2 manieren om te investeren in een Porsche

Droom je van een Porsche in je garage, maar lijkt je bankrekening meer op die van een student dan van een miljonair? Geen zorgen! Om deze droom een stukje tastbaarder te maken, zijn er verschillende manieren waarop je kunt investeren in het bedrijf achter de prachtige auto’s. Je kunt natuurlijk investeren in de aandelen, maar wist je dat je ook daadwerkelijk kunt investeren in een fysieke Porsche? In dit artikel neem ik beide opties met je door!

Optie 1: Investeren in Porsche aandelen

Een vrij makkelijke manier om te investeren in Porsche, is door Porsche-aandelen te kopen op de beurs. Porsche is sinds 2022 een beursgenoteerd bedrijf, dat onderdeel is van de Volkswagen Groep. Porsche is het meest winstgevende merk van Volkswagen, en heeft in 2022 een omzet van € 38 miljard en een bedrijfswinst van € 5 miljard behaald.

porschelogo

Het voordeel van aandelen kopen is dat je kunt profiteren van de groei en het succes van het bedrijf, zonder dat je zelf een Porsche hoeft te bezitten of te onderhouden. Met een prijs rond de €80 per aandeel, is directe investering in het bedrijf toegankelijker dan ooit. Maar wacht, het wordt nog beter: dankzij fractioneel beleggen hoef je niet eens een heel aandeel te kopen. Voor een fractie van die prijs kun je al een stukje Porsche bezitten. Dit is een perfecte manier voor beleggers om met weinig geld, toch ‘Porsche eigenaar’ te kunnen zijn!

Je loopt wel risico’s als je investeert in aandelen. De koers verandert door verschillende factoren, zoals de marktomstandigheden, de concurrentie, de vraag en het aanbod, en eventuele schandalen of crises die het bedrijf of de sector kunnen treffen. 

timeless investments

Optie 2: Koop een ‘stukje’ van een echte Porsche via Timeless Investments 

Maar er is nog een andere, minstens zo spannende manier om te investeren in Porsche: via Timeless Investments! Stel je voor dat je voor slechts €50 een fractie  van een echte Porsche koopt. Ja, dat lees je goed. Timeless Investments maakt het mogelijk om te investeren in luxegoederen, waaronder klassieke en zeldzame Porsches.

Je kunt kiezen uit verschillende modellen en kunt al meedoen vanaf € 50. De experts van Timeless nemen de zorg voor deze waardevolle auto’s op zich, terwijl ze actief op zoek gaan naar potentiële kopers om het maximale rendement te behalen. Wanneer een koper gevonden wordt, krijgen alle fractie-eigenaren de kans om te stemmen over de verkoop. Als meer dan 50% akkoord gaat met de deal, wordt de auto verkocht en ontvang jij de waarde van jouw fractie op dat moment.

Wil je jouw fractie eerder verkopen? Dan kan je het stukje Porsche verhandelen via het platform aan andere investeerders. Zo kan je als belegger profiteren van een mogelijke waardestijging van een Porsche zonder dat je initieel veel geld moet investeren. Ook deze manier van beleggen gaat gepaard met risico’s, omdat de waarde van de Porsche afhankelijk is van verschillende factoren.

Timeless Investment maakt het mogelijk om samen met andere investeerders een deel van een klassieke of exclusieve auto te bezitten.

Geen Porsche-fan? Investeer in een Rolex of in kunst

Timeless Investments gaat verder dan alleen auto’s. Het platform biedt de mogelijkheid om te investeren in een breed scala aan luxe activa, van whiskey en horloges tot wijn, kunst en designerkleding en -tassen. Het idee is simpel: je koopt fracties van luxe items die over tijd in waarde kunnen stijgen, waardoor je portfolio diverser en potentieel winstgevender wordt. Het platform is ontworpen om investeren in deze unieke categorieën toegankelijk en eenvoudig te maken voor iedereen, met transparantie en gebruikersvriendelijkheid als kernwaarden.

 

Ontvang € 10 welkomstbonus om het uit te proberen

Wil je een kijkje nemen op het platform van  Timeless Investments? Download de app en ontvang je € 10 aan welkomstbonus. Als welkomstgeschenk ontvang je €10 aan welkomstbonus om het platform zelf uit te proberen. Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets unieks en begin vandaag nog met het diversifiëren van je investeringen op een leuke en luchtige manier. Dit is je kans om deel uit te maken van het succesverhaal van Porsche, op een manier die past bij jouw levensstijl en budget.


– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Timeless Investments.

De kern van de zaak

Investeren in een Porsche met weinig geld is weliswaar mogelijk, maar niet zonder risico’s. Je hebt de optie om Porsche-aandelen te kopen op de beurs of een deel van een fysieke Porsche aan te schaffen via Timeless Investment. Beide keuzes kennen hun voordelen en nadelen, en wat het beste bij jou past hangt af van je persoonlijke voorkeuren, budget en doelstellingen.

Timeless Investments

Op het platform van Timeless Investments kan je vanaf € 50 investeren in luxeproducten. De experts van Timeless Investments tonen iedere donderdag welke nieuwe producten zij hebben aangeschaft. Lees je in en beslis of je mee doet met een investeringsronde door fracties van € 50 te kopen. Download de app en ontvang € 10 aan welkomstbonus. Let op: beleggen kent risico’s en je belegt buiten AFM toezicht.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.