5 redenen waarom startende beleggers kiezen voor Brand New Day

Heb je besloten dat je je geld voor je wilt laten werken door middel van beleggen? Top! De volgende stap is het vinden van een platform waarmee je kunt beleggen (of broker, of effectenhandelaar, zoals ze ook genoemd worden). Dat kan best een uitdaging zijn, omdat er tegenwoordig zoveel opties zijn. Waarom zou Brand New Day wel eens een goed platform kunnen zijn voor jou, als starter?

Veel beginnende beleggers zijn enthousiast over het Nederlandse bedrijf Brand New Day. Bij Brand New Day kun je namelijk op een eenvoudige, simpele manier starten met beleggen en dat is heel fijn als je nog veel te leren hebt. In dit artikel geven we je nog vijf andere redenen waarom steeds meer beginnende beleggers kiezen voor beleggen met Brand New Day.

beleggen bij Brand New day
  1. Ze staan bekend om de lage kosten en hun topservice

Brand New Day werd in 2010 opgericht door Kalo Bagijn en Thierry Schaap. In die periode zat de financiële markt vol met zogenaamde woekerpolissen: financiële producten die hoge onverwachte kosten met zich meebrachten. Kalo en Thierry besloten dat het tijd was voor een frisse wind: goedkope en simpele topproducten mét een topservice. En zo werd Brand New Day geboren. 

Nu, dertien jaar later, zijn lage kosten en een topservice nog steeds hun stokpaardje. Zo betaal je bij Brand New Day alleen servicekosten en fondskosten, die duidelijk en transparant worden gecommuniceerd. Daarnaast staan de (Nederlandstalige) adviseurs van Brand New Day altijd voor je klaar om je te helpen als je vragen hebt.

2. Het is een Nederlands bedrijf

Hoewel we hier in Nederland steeds beter Engels spreken, is het wel zo fijn om als beginnende belegger met een Nederlands bedrijf te werken. Ten eerste spreken ze je taal. Dat is heel prettig, want financiële termen zijn in het Nederlands vaak net wat beter te begrijpen. Bovendien kunnen ze je veel beter adviseren over bijvoorbeeld belasting(voordelen) voor beleggers in Nederland. Daar hoef je bij een Amerikaanse broker natuurlijk niet mee aan te komen.

3. Gebruiksvriendelijk en eenvoudig

Als startende belegger wil je een platform gebruiken dat gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen is. Ook in dat geval ben je bij Brand New Day aan het goede adres. De interface is overzichtelijk en heeft een duidelijke navigatie, waardoor je snel je weg kunt vinden. Bovendien heb je geen uitgebreide financiële kennis nodig om te beginnen, aangezien het platform je stap voor stap begeleidt. Dat betekent ook dat er nauwelijks ingewikkelde, financiële termen worden gebruikt. Mocht je ze wel tegenkomen, dan worden ze altijd duidelijk uitgelegd. Wel zo prettig.

De visie van Brand New Day is: “lekker breed gespreid beleggen, lang de tijd nemen en vooral niet slimmer willen zijn dan de markt.

4. Saaie, maar effectieve indexfondsen

Als je belegt met Brand New Day dan kies je voor indexbeleggen. Met indexbeleggen beleg je in een brede selectie van aandelen die een bepaalde index volgen. Je hoeft dus niet zelf losse aandelen te kopen, maar je kiest uit verschillende modelportefeuilles, aandelenfondsen en obligatiefondsen. Al die fondsen zijn heel breed gespreid, waardoor je de markt als geheel volgt en dus niet ‘gokt’ op de koersen van één of een paar aandelen. Klinkt misschien saai, maar dat is ook de bedoeling. Saaie, gespreide fondsen geven namelijk de meeste financiële rust en rendement op de lange termijn.

5. Automatisch beleggen

Als je net begint kan het lastig zijn om eraan te denken dat je periodiek geld moet inleggen om te beleggen. Bij Brand New Day hoef je daar niet over na te denken: je opent een beleggingsrekening en automatisch wordt iedere euro die je daarop stort belegt in duizenden aandelen of obligaties. Je beslist zelf hoeveel risico je wilt nemen en Brand New Day bouwt dat risico automatisch op of af. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijks automatisch een bedrag naar je beleggingsrekening overmaken, zodat je consistente aan je beleggingsportefeuille bouwt. 

Met hun lage kosten, effectieve producten en uitstekende (Nederlandstalige) klantenservice is Brand New Day een ideaal platform als je wilt starten met beleggen. Niet zo gek dus dat veel beginnende beleggers hiervoor kiezen. Wil je meer weten over indexbeleggen bij Brand New Day? Bekijk voor meer informatie hun website. 

De kern van de zaak

Brand New Day is een populair beleggingsplatform voor beginnende beleggers. Het platform is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen, met duidelijke navigatie en uitleg van financiële termen. In dit artikel zoomen we in waarom veel starters kiezen voor Brand New Day.

Brand New Day

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.