voor financiële stabiliteit. Tegenwoordig zijn de rentepercentages de moeite waard, dus kan je via een spaardeposito ook je vermogen laten groeien. Bij Brand New Day ontvang je zelf extra veel rente wanneer je je spaargeld voor een langere tijd vastzet. Een beslissing die niet alleen slim is, maar je ook helpt om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. In dit artikel leggen we uit hoe de deposito pensioenrekening-sparen werkt!

Hoe werkt het?

De aantrekkingskracht van deposito pensioenrekening-sparen schuilt in zijn eenvoud en het principe van rente-op-rente. In een tijdperk waarin de rente op reguliere spaarrekeningen vaak onder de maat is, biedt de spaardeposito van Brand New Day  gegarandeerde vaste rentetarieven. Ongeacht de fluctuaties in de marktrente, de rente op jouw deposito blijft constant gedurende de volledige looptijd. Dit creëert een solide mogelijkheid om je spaargeld systematisch te laten groeien, vrij van de onvoorspelbaarheid van veranderende rentevoeten. Als je dus niet zo van risico’s houdt, of sowieso verlangt naar wat stabiliteit met je spaargeld, dan biedt deze rekening een mooie uitkomst.

sparen

Hoeveel rente kan ik ontvangen? 

  • Rentevaste periode van 1 jaar: Zet je je spaargeld voor een jaar vast? Dan groeit je spaargeld met een rente van 2,35% per jaar. Dit is aanzienlijk meer dan je bij je reguliere bank krijgt nowadays.
  • Rentevaste periode van 3 jaar: Heb je het geld voorlopig toch niet nodig? Zet het vast voor 3 jaar en ontvang een hogere rente van 2,65% per jaar.
  • Rentevaste periode van 5 of 10 jaar: Voor de echte vooruitplanners bieden deze opties respectievelijk 2,80% en 3,00% rente per jaar, de hoogste zekerheid en groei van je investering.

Een upgrade van jouw pensioenrekening 

Voor iedereen breekt de dag ooit aan dat je met pensioen gaat. Je wil voorkomen dat je op  dat moment zakt in inkomen, omdat je dan je lifestyle moet aanpassen. Het is dus slim om  al vroeg te beginnen met het opbouwen van pensioen. Je kunt ervoor kiezen om te sparen  of te beleggen voor je pensioen. Aangezien beleggen risicovoller is, biedt de  pensioenrekening-sparen van Brand New Day al meer rust. 

Maar sinds kort kan je ook een deposito pensioenrekening-sparen openen. Je beslist dan  dat je jouw pensioen-spaargeld vast zet voor een bepaalde periode, en in die periode  ontvang je een vast rentepercentage. Ook als de marktrente in de tussentijd verandert.  

Op die manier profiteer je van een gegarandeerde groei van je spaargeld. Dit is bijzonder  waardevol in tijden van economische onzekerheid, waarin de waarde van andere  investeringen kan fluctueren. De deposito pensioenrekening-sparen van Brand New Day is  een strategische zet, die past bij een doordachte benadering van persoonlijke financiën.

Wat zijn de spelregels? 

Hoe werkt dat in de praktijk? Nou, het begint bij het bedrag dat je moet inleggen. Dat is  minimaal € 1.000. Het is niet mogelijk om meer geld in een deposito vast te zetten dan je op je pensioenrekening-sparen hebt staan. Wel heb je de vrijheid om meerdere deposito’s te openen, tegen verschillende rentetarieven. Hiernaast kun je kiezen tussen verschillende looptijden, waarbij ook de rentetarieven verschillen. Zoals je ziet geldt: hoe langer je het geld vastzet, hoe hoger de rente is die je ontvangt. 

De looptijd is wel een belangrijke keuze, want gedurende deze periode kun je niet  beschikken over het geld voor andere doeleinden, zoals het aankopen van een uitkering.  Zorg er dus voor dat de einddatum van je deposito niet later valt dan het moment waarop je  van plan bent om met het geld van je pensioenrekening een uitkering aan te kopen. Dit  moet uiterlijk vijf jaar na het bereiken van je AOW-leeftijd gebeuren. Gebruik de tool ‘Rekenhulp aanvullend pensioen‘ om hulp te ontvangen bij pensioen vraagstukken. Wat zijn de spelregels?

Je bent beschermd tegen de volatiliteit van de beurs en profiteert van een gegarandeerde groei van je spaargeld.

Waarom een deposito pensioenrekening-sparen? 

Simpel: het is sowieso slim om jaarlijks te bouwen aan je pensioen. Op die manier benut je  optimaal de fiscale voordelen die je kunt behalen met je pensioen en voorkom je een  pensioengat. Normaal gesproken ontvang je de variabele rente over het bedrag dat je hebt  gespaard op je pensioenrekening, maar dankzij de optie deposito pensioenrekening-sparen  kun je nu (een gedeelte van) het gespaarde bedrag vastzetten tegen een gegarandeerde  rente. Zo creëer je meer vastigheid en weet je waar je aan toe bent.  

Verandert de variabele rente in de tussentijd? Dan verandert er niks voor jou. Jij ontvangt  gegarandeerd het tarief van de deposito-pensioenrekening sparen die je hebt afgesloten.  

 

Een financiële zorgeloze toekomst 

Vind je deze optie aantrekkelijk klinken? Dan kun je via deze link een rekening openen voor deposito pensioenrekening-sparen. Heb je nog geen pensioen-sparen-rekening bij Brand  New Day? Dan zal je eerst deze moeten openen, om vervolgens een deposito pensioenrekening-sparen te kunnen openen. Ervaar daarna de rust en het vertrouwen dat je pensioen-spaargeld veilig en productief voor jouw future-self aan het werk is!

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Brand New Day. 

De kern van de zaak

Deposito pensioenrekening-sparen biedt een veilige haven voor je spaargeld, met de mogelijkheid om tegen vaste rentetarieven te groeien, ongeacht marktschommelingen. Bij Brand New Day kun je kiezen uit looptijden van 1 tot 10 jaar, met rentes variërend van 2,35% tot 3%, afhankelijk van de termijn. Met een minimale inleg van €1.000 en de optie voor meerdere deposito’s, biedt dit een flexibele en betrouwbare manier om aan je financiële toekomst te bouwen.

Brand New Day

Brand New Day maakt personal finance eenvoudig en makkelijk. Via het platform van Brand New Day kan je sparen, beleggen of sparen/beleggen voor je pensioen. Bovendien kun je ook een spaar- of beleggingsrekening openen voor je kind. Op het platform kun je dus verschillende rekeningen open. Al jouw financiën op één plek bij elkaar, wel zo overzichtelijk. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.