Interview met &C.tv

Als het too good to be true klinkt, is dat het meestal ook

Succesvol beleggen willen we allemaal wel, maar ja – waar te beginnen? Veronique Estié, de oprichtster van YoungTrader – een platform voor jonge beleggers, begon op haar 23e met beleggen en verdient er nu haar boterham mee.

Nou ja – spreekwoordelijk dan. Want het geld dat ze er nu mee verdient, is uitsluitend bedoeld voor later. Hoe ze is begonnen? Of ze nog tips heeft? En of ze weleens de boot in is gegaan? &C.tv in gesprek met YoungTrader.

  • Belegbudget: wat ze kan missen, momenteel 400 euro per maand
  • Doel: geld voor later door middel van het creëren van meerdere inkomstenstromen
  • Netto inkomen: variabel ivm eigen onderneming, betaalt zichzelf 2600 euro per maand uit

 

Twee redenen om te beleggen

Veronique studeert economie als haar vader oppert: ‘Het is tegenwoordig zo makkelijk om toegang te krijgen tot de beurs, waarom ga je niet beleggen?’ Omdat Veronique door haar studie al het een en ander weet van de beurs, is de stap niet al te groot. Bovendien heeft ze – naast slim willen omgaan met haar geld – nóg een goede reden om in te stappen. ‘Ik zat zo ontzettend veel op social media en vond dat ik in die tijd eigenlijk het nieuws zou moeten bijhouden. Maar dat deed ik maar niet. Ik dacht: als ik nou ga beleggen, besteed ik mijn tijd misschien wél aan het nieuws, want dan zit mijn geld erin.’ Meer lezen? Klik op de oranje button.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.