Timeless Investments: met € 50 beleggen in een Rolex!

Horloges, designertassen, sneakers, Whiskey, Pokémon kaarten – coole items waar we allemaal graag in zouden investeren. Maar even eerlijk.. Waar haal ik het geld vandaan? Je moet al gauw een paar duizend euro inleggen om een Rolex te kunnen kopen. Jongeren hebben soms al moeite om de maand door te komen. Laat staan dat ze kunnen investeren in dit soort luxe. Verkeerd gedacht! Timeless Investments is een platform met een missie: investeren in luxe toegankelijker maken voor beleggers. In dit artikel bespreken we hoe investeren via Timeless Investments werkt.

Investeren in luxe vanaf een klein bedrag

Lange tijd waren luxegoederen, zoals zeldzame kunstwerken, klassieke auto’s of dure horloges, enkel toegankelijk voor de allerrijksten van deze wereld. Alleen degenen met heel veel geld konden in dit soort producten investeren. Best oneerlijk, als je bedenkt dat dit een markt is waar veel winst gemaakt kan worden. In het onderzoeksrapport van Knight Frank worden verwachtingen geschetst voor de verschillende assets binnen de luxegoederen-markt. Zoals je ziet, klinkt dat veelbelovend.  Timeless Investments is een platform voor beleggers, dat breekt met dit stigma. Vanaf nu kun je al vanaf een bescheiden budget van €50 investeren in luxe-producten, zoals Whiskey, Rolex horloges, auto’s, kunst of designertassen.

Hermes Timeless Investments

Hoe werkt investeren via Timeless Investments?

Allereerst, Timeless Investments is een platform van luxe activa. Via de app zie je in welke activa je allemaal kunt investeren. Van luxe Porsches tot exclusieve Pokémon kaarten. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Timeless Investments heeft een team van experts in dienst die op de hoogte zijn van trends binnen de luxe goederen markt. Timeless Investments heeft een netwerk aan investeerders en blijft zo op de hoogte van producten die wel eens in waarde zouden kunnen stijgen. Na een periode van onderzoek en inventarisatie, gaat Timeless Investments op koopjesjacht. Via veiligen en/of verkopen door particulieren weten zij luxe objecten op te kopen tegen redelijke prijzen.  Vervolgens maakt Timeless deze activa toegankelijk voor beleggers door ze op te delen in verhandelbare fracties. Deze fracties kun je aankopen via de app.

 

Investeren vanaf € 50

Vanaf een bedrag van € 50 kan je zo’n fractie kopen. Indien je wil meer investeren, kan dat ook. Iedere donderdag vindt er een ‘drop’ plaats op het platform, waarbij er nieuwe kunstobjecten beschikbaar worden gesteld. Het doel is dat het aanbod van producten zo divers mogelijk blijkt, dus een mix aan verschillende producten. Bekijk hier welke producten je kunt verhandelen via het platform.

Na aankoop van een fractie naar keuze, heb je als belegger twee opties. De eerste optie is dat je ervoor kiest om je fracties weer te verhandelen aan andere gebruikers van het platform, tegen mogelijk een hogere waarde. De andere optie is dat je wacht tot de ‘exit’ van het luxeproduct. Als de waarde van een luxeproject is gestegen, gaan de experts van Timeless Investments op zoek naar een koper. Slagen zij erin het product te verkopen? Dan ontvang jij de waarde van jouw fractie direct terug op je rekening!

timeless investments

Te weinig kennis van luxe?

In alle eerlijkheid; er bestaat een bepaald beeld bij deze markt. Bij klassieke auto’s denk je al gauw aan mannen in een rode broker, bij Rolex horloges aan kakkers die praten met een rollende R, terwijl designer-sneakers toebehoren aan Aziatische kunstenaars of verzamelaars. Hoe weet je nou als ‘gewone’ belegger welke luxe-producten een goede investering vormen? Het is niet gek dat je het antwoord op die vraag niet weet. Maar ook daar probeert Timeless Investments je bij te helpen.

Op hun platform hebben ze daarom ook een kennisbank beschikbaar gemaakt over investeren in luxe producten. Daarnaast publiceren ze bij elk product dat aangeboden wordt op het platform uitgebreide informatie over het specifieke product. Op deze manier kan jij als particulier je eerst inlezen over de producten, alvorens je beslist of je een fractie wil kopen. Natuurlijk is het belangrijk om te onthouden dat je nog steeds je geld belegt, waardoor het dus nooit zonder risico is. Je wil dus zeker niet overhaaste beslissingen maken. Lees je goed in en wees je bewust van de risico’s alvorens je je geld investeert.

Bij klassieke auto’s denk je al gauw aan mannen in een rode broker, bij Rolex horloges aan kakkers die praten met een rollende R, terwijl designer-sneakers toebehoren aan Aziatische kunstenaars of verzamelaars.

Kijk rond op het platform van Timeless Investments

Vind je het platform van Timeless Investments interessant klinken? Neem dan gerust een kijkje op het platform om te zien in welke producten je kunt investeren. Sowieso is het erg leuk om meer te lezen over de producten die beschikbaar zijn, indien je je kennis over luxe activa wil vergroten. Download de app en ontvang € 10 in je nieuwe account.

– Dit artikel is geschreven in samenwerking met Timeless Investments.

Pokemon Timeless Investments

De kern van de zaak

In dit artikel beantwoordt Veronique – de oprichtster van YoungTrader – de 10 meestgestelde vragen over beleggen. Er wordt gesproken over beginnen met kleine bedragen, het verschil met gokken, het belang van diversificatie, verschillende beleggingsvormen, en het balanceren van risico en rendement.

Timeless Investments

Op het platform van Timeless Investments kan je vanaf € 50 investeren in luxeproducten. De experts van Timeless Investments tonen iedere donderdag welke nieuwe producten zij hebben aangeschaft. Lees je in en beslis of je mee doet met een investeringsronde door fracties van € 50 te kopen. Download de app en ontdek in welke luxeproducten je kunt investeren. Let op: beleggen kent risico’s en je belegt buiten AFM toezicht.

Disclaimer

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen. YoungTrader is geen financieel adviesbureau. De content zoals gedeeld op de website en op het Instagram-account van YoungTrader bevat in geen enkel geval financieel bindende adviezen. Meer informatie? Lees de algemene voorwaarden.