Hoe werkt de betaalkaart van Trade Republic?

Trade Republic viert haar vijfjarig bestaan met de lancering van een innovatieve betaalkaart die dagelijkse uitgaven combineert met beleggen, waardoor beleggen nog veel toegankelijker wordt dan eerst. In dit artikel zoomen we in op de betaalkaart van Trade Republic: wat houdt deze interessante ‘spiegelachtige’ kaart van precies in en wat levert het op voor de particuliere belegger?

In het kort over Trade Republic

Heb je geen idee wat ik bedoel met Trade Republic? Laat me dit dan eerst in het kort uitleggen. Nog geen vijf jaar geleden werd het beleggingsplatform Trade Republic opgericht en inmiddels is het al uitgegroeid tot een belangrijke speler in de financiële sector. Ze hebben in die vijf jaar 4 miljoen klanten in Europa weten te binden.

Met een beheerd vermogen van ongeveer 35 miljard euro (op het moment dat ik dit artikel schrijf), heeft Trade Republic een solide basis gelegd in de financiële markt. Het eerste product dat de broker aanbood was beleggen, maar inmiddels biedt het ook 3,75% rente aan over niet-belegde cash.

 

Wat houdt de Trade Republic betaalkaart in?

Sinds het begin van 2024 biedt Trade Republic naast beleggen en spaarrentes nu ook betalen aan als dienst voor haar klanten. In de app kan je de nieuwe betaalkaart van Trade Republic aanvragen, waarbij je kunt kiezen tussen drie verschillende edities: de Mirror card (zoals je op de banner ziet), de Classic card en een virtuele kaart. Deze betaalkaart heeft meerdere voordelen ten opzichte van andere betaalkaarten: het biedt 1% Saveback, je kunt beleggen met je wisselgeld en het is vrij van maandelijkse kosten. Laten we dieper ingaan op deze drie voordelen.

betaalkaart Trade Republic

1. Savebacks

De betaalkaart van Trade Republic biedt 1% Saveback aanbiedt over elke transactie. Dat houdt in dat je 1% van alle betalingen die je met de kaart uitvoert terugkrijgt in de vorm van een investering in je beleggingsportefeuille. Huh, hoe werkt dat dan? Of het nu gaat om een koffietje of een grote aankoop, je krijgt 1% van het bedrag terug en dat wordt geïnvesteerd in een beleggingsproduct naar keuze. Het is een subtiele, maar krachtige manier om een gewoonte van investeren te integreren in je dagelijkse leven

 

2. Betalen, afronden en direct beleggen

Een andere functie van de kaart is de mogelijkheid om transacties af te ronden naar boven en het verschil te beleggen. Stel je voor, je lunch kost €7,50; de kaart rondt dit af naar €8,00 en de extra €0,50 wordt automatisch toegevoegd aan je beleggingen. Dit maakt het mogelijk om onopvallend en moeiteloos je beleggingsportfolio op te bouwen, zelfs met de kleinste dagelijkse uitgaven.

 

3. Wereldwijd gebruik

Nog een voordeel van de Trade Republic betaalkaart is dat je deze wereldwijd kunt gebruiken en onbeperkt geld kunt opnemen bij internationale geldautomaten. Er geldt dus geen daglimiet. Let wel op: Voor bedragen onder de 100 euro betaal je één euro per opname. De Trade Republic betaalkaart is dus vooral voordelig bij grote uitgaven dankzij de 1% cashback en gratis opnamekosten.

Trade Republic betaalkaart 3

Zelf proberen?

Uitgeven is investeren. Dat is eigenlijk het motto van deze betaalkaart. Klinkt misschien wat gek, maar zo bouw je iedere dag aan de toekomst voor later. De Trade Republic betaalkaart is daarmee weer een nieuwe bouwsteen in hun missie om beleggen toegankelijker te maken voor iedereen. Wil je de kaart proberen? Vraag hem aan in de app van Trade Republic en ontvang hem als één van de eerste.

 

– De inhoud van dit artikel is gesponsord door Trade Republic.

Kern van het verhaal

Trade Republic heeft een nieuw product toegevoegd aan haar aanbod: een betaalkaart. Deze betaalkaart biedt drie voordelen ten opzichte van andere betaalkaarten: 1% Saveback, beleggen met je wisselgeld en wereldwijd betalen. In dit artikel bespreken we deze voordelen en leggen we uit hoe je de kaart kunt ontvangen.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Het platform komt uit Duitsland en heeft een bankregistratie van de ECB. Trade Republic kenmerkt zich als broker door haar gebruiksvriendelijke platform waar je fractionele aandelen, ETF’s en obligaties kunt verhandelen tegen lage kosten.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.