Finst is een platform waar je gespreid kunt investeren in crypto, via het innovatieve product: crypto bundels. Finst werd dit jaar opgericht door een team van voormalig managers van beleggingsplatform DEGIRO. Omdat de cryptomarkt nog vrij nieuw is, besloten zij de kennis die ze hadden opgedaan bij DEGIRO in te zetten voor crypto: een veilig platform met lage kosten en veel tools. Finst is daarmee ideaal voor beginnende en ervaren crypto-beleggers.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Transparant
  • Gebruiksvriendelijk en veilig
  • Registratie bij de Nederlandse bank

Nadelen

  • Crypto-only
  • Geen adviserende dienstverlening

Gebruiksgemak

Crypto is op zichzelf al complex genoeg. Finst vindt het dus belangrijk om haar klanten een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden. Beleggers kunnen gemakkelijk door de verschillende functies en tools bladeren, transacties uitvoeren en hun portfolio beheren. Of je nu een doorgewinterde belegger bent of net begint, Finst maakt het eenvoudig om je weg te vinden in de wereld van crypto. Naast een gebruiksvriendelijk platform, biedt Finst ook gebruiksvriendelijk lage kosten – maar liefst 82% goedkoper dan andere platforms.

Diversificatie

ETF-beleggen is razend populair. Dat is niet voor niks: investeren in de hele markt levert op de lange termijn vaak meer rendement op dan investeren in specifieke aandelen. Die strategie moeten we doortrekken naar de cryptomarkt, dachten de oprichters van Finst. Via Finst investeer je eenvoudig in Crypto Bundels: een mandje met cryptocurrencies, bijvoorbeeld een mandje met de top 10 currencies of currencies die gerelateerd zijn aan Meta. Op deze manier spreid je met een aankoop direct de risico’s.

Transparantie

Finst onderscheidt zich door zijn transparante kostenstructuur. Het platform hanteert concurrerende tarieven en biedt beleggers duidelijk inzicht in de kosten. Dat is zeker niet altijd het geval in de cryptomarkt, waar we genoeg schandalen voorbij hebben zien komen waar niet zorgvuldig werd omgegaan met het geld van beleggers. Finst stelt voorop dat klanten  nauwkeurig te begrijpen welke kosten ze kunnen verwachten bij het handelen via het platform. Lees meer over de kosten via deze pagina.

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost beleggen bij Finst?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de kosten zijn van beleggen bij Finst. 

Transactiekosten.

De transactiekosten die Finst zijn erg eenvoudig. Finst rekent 0.15% aan transactiekosten per order. Om een beeld te geven, voor een order van € 1000 betekent dat slechts € 1,50 aan transactiekosten. Ongekend laag. Dat is prettig, want hoe minder je moet betalen aan kosten, hoe meer rendement er voor jou overblijft op de lange termijn. Vergelijk de transactiekosten met andere partijen. 

Bundelkosten

De Crypto Bundels bieden en slimme en betaalbare manier om jouw investeringen te diversifiëren. Elke maand worden de Bundels automatisch opnieuw geherbalanceerd, en dat voor slecht 0,10% per maand van de totale waarde. Je betaalt geen transactiekosten voor het herbalanceren van de Bundel, dit is allemaal inbegrepen.