Interview met LINDA.meiden

Veronique Estié is oprichtster van YoungTrader, een platform voor jonge beleggers. Beginnen met beleggen deed ze toen ze 23 was. Ze belegt in losse aandelen, ETF’s en crypto. ‘’Ik wil slapend rijk worden’’, roep ik wel eens Grapje natuurlijk, maar dat is wel wat beleggen inhoudt. Een shirtje van de Zara gooi ik volgend jaar weer weg. Als ik die paar tientjes beleg, heb ik dat bedrag over een jaar misschien wel verdubbeld.

Als je het zo bekijkt, ben je gek als je het niét doet. De spaarrente is nagenoeg nul, de huizenprijzen torenhoog, een pensioen geen garantie. Daar is niet tegenop te sparen. Op lange termijn levert beleggen meer op, al moet je het alleen doen met geld dat je kunt missen.

Tegenwoordig kan je al via een app aandelen kopen en verkopen. Even tussendoor terwijl je op de bus staat te wachten. Dat maakt het ook gevaarlijk, want je wordt daarmee gevoelig voor impulsaankopen. Het beste is om niet al te vaak te kijken. Al doe ik het zelf iedere dag. Maandelijks zet ik zo’n 400 euro opzij om te beleggen. Ik investeer in bedrijven waarvan ik denk dat ze in de toekomst meer waard zijn dan nu. Sommige aandelen staan nu in het rood. Andere, die ik kocht voor 800 euro, zijn nu 2000 euro waard. Het is een strategisch spelletje.

LINDA MEIDEN SHOOT VERONIQUE ESTIE

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.