Kosten besparen? 4x goedkope, groene energie!

Als je op zoek bent naar manieren om je energiekosten te verlagen en tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu, dan ben je hier op de juiste plek! In deze blog delen we vier opties voor goedkope, groene energie die niet alleen leuk zijn voor je portemonnee, maar ook de wereld om ons heen een stukje groener maken. Wij mensen vragen namelijk best veel van de aarde en het wordt tijd dat we hier bewuster mee omgaan. Groene energie is één van die manieren om bewuster om te gaan met het milieu.

Vandebron

Als het gaat om duurzame energie, staat Vandebron hoog op het lijstje. Ze bieden namelijk 100% groene energie, rechtstreeks afkomstig van duurzame bronnen zoals zon en wind. Wat Vandebron echt onderscheidt, is hun transparantie en betrokkenheid bij het milieu. Ze zijn niet bang om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe het wordt opgewekt.

Door je aan te sluiten bij Vandebron, investeer je niet alleen in groene energie, maar ook in een duurzamere toekomst voor ons allemaal. En laten we eerlijk zijn, wie wil er nou niet bijdragen aan een schonere wereld? Eén van de populaire rekeningen bij Vandebron is het dynamische energiecontract.

Bij een dynamisch energiecontract betaal je de inkoopprijs voor stroom en gas die op het moment van verbruik geldt. De marktprijs noemen we dat. De tarieven schommelen constant. Gasprijzen per dag en stroomprijzen zelfs per uur.

Vattenfall

Vattenfall is een grote speler op de energiemarkt en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en stabiliteit. Maar wist je dat ze ook een grote focus hebben op duurzaamheid? Ze investeren volop in wind- en zonne-energieprojecten en streven naar een samenleving dat uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal is.

Als je op zoek bent naar een energiebedrijf dat groen én betrouwbaar is, dan is Vattenfall zeker het overwegen waard. Het is namelijk fijn om te weten dat je energie afkomstig is van een bedrijf dat zich écht inzet voor een groenere toekomst.

Budgetenergie

Budgetenergie is een energiebedrijf dat bekend staat om zijn scherpe tarieven en eenvoudige aanpak. Maar wist je dat ze ook groene energie aanbieden? Ze geloven dat duurzame energie niet duur hoeft te zijn en maken het betaalbaar voor iedereen.

Als je op zoek bent naar groene energie die past bij je budget, dan is Budgetenergie zeker het overwegen waard. Je kunt én geld besparen én een steentje bijdragen aan een beter milieu. Win-win, toch?

Pure energie

Pure Energie doet zijn naam eer aan door 100% groene energie aan te bieden, rechtstreeks van Nederlandse bodem. Ze investeren in lokale wind- en zonneparken en zorgen ervoor dat jouw energiebijdrage direct terugvloeit naar duurzame projecten in Nederland. Als je een energiebedrijf zoekt dat groen tot in de kern is, dan is Pure Energie de juiste keuze voor jou.

De kunst is om geld te besparen op dingen die ‘niet leuk’ zijn, waardoor je meer geld overhoudt voor dingen die jij belangrijk vindt.

Het geld dat je bespaart, kun je investeren

De kunst is om geld te besparen op dingen die ‘niet leuk’ zijn, waardoor je meer geld overhoudt voor dingen die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld een weekje weg met je gezin, een schoonheidsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste of investeren.

Investeren kun je op meerdere manieren doen, met veel- of weinig risico. Wil je lekker vermogen opbouwen met weinig risico, dan kun je ervoor kiezen om te beleggen in ETF’s, oftewel Exchange Traded Funds. ETF’s bieden veel voordelen, waardoor ze ideaal zijn voor zowel beginnende beleggers, als ervaren beleggers. ETF’s zijn zeer divers. Ze volgen doorgaans een index, zoals de S&P 500, waardoor je in één klap in veel verschillende bedrijven investeert. Op deze manier spreid je je geld en loop je minder risico.

Een ander voordeel van ETF’s zijn de lage kosten. In vergelijking met traditionele beleggingsfondsen hebben ETF’s vaak lagere beheerskosten, wat betekent dat je meer rendement in eigen zak steekt. Dit is vooral belangrijk op de lange termijn, waar zelfs kleine kostenverschillen een groot verschil kunnen maken in je eindresultaat.

Wil jij meer weten over beleggen in ETF’s, dan kun je mijn cursus WTF is een ETF? volgen? Na deze cursus kun jij zelfstandig beleggen in ETF’s.

De kern van de zaak

Kosten besparen én goed doen voor het milieu. Het kan echt tegelijkertijd. Hoe? Door te kiezen voor goedkope, groene energie. De voordelen van de verschillende aanbieders vind je in deze blog.

Brand New Day

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.