Uit welke maaltijdbox haal je de meeste waarde?

Vind jij het ook zo lastig om iedere week weer te bedenken welke maaltijden je die week gaat eten? Je bent niet de enige. Gelukkig is daar ook een makkelijke oplossing voor, namelijk de maaltijdbox. Dit is echt een uitkomst die ons leven een stukje makkelijker maakt én die ervoor zorgt dat we gezonder en gevarieerd eten. Maar uit welke maaltijdbox haal je nu de meeste waarde?

Wat is een maaltijdbox precies?

Een maaltijdbox is een (bijna) kant-en-klare oplossing voor jouw inspiratieloze maaltijden. Een maaltijdbox biedt je namelijk recepten en bijbehorende ingrediënten, rechtstreeks aan je deur geleverd. Alle ingrediënten zijn afgepast op het aantal personen. Dus geen gedoe meer in de supermarkt, geen verspilde ingrediënten en geen eindeloos gezoek naar inspiratie. Het is simpelweg gemak ten top.

Je hoeft niet bang te zijn dat je recepten krijgt die je kriebels bezorgen, je kiest ze namelijk zelf uit. Je kunt zelf bepalen welke gerechten je wilt hebben, voor hoeveel dagen én voor hoeveel personen.

maaltijdbox (780 x 780 px)

Waarom zou je hier een abonnement op nemen?

Je vraagt je nu misschien af waarom je hier een abonnement op zou moeten nemen? De redenen zijn natuurlijk per persoon verschillend, maar er zijn wat voordelen die ik wil uitlichten: het bespaart je niet alleen tijd, maar ook een hoop gedoe met iedere week weer een menu verzinnen. Het zorgt voor meer variatie in je maaltijden, waardoor je nieuwe smaken en gerechten kunt ontdekken.

Als laatst kan het je helpen om gezonder te eten, omdat veel maaltijdboxen gericht zijn op evenwichtige maaltijden met verse ingrediënten. Een van dit soort aanbieders is Factor.  Deze maaltijdaanbieder neemt de stress weg van het plannen en bereiden van maaltijden – de maaltijden zijn klaar in slechts enkele minuten. Alles wat je nodig hebt voor een gezonde maaltijd wordt aan huis bezorgd. Een handige manier om geld en tijd te besparen. Wil je 40% korting op je eerste box? Dan kan je hier een account aanmaken.

koken (780 x 780 px)

Is zo’n maaltijdbox het geld waard, of stiekem best duur?

Laten we een ding vast voorop stellen: voor gemak betaal je een prijs. Maar laten we het eens vanuit een ander perspectief bekijken. Wat is jouw tijd waard? Hoeveel tijd en energie zou je besparen als je niet meer hoeft te rennen naar de supermarkt of uren in de keuken doorbrengt? En wat is de waarde van een gezonde, gevarieerde maaltijd voor jou en je gezin?

Ja, sommige maaltijdboxen lijken op het eerste gezicht prijzig, maar als je de kosten afzet tegenover de voordelen die het biedt, kan het wel eens een stuk voordeliger uitpakken dan je denkt. Daarbij geldt ook nog eens: de meeste mensen zijn helemaal niet zo creatief in de keuken, dus dit kan je echt helpen in dat opzicht.

Ja, sommige maaltijdboxen lijken op het eerste gezicht prijzig, maar als je de kosten afzet tegenover de voordelen die het biedt, kan het wel eens een stuk voordeliger uitpakken dan je denkt.

Voorbeelden van ‘goede’ abonnementen

Er zijn een aantal maaltijdboxen die bekend staan om hun kwaliteit, variatie en waarde. Welke dit zijn, deel ik hieronder met je.

  1. Marley Spoon: Marley Spoon staat bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten en gevarieerde recepten. Met een focus op duurzaamheid en seizoensgebonden producten, biedt Marley Spoon niet alleen gemak, maar ook een bewuste keuze voor het milieu.
  2. HelloFresh: HelloFresh is een van de grootste spelers op de markt en dat is niet voor niets. Met een breed assortiment aan recepten en flexibele abonnementen, is HelloFresh geschikt voor bijna elk huishouden. Bovendien staan ze bekend om hun verse ingrediënten en eenvoudig te volgen recepten.
  3. Greenchef: Als je op zoek bent naar gezonde, biologische maaltijden, is Greenchef misschien wel de juiste keuze voor jou. Met een focus op duurzaamheid en gezondheid, biedt Greenchef heerlijke gerechten die goed zijn voor zowel jou als voor het milieu.

 

Hoe pak je het aan?

Als je een keuze maakt voor een maaltijdbox, zit je er niet meteen aan vast. Je kunt ze namelijk altijd opzeggen. En je hoeft ook niet aaneengesloten lid te blijven. Je kunt bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd een box uitproberen voor een paar weken, zodat je kookkunsten even een boost krijgen. Op die manier kun je ze een beetje afwisselen en daarnaast ook steeds weken er tussendoor zelf koken.

Daarbij: je hoeft niet voor alle dagen een maaltijdbox te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om 3 dagen per week een box te bestellen en 4 dagen zelf te koken. Ideaal, want zo beperk je de kosten én geniet je van de afwisseling.

De kern van de zaak

Je ziet continu busjes rondrijden van onder andere Hello Fresh en Green Chef. Wat maakt deze maaltijdboxen zo bijzonder en waarom zou jij er een abonnement op nemen? Je leest het allemaal in deze blog.

Brand New Day

Brand New Day maakt indexbeleggen eenvoudig voor beginners. Met diverse ETF’s en lage kosten bieden ze een stressvrije en wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor goede langetermijnresultaten. Ontdek welke rekening het beste bij je past.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.