Investeren in crypto: is dat wel zo verstandig?

Cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren veel populairder geworden, maar is het investeren in cryptomunten als Bitcoin, Ethereum en Maker wel zo verstandig? In dit artikel laat ik je zien welke risico’s investeren in crypto met zich mee kan brengen, geef ik je een aantal tips om deze risico’s te verminderen én laat ik je zien hoe Bitvavo je daarbij kan helpen. Investeren in crypto is namelijk hartstikke leuk, maar je wilt wel goed geïnformeerde beslissingen nemen. Dus, laten we erin duiken.

Allereerst, de risico’s van beleggen in crypto…

Dat investeren in cryptocurrencies risico’s met zich meebrengt, dat is geen nieuws. Laten we eens kijken wat de grootste risico’s zijn van investeren in cryptocurrencies.

 

1. In de cryptomarkt gebeurt vaak veel in korte tijd

Eén van de meest bekende risico’s van investeren in cryptomunten is de volatiliteit. Met volatiliteit wordt bedoeld dat prijzen in de crypto markt binnen een korte periode fors op en neer kunnen gaan. Dat kan leiden tot snelle, mooie winsten, maar ook tot behoorlijke verliezen. Het is belangrijk om te beseffen dat marktnieuws, speculatie en vraag en aanbod de prijzen van crypto munten sterk kunnen beïnvloeden. Het is daarom cruciaal om je emoties onder controle te houden, je te houden aan je crypto-beleggingsstrategie en geen impulsieve beslissingen te nemen op basis van kortetermijnbewegingen.

 

2. De marktregels zijn soms onvoorspelbaar

De crypto markt is nog relatief nieuw en verandert daardoor best vaak. Onvoorspelbare gebeurtenissen, zoals veranderingen in regelgeving door overheden, kunnen invloed hebben op de waarde en het gebruik van crypto munten. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het is goed om te weten dat regelgevingsrisico’s effect kunnen hebben op de waarde van je crypto-investeringen.

3. Er zijn beveiligingsrisico’s

Cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain-technologie, die over het algemeen als veilig wordt beschouwd. Maar… het risico van hacking, fraude en diefstal blijft altijd aanwezig. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar handelsplatform. Bitvavo bijvoorbeeld, zij nemen concrete stappen om de veiligheid van het platform op de eerste plek te zetten.

Goed, en hoe kun je die crypto-beleggingsrisico’s verminderen?

Ik zou zelf niet investeren in cryptocurrencies als je alleen maar geld verliest. Het doel van investeren in cryptocurrencies is natuurlijk het verdienen van geld. Het is verstandig om de crypto-risico’s te minimaliseren als je doel is om geld te verdienen aan crypto. Door de risico’s te spreiden, maak je de kans op rendement groter. Onderstaand drie manieren hoe je de risico’s van crypto-beleggen kunt minimaliseren.

 

1. Dompel je onder in de wereld van crypto

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: door veel te leren over crypto weet je veel beter wat je doet, kun je je risico’s beperken en wordt investeren in crypto veel leuker. Je bent nu al bezig met het lezen van artikelen op mijn website, top! Hier vind je meer artikelen over investeren in crypto. Daarnaast vind je ook op Bitvavo veel basisinformatie voor beginnende crypto-beleggers, maar ook specifieke marktinformatie om de beste aan- en verkoopbeslissingen te maken. Blijf dus leren!

 

2. Stel een plan op en houd je daaraan

Een beleggingsplan bevat een duidelijk doel en risicotolerantie: hoeveel risico ben jij bereid om te lopen? Heb je het plan opgesteld? Perfect. Houd je vervolgens aan je plan en laat je niet beïnvloeden door je emoties. Prijzen van cryptomunten kunnen namelijk elk moment veranderen en daar kunnen we weleens onrustig van worden. Blijf gefocused op je eigen plan en neem beslissingen die daarmee in lijn liggen.

3. Investeer in meerdere cryptomunten

Door je investeringen over verschillende cryptomunten te spreiden, verminder je de risico’s. Dit wordt ook wel diversificatie genoemd. Je minimaliseert hiermee dus de impact van individuele munten op je hele portefeuille. Wel zo fijn! Het is dus ook handig om een crypto broker te kiezen waarmee je toegang hebt tot veel verschillende munten. Bitvavo bijvoorbeeld, want bij hen kun je in meer dan 190 cryptomunten investeren.

Kortom, investeren in crypto munten is ontzettend leuk en kan een mooie manier zijn om je vermogen te laten groeien. Maar… het brengt ook risico’s met zich mee. Met de juiste strategieën, zoals het doen van uitgebreid onderzoek, het opstellen van een plan, diversifiëren en gedisciplineerd beleggen ben je stukken beter voorbereid op je crypto beleggingsreis. Vergeet ook niet de hulp in te roepen van een goede online broker als Bitvavo: zij kunnen je helpen je om risico’s verder in te dammen en maken investeren in crypto een stuk makkelijker. Ik wens je veel succes en plezier! – Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bitvavo.

De kern van de zaak

Bitvavo is een populair cryptohandelplatform voor beginners, met een gebruiksvriendelijke interface in het Nederlands, uitstekende klantenservice, sterke beveiligingsmaatregelen, transparante prijzen en een breed scala aan cryptocurrencies om in te investeren. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor wie nieuw is in de cryptowereld, waardoor het een ideale keuze is om je crypto-investeringsreis te beginnen.

Bitvavo

Indien je interesse hebt om een account te openen bij Bitvavo, kan je gebruik maken van een doorlopende welkomstactie. Als je via deze link een account opent, dan hoef je over de eerste 1000 euro aan handel geen transactiekosten te betalen. Meer leren over de veiligheid bij Bitvavo? Lees mijn review of lees mijn blog ‘Hoe bescherm ik mijn crypto bij Bitvavo?’

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.