Beleggingsfondsen

Wat zijn beleggingsfondsen? Een beleggingsfonds is een partij die op grote schaal aandelen inkoopt. Zij beheren ‘een mandje met verschillende aandelen’, die ze aanbieden op de beurs. Beleggen in een beleggingsfonds biedt voordelen.

Ten eerste wordt het mandje met aandelen beheerd door een fondsmanager, die veel verstand heeft van de beurs. De manager bepaalt wanneer er aandelen worden verkocht en ingekocht. Je hoeft er zelf dus niet mee bezig te zijn. Verder, als je een beleggingsfonds koopt, bezit je direct een fractie van een mandje met verschillende aandelen, waardoor je op verschillende paarden wedt en risico’s worden gespreid.

Maar, beleggen in een beleggingsfonds kent ook nadelen. De fondsmanager moet betaald worden voor zijn/haar diensten. Deze beloning wordt van je rendement afgehaald. Bij een ETF is dit niet het geval.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

ETF beleggen cursus

Online cursus
WTF is een ETF?

Online videocursus waarin 5 experts
je leren hoe je een ETF-portfolio bouwt.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Na het lezen van dit no-nonsense boek
beheers jij de basis van beleggen.