Trade Republic betaalkaart: beleggen terwijl je betaalt

Trade Republic, bekend van haar beleggingsplatform en 3,75% rente over niet-belegd cash, komt nu met iets nieuws. Ze gaan vanaf nu ook betalen als dienst aanbieden aan hun klanten. Met de lancering van hun gloednieuwe betaalkaart, brengt Trade Republic iets op tafel dat zowel je portemonnee als je portefeuille zal plezieren. In dit artikel leggen we uit hoe je via deze kaart belegt terwijl je je boodschappen afrekent. Hoe werkt het en wat zijn de voorwaarden?

 

Waarom is deze betaalkaart speciaal?

De kaart biedt unieke voordelen: zo ontvang je 1% Saveback op al je uitgaven, kan je beleggen met je wisselgeld en kan je bedragen boven de €100 wereldwijd gratis uit de muur halen. Het bedrag aan saveback wordt automatisch voor je belegt in een beleggingsproduct naar keuze. Cool! Wat zijn de voorwaarden?

Round Up Trade Republic

Virtual, classic of mirror card

First things first: je kunt kiezen uit 3 type kaarten. De virtuele kaart bezit je in je account en is gratis, de classic kaart krijg je thuis gestuurd en kost €5 (eenmalige), en de mirror kaart is ook een fysieke kaart en kost eenmalig €50. De mirror kaart is de kaart die je links op de afbeelding ziet. Er zitten verder geen maandelijkse abonnementskosten aan vast, terwijl je wel wereldwijd kunt betalen met deze betaalkaart. Daarnaast is je geld tot € 100.000 verzekerd via het deposito-garantiestelsel, omdat Trade Republic een Duitse bank is.

Automatisch sparen en beleggen, terwijl je geld uitgeeft

De titel hierboven maakt het in één zin duidelijk: met de betaalkaart ontvang je 1% aan Saveback – dat direct in je portfolio wordt geïnvesteerd – iedere keer dat je met deze kaart betaalt. Zo wil Trade Republic beleggen toegankelijker maken voor iedereen. Hoe werkt dit in de praktijk? Van tevoren geef je aan in welk beleggingsproduct je wil investeren en vervolgens zal 1% van iedere betaling direct geïnvesteerd worden in die product. Lees snel door wat de exacte voorwaarden zijn!

De voorwaarden

Om te voorkomen dat je nu als een gek geld gaat uitgeven, zetten we graag de voorwaarden voor je op een rijtje.

  • Maximaal €15 per maand: Het bedrag aan savebacks kent een maximum van €15 per maand. Je kunt in totaal dus € 15 per maand beleggen via deze constructie.
  • Minimaal € 50 periodiek beleggen: Eén voorwaarde voor de saveback is dat je zelf al minimaal € 50 per maand via periodiek beleggen investeert. Vervolgens kan je via de 1% saveback daar nog € 15 per maand aan toevoegen, in een beleggingsproduct naar keuze.
  • 3,75% rente over niet-belegd cash: Dit is geen voorwaarde, maar wel goed om te weten. Over het geld dat op je rekening staat bij Trade Republic wat je (nog) niet hebt belegd, ontvang je 3,75% aan rente (op jaarbasis). Lekker rentenieren!
Trade Republic Betaalkaart

Probeer het zelf uit

Wil je de betaalkaart zelf ontvangen? Meld je dan hier aan. Naar verwachting ontvang je de kaart in het voorjaar van 2024. De kaart kent nog meer voordelen, die lees je in: Hoe werkt de betaalkaart van Trade Republic?

 

– De inhoud van dit artikel is gesponsord door Trade Republic.

Kern van het verhaal

Heb je het al gehoord? De nieuwe betaalkaart is uit. Het is niet zo maar een kaart, want je ontvangt 1% Saveback met deze kaart. Dat betekent dat iedere keer als jij je boodschappen afrekent, je 1% aan saveback ontvangt dat direct wordt geïnvesteerd in een beleggingsproduct naar keuze. Hoe werkt dit precies en wat zijn de voorwaarden? In dit artikel nemen we de 1% saveback voorwaarden met je door.

Trade Republic

Het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Dat is de missie van Trade Republic: een bank uit Duitsland met een bankregistratie van de ECB. Trade Republic kenmerkt zich als broker door haar gebruiksvriendelijke platform waar je fractionele aandelen, ETF’s en obligaties kunt verhandelen tegen lage kosten.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.