Beleggingsfondsen

Wat zijn beleggingsfondsen? Een beleggingsfonds is een partij die op grote schaal aandelen inkoopt. Zij beheren ‘een mandje met verschillende aandelen’, die ze aanbieden op de beurs. Beleggen in een beleggingsfonds biedt voordelen.

Ten eerste wordt het mandje met aandelen beheerd door een fondsmanager, die veel verstand heeft van de beurs. De manager bepaalt wanneer er aandelen worden verkocht en ingekocht. Je hoeft er zelf dus niet mee bezig te zijn. Verder, als je een beleggingsfonds koopt, bezit je direct een fractie van een mandje met verschillende aandelen, waardoor je op verschillende paarden wedt en risico’s worden gespreid.

Maar, beleggen in een beleggingsfonds kent ook nadelen. De fondsmanager moet betaald worden voor zijn/haar diensten. Deze beloning wordt van je rendement afgehaald. Bij een ETF is dit niet het geval.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Leren beleggen was nog nooit zo leuk. In Van Spaarvarken naar Beurswolf leer je in acht simpele stappen beleggen. Inclusief QR-codes en opdrachten. Al meer dan 1000 jonge beleggers gingen je voor.

cursus ETF investere

Online Cursus
‘WTF is een ETF?’

Exchange Traded Funds zijn populair onder jonge beleggers. En dat is niet voor niks. Binnenkort lanceer ik een cursus waarin ik dieper inga op de schone kunst van ETF beleggen.