Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente!

Jij bent op dit artikel terecht gekomen omdat je graag, net als ik, je geld slim aan het werk zet. In dit artikel leg ik je kort uit hoe ik een systeem in elkaar heb gezet, hoe ik iedere maand twee ETF’s kan kopen zonder dat ik geld hoef over te maken naar mijn beleggersrekening. Lees snel door!

3,75% rente over je niet-belegde cash

Vanaf 1 oktober 2023 biedt Trade Republic 3,75% rente over je niet-belegde cash. Let wel op: dit geldt tot een maximum van € 50.000. Met andere woorden: je kunt tot €50.000 op je beleggersrekening laten staan en hier maandelijks 3,75% rente (op jaarbasis) over ontvangen. Deze rente is opmerkelijk hoog, dus dit biedt een mooie kans om geld te verdienen met je spaargeld.

Hoe kunnen ze zoveel rente bieden?

Zo’n mooi tarief: er zal wel een addertje onder het gras zijn? Dat is het eerste wat ik me afvroeg. Inmiddels heb ik wat onderzoek gedaan en lijkt er géén addertje onder het gras te bestaan. Trade Republic heeft aangegeven dat het tarief van 3,75% over je niet belegde cash mogelijk wordt gemaakt door hun partnerbanken, zoals JP Morgan, die deze rentetarieven kunnen aanbieden vanwege de forse stijging van de rentetarieven van de Europese Centrale Bank (ECB).

Bovendien staat TradeRepublic onder toezicht van de BaFin (de Duitse centrale bank). Jouw vermogen is daarmee tot een bedrag van € 100.000 verzekerd in het geval Trade Republic failliet gaat. Dit heet in jargon ook wel: deposito-garantiestelsel. De broker valt onder het deposito-garantiestelsel.

eindejaarsrally

Investeer je rente iedere maand

Goed, terug naar mijn geld-systeem. Trade Republic betaalt jouw rente iedere maand uit. Iedere eerste van de maand wordt je opgebouwde rente bijgestort in je account. Je hoeft dus niet tot het einde van het jaar te wachten, zoals bij traditionele banken. Vervolgens kan je een spaarplan instellen voor precies het bedrag dat je aan rente ontvangt. Je kunt zelf bepalen in welke beleggingsproducten je wil investeren voor dit bedrag.

 

Let op: Rentetarief activeren

Ben je inmiddels wel overtuigd? Begrijpelijk, maar let wel op het volgende: als je gebruik wil maken van de 3,75% rente is het belangrijk dat je het rentepercentage van 3,75% zelf activeert. Je doet dat als volgt:

  • Stap 1. Download de app hier
  • Stap 2. Valideer je account door het KYC-process door te lopen
  • Stap 3. Ga naar Saldo
  • Stap 4. Klik op rente
  • Stap 5. Klik op activeer rente van 3,75%
Zo koop ik elke maand ETFs met mijn rente

Iedere maand opnieuw

Als je het rentepercentage van 3,75% hebt geactiveerd, een bedrag hebt gestort op je beleggersrekening (die je dus niet gaat investeren!) en een spaarplan hebt ingesteld t.w.v. de rente die je iedere maand ontvangt, dan heb je het systeem voor jezelf ingesteld. Verder hoef je niks te doen met je beleggersrekening. Je werk zal nu voor je gaan werken, zonder dat jij extra geld hoeft bij te leggen. Heb je je cash-geld weer nodig? Dan haal je het gewoon weer van je beleggersrekening af. Ook een prettig gevoel!

Kern van het verhaal

De beslissing van Trade Republic om de rente op niet-belegde cash te verhogen naar een rente van 3,75% lijkt een aantrekkelijke optie te zijn voor spaarders en beleggers, vooral gezien de huidige lage rentetarieven elders. In dit artikel leg ik uit hoe ik iedere maand ETF’s kan kopen, zodat dat ik geld hoef bij te leggen op mijn beleggersrekening.

Trade Republic

Trade Republic is een online broker met een missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs. Het platform komt uit Duitsland en staat daarom onder toezicht van de BaFin. Beleggen bij Trade Republic kenmerkt zich door lage kosten en de optie om simpel periodiek te investeren in zowel fractionele aandelen, ETF’s als obligaties.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.