Brokers

Wat is een broker?

Om als jonge belegger een product op de beurs te kunnen kopen of verkopen, heb je een broker nodig. Een broker is een officiële partij die orders uitvoert op de beurs. Door een account te openen bij een broker, krijg je toegang tot de beurs. Je kunt de beurs dan bekijken via de app of website van deze broker. De broker beheert je geldrekening en jouw portfolio. Je kunt ook aankloppen bij de broker als je vragen hebt of een service nodig hebt.

Brokers

Brokers bieden verschillende platformen aan met functies en specialiteiten. Ook op het aspect van kosten verschillen brokers van elkaar. De ene broker kan goed bij jou passen, terwijl je buurvrouw liever via een andere broker belegt. Start eerst met brokers vergelijken. Kies er vervolgens eentje die het beste bij je past

bitvavo logo

Wat is Bitvavo? Een top exchange in Nederland! Bitvavo groeit hard, want zij maken crypto écht toegankelijk voor beginners.

Bij Brand New Day beleggen kan op verschillende manieren, én tegen lage kosten. Brand New Day begrijpt dat iedere belegger met een andere doelstelling belegt.

BUX Zero is een broker die zich focust op het laagdrempelig aanbieden van beleggen voor jongeren tegen lage kosten!

DEGIRO is één van de bekendste brokers in Nederland op het gebied van zelf beleggen.

Trade republic

Trade Republic is een online broker met als missie: het bouwen van een wereld waarin iedereen zijn rijkdom kan laten groeien via de beurs.

etoro logo

eToro is een online broker, die bekend staat om het concept van social trading. Het platform waarop je belegt is een sociaal beleggingsnetwerk

De mobiele beurs

Vroeger was de beurs een handelsplein waar beleggers fysiek in aandelen handelden. Hoe werkt beleggen nu dan? Technologie heeft het stukken makkelijker gemaakt. Om te starten ga je eerst brokers vergelijken. Kies er eentje die bij je past, open een account en je hebt toegang tot de beurs! Via het internet of via een app op je mobiel kun je investeren in aandelen, fondsen of ETF’s. Ook kan je bedrijfsgegevens inzien via de app.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Youngtrader to the rescue

Het is mijn missie om jongeren te inspireren en te motiveren om op jonge leeftijd te starten met beleggen. Leren hoe je kunt beleggen is leuk, maar iedereen is anders. Daarom biedt YoungTrader verschillende type lesmaterialen aan. Leer beleggen via mijn (gratis) blog, via mijn boek óf start mijn online cursus. Investeer in kennis en leer hoe je verstandig vermogen opbouwt voor later.

Van spaarvarken naar beurswolf

Van Spaarvarken
naar Beurswolf

Leren beleggen was nog nooit zo leuk. In Van Spaarvarken naar Beurswolf leer je in acht simpele stappen beleggen. Inclusief QR-codes en opdrachten. Al meer dan 1000 jonge beleggers gingen je voor.

cursus ETF investere

Online Cursus
‘WTF is een ETF?’

Exchange Traded Funds zijn populair onder jonge beleggers. En dat is niet voor niks. Binnenkort lanceer ik een cursus waarin ik dieper inga op de schone kunst van ETF beleggen.