investeren via Gold Republic

GoldRepublic is een bedrijf gespecialiseerd is in het beleggen in goud, zilver en platina. Het bedrijf helpt duizenden beleggers wereldwijd om te investeren in de edelmetalen Goud, Zilver en Platina. Vertrouwen staat bij GoldRepublic centraal, aangezien de markt van edelmetalen onvoorspelbaar van aard is en niet zonder risico. Maak nu een account aan, start met investeren bij GoldRepublic en ontvang je eerste gram goud gratis.

Voordelen

  • Lage kosten
  • Vrij in je keuze waar je je goud wilt opslaan
  • Veilige opslag
  • Garantie op verkoop dankzij terugkoopgarantie

Nadelen

  • Gelimiteerd aanbod: enkel in edelmetalen

Direct investeren in goud

GoldRepublic is ontstaan uit een behoefte om direct te investeren in edelmetalen. Via de beurs kan je vrij eenvoudig investeren in edelmetalen via Exchange Traded Funds, maar dan bezit je enkel een belang in een groep bedrijf die opereren in de edelmetalen industrie. Je bezit dus geen fysiek product, zoals bijvoorbeeld een goudstaaf. GoldRepublic bracht hier verandering in en ontving in 2010 als eerste ‘goudverkoper’ ooit een AFM-vergunning. Het is de enige partij in Nederland die goud en andere edelmetalen op deze manier aanbiedt. 

Veiligheid voorop

Een van de belangrijkste zaken omtrent het kopen van goud, is dat het goed en veilig wordt opgeslagen. Je wil immers niet dat dieven de kluis plunderen. Juist hier kan GoldRepublic de service bieden, die enorm kostbaar is als je dit als individu moet regelen. De kluizen van GoldRepublic zijn verspreid over drie Europese steden, namelijk: Zürich, Amsterdam en Frankfurt. Je besluit zelf in welke kluis je je goud wil bewaren. Het goud waar je in hebt geïnvesteerd staat daadwerkelijk op jouw naam en worden, zoals eerder benoemd, via een zwaar beveiligd waardetransport vervoerd. Gedurende het transport ben je volledig verzekerd en loop je geen risico.

Lage instapdrempel en kosten

Een goudstaaf kopen klinkt misschien wat onbereikbaar, maar GoldRepublic is er ook voor de kleine investeerder. Je kunt namelijk al investeren in goud vanaf € 50. Afhankelijk van de goudkoers op dat moment, koop je daar ongeveer een gram goud voor. Je kunt op ieder moment meer goud bijkopen, indien je dit wenst. Hoeveel kost het om te investeren in edelmetalen? GoldRepublic vraagt 1% aan transactiekosten (voor koop en verkoop) en opslagkosten voor het bewaren van je goud in de kluis kost (0.5% per jaar van je voorraad).

Investeren via GoldRepublic

Beleggen kent risico’s

Online beleggen biedt kansen, maar kent ook risico’s. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn. Niemand heeft een glazen bol, ook jij niet. De kans dat je je geld kan verliezen, is altijd aanwezig. Beleg dus enkel met centen die je kunt missen en lees je van tevoren goed voordat je start met zelf beleggen.

Hoeveel kost investeren bij GoldRepublic?

Kosten hebben veel impact op je netto rendement, daarom wil je graag beleggen tegen zo laag mogelijke kosten. Swipe rechts om te zien wat de tarieven zijn voor investeren in edelmetalen via GoldRepublic.

Transactiekosten

De kosten van investeren in edelmetalen via GoldRepublic zijn transparant en eenvoudig. Je betaalt 1% aan transactiekosten op de koop en verkoop van je edelmetalen. Indien je gebruik maakt van investeren via het spaarplan, betaal je slechts 0,5% aan transactiekosten.

Opslagkosten

Naast transactiekosten betaal je via GoldRepublic ook kosten voor het opslaan van jouw edelmetalen in de zwaar beveiligde kluis. Deze kosten bedragen 0,5% van de (huidige) waarde van jouw opgeslagen edelmetalen.