spaargeld

Ontvang gegarandeerd een goede rente over je pensioen-spaargeld

Deposito pensioenrekening-sparen biedt een veilige haven voor je spaargeld, met de mogelijkheid om tegen vaste rentetarieven te groeien, ongeacht marktschommelingen. Bij Brand New Day kun je kiezen uit looptijden van 1 tot 10 jaar, met rentes variërend van 2,35% tot 3%, afhankelijk van de termijn. Met een minimale inleg van €1.000 en de optie voor meerdere deposito’s, biedt dit een flexibele en betrouwbare manier om aan je financiële toekomst te bouwen.

Jaarruimte storten

Belasting besparen? Stort dan je jaarruimte op tijd!

Het benutten van je jaarruimte door stortingen op je pensioenrekening is cruciaal om fiscale voordelen te realiseren en je pensioenopbouw te bevorderen. Het is momenteel bijzonder relevant om deze gelegenheid aan te grijpen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en welke stappen je moet ondernemen. 

hoeveel apart zetten voor pensioen

Hoeveel moet je per maand apart zetten voor je pensioen?

In deze blog staat het pensioen centraal. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het plannen van je pensioen en je krijgt hier praktische stappen om dit te doen. Het is belangrijk dat je een helder pensioendoel vaststelt. Het berekenen van de jaarlijkse pensioenbehoefte, het hanteren van de 80% regel voor het behouden van de levensstijl, en het maken van een berekening van het benodigde spaarbedrag wordt ook behandeld in de blog.

Fiscale voordelen pensioen

Fiscale voordelen met je pensioen

Drie redenen om niet te lang te wachten met het opbouwen van je pensioen: belastingvrij inleggen vanaf 1 juli 2023, profiteren van samengestelde rente en zelf de regie hebben over je pensioen. In dit artikel bespreken waarom jij moet overwegen nu eens écht te starten met dat pensioen.

In loondienst pensioen

In loondienst? Ontdek of je genoeg pensioen opbouwt

Het Nederlandse pensioenstelsel omvat drie pijlers: AOW van de overheid, bedrijfspensioenen via werkgevers, en individuele pensioenopbouw (lijfrente). Sommige Nederlanders hebben geen automatisch pensioen en moeten zelf sparen. In dit artikel leren we je hoe je kunt controleren of je genoeg pensioen opbouwt, en hoe je het eventuele gat kunt opvullen. 

Pensioen opbouwen

3 redenen waarom je nú zelf je pensioen wilt opbouwen

Drie redenen om niet te lang te wachten met het opbouwen van je pensioen: belastingvrij inleggen vanaf 1 juli 2023, profiteren van samengestelde rente en zelf de regie hebben over je pensioen. In dit artikel bespreken waarom jij moet overwegen nu eens écht te starten met dat pensioen.

Vermogensopbouw

Pensioen opbouwen als ZZP’er

In Nederland bestaat ons pensioen uit drie onderdelen: de AOW, pensioen van je werkgever en je aanvullend pensioen. Als ZZP'er ben ik mijn eigen werkgever. Dat betekent dus ook dat ik mijn eigen pensioen moet regelen. Iets waar je als twintiger niet direct aan denkt, maar wist je dat je er zelfs belastingvoordeel mee kunt behalen? In dit artikel neem ik je mee in mijn onderzoek naar het opbouwen van een pensioenpotje als ZZP'er.

belasting beleggen

Belasting teruggave via je pensioen

Hoe kan je belastingvrij beleggen? Wist je dat je kan beleggen of sparen met belastingvoordelen voor je oude dag? De meesten onder ons zijn jong. We staan in de bloei van ons leven. Ons pensioen klinkt nog ver weg, maar je speelt het slim als je hier op jonge leeftijd aandacht aan besteedt.